O simplă durere de spate și poți ajunge în scaunul cu rotile

 O simplă durere de spate și poți ajunge în scaunul cu rotile
O simplă durere de spate și poți ajunge în scaunul cu rotile?
Mai avea șase luni până la pensie și ducea durerea de spate ”pe picioare”. Lucra opt ore pe zi, avea mici dureri de spate și dificultăți la urcarea scărilor. I s-a recomandat RMN și așa a descoperit că are o hernie toracală.
”Imediat am căutat doctorul care am considerat că este cel mai bun pentru această operație. Surprinzător, intervenția chirurgicală a fost una foarte grea. A durat 8-9 ore, cu un plămân ventilat, iar după operație m-am trezit într-o stare groaznică: nu-mi mai simțeam picioarele, corpul, de la jumătate în jos. O parte dintr-un disc vertebral căzuse chiar pe măduvă. Am stat internată la Bagdasar peste două luni, dar nu am putut să încep recuperarea imediat după operație. Am început-o după trei săptămâni, foarte vag, dat fiind că echipamentele de acolo și sala de recuperare erau sumare.
Am început să caut alte soluții, am cercetat toate site-urile cabinetelor de recuperare și așa am ajuns la Spitalul Sfântul Sava”, povestește Maria Ceciu, o pacientă care a rămas imobilizată la pat după o simplă durere de spate.
Hernia de disc toracală este rară în comparație cu herniile de disc cervicală sau lombară. Doar 1% din toate cazurile de hernii o reprezintă hernia toracală. Vertebrele coloanei sunt separate de discuri intervertebrale plate, cu aspect gelatinos, care functionează ca niște mici perne amortizoare între oase. De-a lungul timpului, aceste discuri încep să se deterioreze, iar peretele lor exterior se poate rupe. Astfel, porțiunea centrală poate veni în contact cu rădăcinile spinale ale nervilor, producând durere.
Hernia de disc este o boală degenerativă, care poate afecta pe oricine. Aproximativ 30-70% din herniile toracale sunt calcificate, dar nu întotdeauna se impune intervenția chirurgicală, ci doar atunci când fragmente de disc ajung să preseze măduva spinării. Operația este întotdeauna urmată de o perioadă de câteva luni de recuperare medicală.
Recuperarea medicală începută la Spitalul Sfântul Sava, după o operație la coloană, dă rezultate vizibile în primele două – trei săptămâni, fiind efectuată de un personal super-calificat, cu ajutorul a peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație. Are cele mai bune rezultate dovedite, în orice tip de recuperare medicală.
”Sunt aici de 25 zile și deja mi s-au dezmorțit spatele și picioarele. Dacă reușesc să mișc un deget, chiar dacă pare o picătură într-un ocean, pentru mine este o speranță maximă. Toată lumea care m-a evaluat a spus că sunt șanse de recuperare și merg înainte, orice ar fi. Am dat aic, la Sfântul Sava, de o echipă de kinetoterapeuți minunați, specialiști, un colectiv închegat, cu empatie față de pacienți, te ajută în orice situație. Cu mine e greu de muncă, dar ei m-au ajutat întotdeauna, n-au spus niciodată ”nu”. Am doar cuvinte de laudă. Pentru mine, este foarte importantă recuperarea și mediul în care mă aflu” – Maria Ceciu, pacientă a Spitalului Sfântul Sava, din Pantelimon.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881