E: contact@spitalulsfantulsava.ro
Tel: 0724.021.090, 0724.338.881
sedinte kinetoterapie in spitalul sfantul sava

Definirea hemiplegiei

Hemiplegia (uneori numită hemipareză) este o afecțiune cauzată de o leziune cerebrală, care duce la un grad de rigiditate (spasticitate) și lipsă de control pe o parte a corpului.

Hemiplegia este cauzată de leziuni ale unor părți ale creierului care controlează mișcările membrelor, corpului, feței etc.

Ce este hemiplegia?

Hemiplegia este o formă de paralizie cerebrală, care este un nume descriptiv pentru un grup mai larg de afecțiuni în care mișcarea și postura sunt afectate din cauza creierului. Hemiplegia este o afecțiune neurologică de aceea procedurile de recuperare hemiplegie sunt foarte importante.

Unele persoane pot dezvolta hemiplegie în urma unui accident vascular cerebral (când o sângerare sau un cheag de sânge dăunează unei părți ale creierului), a unui accident, a unei infecții cerebrale sau a unei tumori.

Dificultăți specifice de învățare, cum ar fi dislexia, problemele de percepție și de concentrare sunt frecvente, la fel ca și problemele emoționale și de comportament. Iar hemiplegia poate provoca, de asemenea, probleme medicale, cum ar fi deficiențe de vedere, dificultăți de vorbire și epilepsie. De aceea, recomandăm tratamente de recuperare hemiplegie pentru a diminua efectele afecțiunii şi pentru a consolida partea slăbită a corpului.

Simptomele hemiplegiei

Hemiplegia poate afecta fie partea stângă, fie partea dreapta a corpului. Orice parte a creierului dvs este afectată provoacă simptomele pe partea opusă a corpului.

Oamenii pot avea simptome diferite de hemiplegie în funcție de gravitatea acesteia. Simptomele pot include:

  • Slăbiciune musculară sau rigiditate pe o parte
  • Spasticitatea musculară sau mușchiul contractat permanent
  • Abilități motrice slabe
  • Probleme cu mersul
  • Echilibru slab
  • Probleme în apucarea obiectelor

Tratamentul hemiplegiei şi opțiunile de recuperare hemiplegie

Opțiunile de recuperare hemiplegie depind de cauza hemiplegiei și de severitatea simptomelor. Persoanele cu hemiplegie sunt deseori supuse unei recuperări multidisciplinare care implică terapeuți fizici, terapeuți de reabilitare și specialişti.

Pacienţii noştri vin la noi în spital și urmează un program complex de recuperare medicală: ședințe de kinetoterapie, fizioterapie și masaj terapeutic. Programul urmat, dar și credința și voința pacienţilor ajută la recuperarea lor.

Fizioterapie


Lucrul cu un fizioterapeut permite persoanelor cu hemiplegie să-și dezvolte capacitatea de echilibru, să-și construiască forța și să coordoneze mișcarea. De asemenea, un fizioterapeut poate ajuta la întinderea mușchilor spastici. Unul din pacienţii spitalului nostru a venit cu hemiplegie dreaptă post AVC bulbopotine stâng. Acesta a urmat programul de recuperare medicală timp de o lună şi cu ajutorul specialiştilor noştri a reuşit să îşi îmbunătăţească starea de sănătate considerabil.

Dispozitive de asistare

În unele tratamente de recuperare hemiplegie se recomandă utilizarea unui scaun cu rotile sau rolator. Utilizarea unui dispozitiv de asistență poate ajuta la îmbunătățirea controlului muscular și a mobilității.
Este o idee bună să consultați profesioniştii noştri pentru a afla ce dispozitiv este cel mai potrivit pentru dvs.

Ce specialiști medicali sunt specializați în recuperare hemiplegie?

Planul de recuperare hemiplegie se va schimba în timpul procesului de reabilitare, în funcție de partea (părțile) corpului sau abilitățile au fost afectate și de tipul și severitatea afecţiunii. O echipă de recuperare hemiplegie include o varietate de specialiști, cum ar fi:

Medicii: au responsabilitatea principală pentru gestionarea și coordonarea îngrijirii de lungă durată, inclusiv recomandarea programelor de recuperare hemiplegie care vor răspunde cel mai bine nevoilor individuale. Medicii noştri sunt specialiști în medicină fizică și recuperare medicală.

Kinetoterapeuții sunt specializați în tratarea dizabilităților legate de deficiențe motorii și senzoriale. Aceştia ajută la restabilirea funcționării fizice prin evaluarea și tratarea problemelor cu mișcarea, echilibrul și coordonarea. Un program de terapie fizică poate include exerciții pentru întărirea mușchilor, îmbunătățirea coordonării și redobândirea gamei de mișcare.

Logopezii: ajută pacienţii să-și însușească modul de utilizare a limbajului sau să dezvolte mijloace alternative de comunicare și să îşi îmbunătățească capacitatea de a înghiți.

Aveți pe cineva drag care suferă de hemiplegie? Apelați cu încredere la specialiștii noștri pentru sprijin în recuperarea medicală!

CONTACTAȚI-NE!CONTACTAȚI-NE!

Cum va putem ajuta?

 

CENTRUL MEDICAL DE GERIATRIE, RECUPERARE ȘI ÎNGRIJIRI PALIATIVE SFÂNTUL SAVA S.R.L.

Judeţul Ilfov, oraş Pantelimon, str. Cozieni nr.2, J 23/3390/2018, CUI 39643885

C.G.R.P. SPITALUL SFÂNTUL SAVA

Spitalul Sf Sava își păstrează activitatea în regim normal și aplicăm cele mai bune măsuri de protecție: procedurile de triaj sunt stricte, măsurile de igienizare sunt drastice, astfel incât spitalul să fie un mediu sigur pentru pacienții noștri și pentru personalul medical.
Personalul medical este testat periodic conform legislației in vigoare.

Începând cu data de 23.04.2020, internăm persoane doar cu testul Real Time PCR negativ realizat cu maxim 48 h înainte de data internării.
Nu realizăm testarea la internare, ci doar la externare cu 48 h înainte.

Vă rugăm să înțelegeți situația dată și să respectați restricțiile aplicate pentru binele pacienților noștri!

Cu stimă,

Echipa Sp. Sf. Sava