E: contact@spitalulsfantulsava.ro
Tel: 0724.021.090, 0724.338.881
sedinta kinetoterapie

Hernia de disc este o afecţiune destul de comună şi apare atunci când unul dintre discurile coloanei vertebrale se deplasează.  Recuperarea medicală este prima opțiune de tratare a acestei afectiuni deoarece este non invazivă. Procedurile nu oferă doar o ameliorare rapidă a durerii, dar vă ajută să vă recuperați şi să preveniţi accidentări viitoare.

Există multe tehnici de recuperare medicală după o operaţie de hernie de disc. Tratamentele pasive vă relaxează corpul și pot include masaje, diverse terapii și stimulare electrică.

Programul dvs. de recuperare medicală va începe de obicei cu tratamente pasive. Dar, odată ce corpul dvs se va vindeca, veți putea începe procedurile de recuperare medicală după operaţia de hernie de disc, care vă va întări corpul și va preveni apariția durerii. Specialiștii vor lucra cu dvs. pentru a dezvolta planul care vi se potrivește cel mai bine.

Recuperare medicală non-chirurgicală

Tratamentul pentru hernia de disc începe de obicei cu tehnici medicale non-chirurgicale. Majoritatea persoanelor care au suferit de hernie de disc se recuperează fără intervenții chirurgicale. De obicei, pacienților li se recomandă recuperarea medicală a herniei de disc înainte de a lua în considerare o intervenție chirurgicală.

Tratamentele de recuperare medicală se concentrează pe ameliorarea durerii și îmbunătățirea mișcării spatelui. Primul obiectiv al tratamentului de recuperare hernie de disc este controlul simptomelor.

În primele ședințe de recuperare medicală pot fi utilizate tratamente termice, ultrasunete sau stimulare electrică. Aceste forme de tratament sunt utilizate în principal pentru a ajuta la reducerea durerii și inflamației, astfel încât să vă puteți relua activitatea normală cât mai curând posibil.

Scopul principal al recuperării medicale este să vă înveţe cum să preveniţi problemele viitoare. Fizioterapeutul va discuta, de asemenea, strategiile pe care le puteți utiliza dacă simptomele se declanșează din nou.

Hernia de disc – tratament

În majoritatea cazurilor de hernie de disc este eficient tratamentul nechirurgical prin proceduri precum:

  • fizioterapie
  • masaj
  • antiinflamatoare (non-steriodiene sau steriodiene)
  • injectări epidurale cu cortizon

Obiectivele tratamentului:

  • eliminarea durerii și a slăbiciunii musculare
  • revenirea pacientului la activităţile zilnice

Recuperare post-chirurgicală

Recuperarea după operație este mai complexă. Unii pacienți părăsesc spitalul la scurt timp după operație. Cu toate acestea, unele intervenții chirurgicale impun pacienților să stea în spital câteva zile.

În timpul recuperării chirurgicale, pacienții ar trebui să urmeze instrucțiunile chirurgului și ar trebui să fie precauți cu privire la activitățile efectuate în primele săptămâni după operație.

Deși timpul de recuperare variază pentru fiecare pacient în parte, reabilitarea medicală după o operaţie de hernie de disc poate dura de la una până la trei luni, în funcție de tipul de intervenție. Fizioterapeuţii vor folosi diferite tratamente pentru ameliorarea durerilor pentru ca, în final, pacienții să-și poată relua activitatea obișnuită.

Hernia de disc este o afecțiune destul de comună, iar recuperarea medicală, poate fi de cele mai multe ori, prima opțiune.

CONTACTAȚI-NE!CONTACTAȚI-NE!

Cum va putem ajuta?

 

CENTRUL MEDICAL DE GERIATRIE, RECUPERARE ȘI ÎNGRIJIRI PALIATIVE SFÂNTUL SAVA S.R.L.

Judeţul Ilfov, oraş Pantelimon, str. Cozieni nr.2, J 23/3390/2018, CUI 39643885

C.G.R.P. SPITALUL SFÂNTUL SAVA

Spitalul Sf Sava își păstrează activitatea în regim normal și aplicăm cele mai bune măsuri de protecție: procedurile de triaj sunt stricte, măsurile de igienizare sunt drastice, astfel incât spitalul să fie un mediu sigur pentru pacienții noștri și pentru personalul medical.
Personalul medical este testat periodic conform legislației in vigoare.

Începând cu data de 23.04.2020, internăm persoane doar cu testul Real Time PCR negativ realizat cu maxim 48 h înainte de data internării.
Nu realizăm testarea la internare, ci doar la externare cu 48 h înainte.

Vă rugăm să înțelegeți situația dată și să respectați restricțiile aplicate pentru binele pacienților noștri!

Cu stimă,

Echipa Sp. Sf. Sava