Fizioterapia: afectiuni in care este utila si care sunt principiile ei

Fizioterapia ajuta organismul uman sa se trateze, recupereze sau relaxeze cu ajutorul factorilor fizici: masaj, apa, electricitate, caldura, exercitiu fizic. Procedurile fizioterapeutice ajuta la ameliorarea durerilor, restabilirea capacitatii de miscare, refacerea dupa o operatie sau chiar evitarea interventiilor chirurgicale. Unele dintre cele mai frecvente utilizari sunt date de fizioterapie pentru genunchi si la coloana vertebrala.

Oameni de toate varstele pot alege proceduri de fizioterapie si pot fi sprijiniti pentru a-si mentine sanatatea si pentru a preveni diverse boli. De asemenea, dupa ce urmati proceduri de fizioterapie veti invata sa ramaneti independenti, chiar si dupa finalizarea tratamentului fizioterapeutic.

Fizioterapeutii au cunostinte aprofundate despre modul in care functioneaza corpul si despre abilitati clinice specializate pentru a evalua, diagnostica si trata diferite afectiuni. Fizioterapeutii lucreaza adesea in echipe cu alti profesionisti pentru a ajuta la satisfacerea nevoilor de ingrijire a sanatatii unei persoane.

Multiple utilizari: fizioterapie pentru genunchi, coloana si altele

Fizioterapia nu este doar o forma eficienta pentru tratarea leziunilor si a durerii. Aceasta poate ajuta la tratarea mai multor afectiuni, inclusiv cele articulare, probleme cardiovasculare si afectiuni neurologice (cum ar fi leziuni ale maduvei spinarii, accident vascular cerebral, Parkinson etc.)

Afectiuni care pot fi tratate prin fizioterapie

  • Afectiuni articulare. Artroze, reumatism abarticular, reumatism inflamator cronic, sechele postraumatice
  • Afectiuni neuro-psihice (nevroze astenice, nevroze infantile cu comportament agresiv, psihastenii, nevroze depresive, distonii neuro-vegetative)
  • Afectiuni cardio-vasculare (boala Raynaud, trombangeita obliteranta, arteriopatie aterosclerotica sau diabetica, hipertensiune arteriala)
  • Afectiuni digestive (ulcer gastric, duodenal, gastrita cronica, entreocolopatii, diskinezii hipotone, hipokinezii, diabet zaharat tip II (insulino-dependent), hipertiroidie, dismenoree, metroanexite)

Fizioterapia doare?

Fizioterapia poate ajuta la ameliorarea durerilor cronice sau acute. Multi oameni evita fizioterapia, deoarece sunt speriati de durerea pe care ar putea-o simti in timpul procedurilor de recuperare. Pe toata durata tratamentului, va puteti relaxa, deoarece in cea mai mare parte, nu veti simti nicio durere.

Totusi, fiecare persoana este diferita si totul depinde de tipul procedurilor de fizioterapie pe care le alegeti si de problema pe care o aveti. Pe masura ce progresati in ingrijire, veti constata ca disconfortul se usureaza.

Fizioterapie pentru genunchi

Utilizarea excesiva a genunchilor va poate agrava sanatatea articulatiilor, dar in acelasi timp, cu cat va miscati mai putin genunchii, cu atat pot deveni mai slabiti. Trebuie sa gasiti acel echilibru de a mentine articulatiile genunchiului in miscare suficienta, astfel incat genunchii sa fie puternici si sanatosi, iar prin proceduri tip fizioterapie pentru genunchi veti putea atinge acest obiectiv.

terapie cu laser bucuresti

Un plan de recuperare ce contine fizioterapie la genunchi poate ajuta la reducerea durerii, poate preveni umflarea si rigiditatea genunchiului si poate ajuta la imbunatatirea functiei articulatiei genunchiului. De asemenea, va poate usura mersul.

Fizioterapia pentru coloana

Durerea de spate va conduce viata? Daca da, nu sunteti singur. Aceasta afectiune este des intalnita. Din fericire, poate fi prevenita si tratata cu succes prin proceduri de fizioterapie pentru coloana.

Fizioterapia a aparut ca una dintre cele mai bune metode de prevenire si tratare a durerilor de spate. Aceasta practica cuprinde exercitii, mobilizare articulara, intindere, masaj si alte tehnici care amelioreaza disconfortul.

Alegerea procedurilor de fizioterapie pentru coloana dupa un episod acut de dureri de spate poate ajuta la prevenirea complicatiilor. Cu cat primiti un tratament mai repede, cu atat sunt mai mari sansele de recuperare.

author avatar
Recuperare Medicala
Spitalul cu cele mai bune rezultate in Recuperare Medicala. Peste 7500 cazuri grave recuperate. Vrem sa te ajutam si pe tine sa-ti recastigi viata! Intra in contact cu noi chiar acum, suntem aici 24/7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualizeaza preferinte cookie-uri