Unde pot fi recuperate medical victimele accidentelor rutiere grave

 Unde pot fi recuperate medical victimele accidentelor rutiere grave

La începutul lunii februarie, Alexandru, în vârstă de 31 de ani, a avut un accident pe autostradă, cu politraumatisme grave.  A fost transportat și operat de urgență la spitalul din Pitești, apoi a fost transferat la Spitalul de Urgență Floreasca.

O lună mai târziu, a putut să înceapă programul de recuperare medicală. În asemenea cazuri, nu sunt nici suficiente, nici eficiente îngrijirile la domiciliu. Sunt necesare proceduri recomandate de medic și aplicate de personal de specialitate. Când s-a internat la Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava din Pantelimon, Ilfov, era imobilizat la pat, nu putea să stea așezat nici măcar la marginea patului și reușea, cu dificultate, să miște doar mâna dreaptă.

                                                 content-image

Prin kinetoterapie și fizioterapie, pacienții care au suferit leziuni majore ale coloanei sau membrelor, pot recăpăta controlul, fie și parțial, asupra zonelor afectate. Pacientul învață, treptat, să-și mențină din nou echilibrul cel puțin pentru poziția așezat, așa încât să se poată descurca folosind scaunul rulant sau un scuter electric special.

Nu este ușor, este nevoie de efort destul de mare, dar dozat. Sub supravegherea, îndrumarea și implicarea empatică a specialiștilor noștrila Spitalul Sfântul Sava reușim să facem minuni, repunând pe picioare pacienți care vin la noi fără speranță, demoralizați, speriați și, cumva, resemnați. Noi îi ajutăm să-și crească rezistența la efort, astfel încât să poată manevra echipamentele pentru mobilitate. Este nevoie de căpătarea și menținerea tonusului muscular, deosebit de afectat în urma perioadei în care nu au avut niciun fel de activitate, după producerea accidentului. Însă dincolo de recuperarea medicală prin proceduri specifice, la Spitalul Sfântul Sava ne ocupăm și de mentalul pacienților. Suntem total implicați și empatici cu pacienții noștri, astfel încât să redobândească speranța că vor reuși să depășească această etapă grea din viața lor. Ne bucurăm când îi vedem zâmbind și că pot să meargă, când sunt externați, că pot să se descurce cu ajutor cât mai redus din partea familiei. Noi pentru asta luptăm – să redăm pacienților posibilitatea de a se descurca cât mai mult singuri. Reușim, în cele mai multe și cele mai grave cazuri”, spune managerul și fondatorul Spitalului de Recuperare Medicală Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, care este psiholog de profesie.

                                              content-image

Despre Alexandru, specialiștii de la Spitalul Sfântul Sava, care îl tratează spun că, după numai o lună de la internarea pentru recuperare, pacientul reușește să se transfere singur din pat în scaunul rulant, a câștigat o forță la nivelul picioarelor și o rezistență crescută la efort, iar cel mai important – a reușit să înceapă să meargă, cu ajutorul dispozitivelor ajutătoare.

Spitalul Sfântul Sava are cele mai bune rezultate dovedite în recuperare medicală. În prezent, în acest centru de excelență se recuperează medical mai mulți tineri, victime ale unor accidente grave de circulație sau de altă natură, cu traumatisme grave ale coloanei.

Echipamentele performante, inovative, ale Spitalului Sfântul Sava, cele mai multe aflate doar în dotarea acestui centru de recuperare medicală și aduse în premieră în țara noastră, împreună cu experiența și profesionalismul personalului, fac posibil imposibilul. Numeroase cazuri considerate fără speranță, sunt transformate aici în pacienți externați pe propriile picioare.

                                          content-image

La Spitalul Sfântul Sava se fac internări pentru recuperare medicală de orice natură – după accidente vascular – cerebrale (AVC), după traumatisme cerebrale și vertebrale, fracturi, orice tip de intervenție chirurgicală.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

Recuperare medicala

Recuperare medicala

Ingrijiri paliative

Kinetoterapie

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881