E: contact@spitalulsfantulsava.ro
Tel: 0724.021.090, 0724.338.881

Ingrijiri Paliative

Ce sunt îngrijirile paliative

Îngrijirea paliativă este un tip de îngrijire holistică specială, care se adresează multiplelor aspecte ale suferinței pacientului, recunoscând totodată importanța participării familiei în procesul de îngrijire și necesarul de suport acordat familiei pacientului.

Scopul îngrijirii paliative este ameliorarea calității vieții pacienților cu boli cronice în faze avansate (de boală), menținerea independenței pe o perioadă cât mai îndelungată, păstrarea demnității până în ultimele zile de viață reprezintă obiectivele de bază ale Îngrijirii Paliative.

Îngrijirea paliativă se bazează pe filozofia Hospice, apărută și dezvoltată continuu în Marea Britanie în ultimele 7 decenii.

Principiile de bază ale acestei filozofii sunt urmatoarele:

• viața este cel mai de preț bun pe care îl avem, de aceea îngrijirea paliativă este direcționată spre asigurarea unei calități cât mai bune pe un timp cât mai lung a vieții pacientului, și nu pe prelungirea suferinței sale;
• centrele de paliație nu intenționează nici să prelungească viața cu orice preț, dar  nici să grăbească moartea;
• nu acceptă euthanasia, sub nici una dintre formele ei ca alternativă a îngrijirii paliative;
• îngrijirea paliativă are ca scop ameliorarea simptomelor, înțelegând că boala incurabilă este cauzatoare de deces si nu tratamentul aplicat;
• este o modalitate terapeutică activă centrată pe pacient și familia acestuia;
• se acordă fără discriminare de naționalitate, vârstă, sex, etnie, orientare sexuală, orientare religioasă, statut social, în limita resurselor disponibile.

Conceptul de îngrijire paliativă este mai nou intrat în arsenalul terapeutic. Îngrijirea paliativă este o modalitate holistică de abordare a pacienților cu simptome datorate evolutiei bolilor sau efectelor secundare ale tratamentului aplicat.

De îngrijire paliativă beneficiază atât pacienții cu diferite simptome apărute în perioada de tratament curativ, adresat vindecării bolii, cât și cei la care tratamentul curativ nu mai este eficient. Faptul că un tratament adresat vindecării sau ameliorării bolii nu mai este eficient, nu înseamnă abandonarea pacientului. Îngrijirea acestei categorii de pacienți într-un centru paliativ este bazată pe alte principii: asigurarea unui climat de liniște, ințelegere, de unde graba și agitația din secțiile de tratament active au dispărut, unde confortul pacientului este principala prioritate. Examinările paraclinice sunt mai rare, investigațiile dureroase și tratamentele agresive cu multe efecte secundare sunt fără rost.

Prețul centru paliativ

Prețul serviciilor începe de  la 295 lei / zi în salon cu 3 paturi.
Pentru mai multe detalii accesați pagina de prețuri servicii de îngrijiri paliative incluse în pachetul de bază.

Cum va putem ajuta?

 

CENTRUL MEDICAL DE GERIATRIE, RECUPERARE ȘI ÎNGRIJIRI PALIATIVE SFÂNTUL SAVA S.R.L.

Judeţul Ilfov, oraş Pantelimon, str. Cozieni nr.2, J 23/3390/2018, CUI 39643885

C.G.R.P. SPITALUL SFÂNTUL SAVA

Spitalul Sf Sava își păstrează activitatea în regim normal și aplicăm cele mai bune măsuri de protecție: procedurile de triaj sunt stricte, măsurile de igienizare sunt drastice, astfel incât spitalul să fie un mediu sigur pentru pacienții noștri și pentru personalul medical.

Începând cu data de 23.04.2020, vom interna persoane care au fost testate COVID-19 si al căror rezultat a fost negativ.

ÎN ATENȚIA APARȚINĂTORILOR,

  • Între orele 9:00 - 14:00 informațiile legate de starea pacientițor vă pot fi furnizate la nr 0723.665.398( Recepție spital)
  • DUPĂ ora 14:00 o să revină cu un telefon medicii pentru a vă oferi mai multe informații suplimentare legate de starea de sănătate a pacientului și o să vă fie aduse regulat informații cu privire la activitătile desfășurate în recuperarea medicală.

Vă rugăm să înțelegeți situația dată și să respectați restricțiile aplicate pentru binele pacienților noștri!

Cu stimă,

Echipa Sp. Sf. Sava