Fizioterapie dupa accident vascular cerebral: indicatie si efecte

 Fizioterapie dupa accident vascular cerebral: indicatie si efecte

Un accident vascular cerebral apare atunci cand fluxul de sange catre creier este compromis din cauza unui blocaj in artera – un accident vascular cerebral ischemic. Cum se poate recupera un pacient dupa un accident vascular cerebral si de ce este recomandat sa apelati la fizioterapie dupa AVC, dar si in alte boli cardiovasculare, va explicam in articolul de mai jos.

Pe langa un blocaj in artera, accidentele vasculare cerebrale pof fi cauzate si de asa-numite scurgeri de sange in creier. Sursa este, asadar, o artera fisurata. Discutam, in acest caz, de un accident vascular cerebral hemoragic.

Acest lucru provoaca o serie intreaga de simptome, care includ:

  • paralizie, de obicei pe partea afectata a corpului;
  • amorteli in extremitati – maini, picioare;
  • dificultate de vorbire si in inchiderea completa a gurii;
  • dificultate de inghitire, uneori inclusiv a lichidelor;
  • ameteala;
  • respiratie dificila;
  • pierderea echilibrului si a coordonarii;
  • dureri de cap.

Fizioterapie dupa AVC, un tratament indicat cu succes

Exercitiile de fizioterapie ajuta la prevenirea si controlul multor complicatii ale accidentului vascular cerebral. Perioada de timp pe care o persoana si fizioterapeutul o petrec pentru fiecare parte a planului de recuperare este determinata de conditia pacientului. Specialistul elaboreaza un plan care ajuta pacientul sa atinga noi obiective si sa isi pastreze normalitatea. Totul, intr-un mediu sigur si controlat.

fizioterapie dupa AVC

Sedintele de fizioterapie dupa AVC se concentreaza pe restabilirea functiei fizice. Serviciile de reabilitare a supravietuitorilor de accident vascular cerebral, inclusiv fizioterapia, sunt furnizate in unitati specializate. Acestea sunt centre de fizioterapie, asa cum este si Spitalul Sfantul Sava.

Fizioterapia are un impact pozitiv in prevenirea evenimentelor acute ulterioare. Aceasta sustine capacitatea individului de a trai independent prin interventii tintite, care vizeaza imbunatatirea echilibrului, fortei, coordonarii si functiei.

Fizioterapia ca ajutor in gestionarea durerii

Durerea cronica poate fi una dintre cele mai frustrante conditii de experimentat. Mai ales daca nu se cunoaste cauza de baza. Cu toate acestea, procedurile de fizioterapie va pot ajuta sa va mobilizati articulatiile si tesutul moale si sa restabiliti functia musculara, reducand durerile sau eliminand total durerea. Atunci cand pacientii continua sa efectueze in mod regulat exercitiile de fizioterapie stabilite de specialist, pacientul poate deveni independent chiar si dupa finalizarea programului.

Fizioterapia imbunatateste mobilitatea si echilibrul

Adesea, dupa o accidentare grava sau o interventie chirurgicala, poate fi greu pentru pacienti sa se intoarca la viata de dinainte.

Mobilitatea poate fi restrictionata, iar activitatile simple precum scrisul, mancatul sau echilibrarea corpului se pot dovedi a fi o provocare. Exercitiile de fizioterapie pot restabili mobilitatea si pot face mersul si deplasarea in siguranta. Unori, chiar pot imbunatati coordonarea si echilibrul la pacientii cu risc ridicat de caderi.

Tratarea afectiunilor prin fizioterapie

Daca sunteti in cautare de servicii de fizioterapie in Bucuresti, specialistii nostri vor identifica simptomele si activitatile de rutina care au dus la conditia actuala. Un plan de tratament este apoi elaborat si este personalizabil pe masura ce recuperarea continua. Obiectivele sunt de a ajuta articulatiile sa se miste mai bine si de a restabili sau creste flexibilitatea, rezistenta, coordonarea si echilibrul.

recuperare medicala AVC bucuresti

Dupa ce au facut un accident vascular cerebral, oamenii au dificultati in a se deplasa, a vorbi sau a desfasura activitati cotidiene. In timp ce medicamentele sunt utile in tratarea cauzei initiale a accidentului vascular cerebral, tehnici de fizioterapie dupa AVC pot fi de folos pe termen lung.

Fizioterapie dupa AVC, cand se incepe tratamentul

Fizioterapia inceputa imediat dupa un accident vascular cerebral poate duce la rezultate mai bune. Majoritatea pacientilor care au suferit un accident vascular cerebral vor avea nevoie de fizioterapie pentru a-i ajuta sa obtina cele mai bune rezultate posibile.

Dificultatile in a ne deplasa sau a vorbi, rezultate in urma unei efectiuni cardio vasculare, pot fi reduse prin tratarea cauzei si prin fizioterapie. Specialistii nostri va stau la dispozitie pentru un tratament personalizat si pentru aplicarea celor mai moderne tehnici, obtinand astfel cel mai bun rezultat pentru dumenavoastra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881
Update cookies preferences