E: contact@spitalulsfantulsava.ro
Tel: 0724.021.090, 0724.338.881
recuperare fractura

Dacă ați avut fracturi atunci puteți beneficia de serviciile calificate de recuperare fractura ale unui kinetoterapeut. Centrul nostru de recuperare medicală vă poate ajuta să vă redobândiți mişcările, să aveţi rezistență și mobilitate funcționale după o fractură.

Ce presupune terapia fizică și reabilitarea după o fractură?

Dacă ați avut un picior rupt, glezna, bazinul sau șoldul, atunci puteți înțelege cât de dureros poate fi acest lucru. Un os rupt necesită atenție medicală rapidă pentru a asigura vindecarea și alinierea corespunzătoare a osului.

După o fractură, osul dvs. va fi stabilit sau redus de către un medic. Reducerea osului se poate face manual. Pentru fracturi mai grave, poate fi necesară o procedură chirurgicală numită fixare internă de reducere deschisă pentru a vă asigura că toate piesele osoase sunt la locul corect și poate avea loc vindecarea. Adesea după fractură, osul trebuie să fie stabilizat sau imobilizat pentru a asigura o vindecare adecvată.

Începeţi recuperarea medicală imediat după fractură

După o fractură, terapia fizică este indicată pentru a vă asigura că reveniți la funcția optimă cât mai repede posibil.

Am nevoie de reabilitare pentru fractură?

Adesea, posibilitatea de a accesa reabilitarea corectă după o fractură poate face o diferență reală în măsura recuperării și a funcției pe termen lung.

Deși unii oameni se vor recupera rapid după o fractură, unii vor avea nevoie de recuperare și sprijin mai intens pentru a-și recăpăta independența și mobilitatea.

Dacă recent aţi avut o fractură gravă și acum nu puteţi funcţiona fizic la capacitatea normală din trecut, puteţi opta pentru tratamente de recuperare fractură, astfel, reabilitarea va fi eficientă. Alegerea unor specialiști în recuperare fractură poate fi un factor major în ajustarea, adaptarea, recuperarea și redobândirea unui nivel de independență pentru dvs.

recuperare medicala

Recuperarea medicală este importantă pentru vindecarea unei fracturi grave

Ar trebui să începeţi cât mai repede recuperarea medicală după o fractură deoarece aceasta poate contribui la scăderea riscului de complicații și la îmbunătățirea șansei de refacere a funcției complete. Durata reabilitării depinde mult de natura și gravitatea fracturii în sine.

Recuperarea medicală după o fractură într-un centru de recuperare

Dacă ați suferit o fractură osoasă este indicat să alegeţi un plan de tratament pentru recuperare fractură. Dacă vă rupeți piciorul sau glezna, un kinetoterapeut vă poate instrui cum să mergeți cu un dispozitiv de asistență, precum un baston sau cârje, astfel veţi avea o recuperare precum cea de fractură maleola peroniera mai uşoară şi rapidă.

Prima dvs. vizită la un centru de recuperare medicală va implica de obicei o evaluare. Terapeutul dvs. va lua măsurători ale părților corpului din jurul locului fracturii. Aceasta poate include măsurători de:

  • Mișcare
  • Putere
  • Durere
  • Flexibilitate
  • Circuit sau umflare
  • Mers (pentru fracturi ale extremității inferioare)
  • Funcție generală și mobilitate

Dacă aveți nevoie de  recuperare picior rupt de exemplu, terapeutul poate colabora cu dvs. pentru a elabora o strategie de tratament care să vă ajute să vă recuperaţi pe deplin.

Recuperarea fracturii se concentrează adesea pe a vă îmbunătățiți mobilitatea funcțională. Dacă v-ați fracturat piciorul, veţi avea nevoie de recuperare picior rupt iar kinetoterapeutul vă poate ajuta să vă îmbunătățiți mersul și vă va ajuta să decideţi ce aparate puteţi folosi pentru a vă recupera funcţia piciorului.

La ce vă puteți aștepta atunci când veți lua legătura cu noi?

Dacă întâmpinați probleme în urma unei fracturi recente, vă rugăm să ne contactați pentru a afla cum vă putem ajuta în recuperare fractură.

După ce vom vorbi cu dvs., cazul dvs. va fi examinat de unul dintre consultanții noștri de specialitate care va putea evalua cerințele dvs. Ne ocupăm rapid de toate întrebările, deoarece știm cât de importantă este reabilitarea rapidă a fracturilor pentru dvs. și cât de mult poate face diferența în măsura recuperării dvs.

Cum va putem ajuta?