Ce faci când operația pe coloană a fost greșită?

 Ce faci când operația pe coloană a fost greșită?
Ce faci când operația pe coloană a fost greșită?
Intervenția chirurgicală pe coloana vertebrală presupune riscuri, care pot lăsa pacienții imobilizați pentru tot restul vieții. Uneori, aceste riscuri sunt inevitabile, dar ce e de făcut în cazul în care erorile umane determină invalidități pentru pacienți?!
Doamna Elena Aniței a fost operată în urmă cu 4 ani pentru îndepărtarea unui hemangiom cervical. Hemangiomul vertebral este întâlnit la 10% din populație și este o tumoră necanceroasă. El se dezvoltă în vasele de sânge care alimentează corpurile vertebrale. Majoritatea nu provoacă simptome, deci nu sunt descoperite decât întîmplător.
”Nu trebuia să fiu operată neapărat, dar dacă așa au decis specialiștii… Imediat după operație, a fost bine, în sensul că am putut mișca picioarele. Problema a intervenit la montarea furtunului de drenaj, care s-a strangulat, și astfel s-au format cheaguri. Am fost apoi operată de trei ori într-un interval de 12 ore”, ne-a povestit pacienta.
După această serie de intervenții chirurgicale, i s-a recomandat să facă recuperare medicală. Ne-a ales pe noi, CGPR Spitalul Sfantul Sava – Pantelimon Ilfov
”În acești trei ani, nu știu pe unde n-am ajuns să fac recuperare. Am fost peste tot, pe unde am auzit, pe unde am văzut. N-am reușit mare lucru, pentru că nu peste tot cabinetele au și medici specialiști, iar acest lucru contează foarte mult. Am aflat de pe Facebook de Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon. Am venit aici aproape anchilozată. Echipa de la kinetoterapie este extraordinară. Sper ca doamna doctor să-mi dea voie să mai stau aici, pentru că acasă faci, nu faci exercițiile și, oricum, nu ies ca aici, sub îndrumare și supraveghere”
Kinetoterapia determină recâștigarea mobilității articulare, a forței musculare și controlul asupra zonei imobilizate. Fără recuperare medicală, zona afectată rămâne imobilă, iar calitatea vieții pacientului este profund afectată, deoarece, în cele mai multe cazuri, acesta devine dependent de sprijinul altor persoane.
Noi punem pe picioare, la propriu, pacienții și îi îngrijim cu pasiune și căldură. Este datoria noastră cea mai de preț. Și o obligație.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881