Numărul traumatismelor cranio-cerebrale este în creștere, din cauza traficului rutier exploziv

 Numărul traumatismelor cranio-cerebrale este în creștere, din cauza traficului rutier exploziv

Printre cele mai  întâlnite cauze ale deceselor sunt bolile vasculare, cancerele și traumatismele produse în urma unor accidente grave. Dintre decesele prin traumtisme, 70% sunt de natură cranio-cerebrală. Este în creștere numărul deceselor provocate de traumatisme cranio-cerebrale, unul dintre factori fiind creșterea explozivă a traficului rutier.

Lenuța este o victimă a unui accident rutier, soldat cu traumatism cranio-cerebral grav, cu fractură a coloanei vertebrale în regiunea lombară, fractură de bazin și fractura unui femur. Starea sa de conștiență era la un nivel minim, având perioade în care nu-și recunoștea nici măcar membrii familiei.

În această stare, imobilizată la pat și fără a-și putea mișca mâna dreaptă, a fost internată în Spitalul Sfântul Sava, pentru recuperare medicală.

content-image

După numai două luni de fizioterapiekinetoterapie și masaj terapeutic, Lenuța poate să meargă pe distanțe scurte, ajutată de terapeut, dar evoluția este una spectaculoasă pentru starea ei. Își poate folosi mâna dreaptă, iar rezistența la efort a crescut considerabil, astfel încât se poate mobiliza singură și își poate face singură transferul din pat în scaunul rulant, sub supraveghere.

Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov este un centru de excelență, dotat cu echipamente performante, de ultimă generație.

Tratamentul aplicat, aici, pacienților victime ale unor accidente grave, face posibilă recăpătarea controlului, fie și parțial, asupra zonelor afectate. Cu recomandarea medicului și sub asistența specialiștilor Spitalului Sfântul Sava, pacienții imobilizați la pat își recapătă și apoi își dezvoltă și mențin tonusul muscular pierdut pe parcursul perioadei de imobilizare în urma accidentelor și a intervențiilor chirurgicale. Recuperarea medicală cu internare în Spitalul Sfântul Sava dă rezultate foarte bune, întrucât pacienții sunt supuși mai multor tipuri de proceduri zilnic, în funcție de diagnostic, de recomandarea medicului și de starea zilnică a acestora.

Cei mai mulți pacienți aduși la Sfântul Sava pe targă, fără posibilitatea de se descurca singuri sub nicio formă, reușesc, în doar câteva săptămâni de terapie să se transfere singuri din pat în scaunul rulant, își pot menține atât poziția așezat, cât și poziția ortostatism, adică să stea în picioare, ajutat de dispozitivele speciale.”, spune Alina Ion, manager și fondator al Spitalului Sfântul Sava.

                                content-image

Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon, Ilfov, este specializat în recuperare medicală, cu cele mai bune rezultate dovedite.

Echipamentele performante, inovative, ale Spitalului Sfântul Sava, cele mai multe aflate doar în dotarea acestui centru de recuperare și aduse în premieră în țara noastră, împreună cu experiența și profesionalismul personalului, pun pe picioare pacienți considerați irecuperabili, fără să li se dea vreo șansă de revenire.

                                 content-image

La Spitalul Sfântul Sava se fac internări pentru recuperare medicală de orice natură – după accidente vascular – cerebrale (AVC), după traumatisme cerebrale și vertebrale, fracturi, orice tip de intervenție chirurgicală.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881