AVC și bolile de inimă – cele mai frecvente cauze ale mortalității în România

 AVC și bolile de inimă – cele mai frecvente cauze ale mortalității în România

Cele mai frecvente cauze de mortalitate în rândul adulților din țara noastră sunt accidentele vascular cerebrale (AVC) și bolile coronariene, arată statisticile Organizației Mondiale a Sănătății. 

Accidentele vasculare sunt și prima cauză de invaliditate, de la pacienți foarte tineri până la cei mai vârstnici. Persoanele cu risc cardiovascular sunt și cele mai predispuse la atacuri vascular-cerebrale, iar după vârsta de 55 de ani, acest risc se dublează la fiecare 10 ani. În ultimii ani, însă, AVC în cazul persoanelor tinere a crescut îngrijorător. 

Pentru pacienții care supraviețuiesc accidentelor vasculare sau infarcturilor miocardice, sunt puține centre de recuperare medicală în România, iar medicii specialiști depășesc cu puțin numărul de 100, la nivel național. Recuperarea medicală este imperios necesară pacienților ca să poată redobândi o anumită independență și să nu fie imobilizați la pat pentru tot restul vieții. 

Spitalul de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov este un centru de excelență, cu un număr mare de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie și aproape 100 dintre cele mai performante echipamente la nivel mondial. Multe dintre aparatele Spitalului Sfântul Sava sunt inovative, fiind aduse în premieră în România. Astfel, aici pot fi recuperați mai rapid pacienții care au suferit atacuri cerebrale vasculare, traumatisme cerebrale sau traumatisme vertebromedulare incomplete, pacienți cu scleroză multiplă sau cu paralizie cerebrală.

Este vorba despre sisteme de recuperare a mersului, respectiv a funcțiilor mâinii, prin stimulare electrică funcțională (FES). Aceste sisteme sunt foarte ușor de purtat de către pacienți, având forma unor orteze, dar cu funcții de contractare a mușchilor prin impulsuri electrice. Nu au fire și nu incomodează pacienții. Funcționează prin stimulare electrică funcțională și monitorizează mișcarea pacientului în trei planuri, prin utilizarea unui giroscop triaxial și un accelerometru. Echipamentele identifică fazele ciclului de mers și algoritmul nou se adaptează la schimbarea dinamicii de mers și realizează stimularea în 0,01 secunde. Oferă un răspuns de încredere de 30 de ori mai rapid decât am clipi din ochi.

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative se efectuează, cu internare, RECUPERARE MEDICALĂ NEUROLOGICĂ, POSTOPERATORIE, ORTOPEDICĂ, DUPĂ ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL (AVC). În Spitalul Sfântul Sava, asistența medicală și monitorizarea pacienților are loc 24 de ore din 24 și 7 zile din 7. Procedurile de recuperare medicală se efectuează fără pauze pentru sărbătorile legale, astfel încât exercițiile să aibă continuitate și eficiență, iar recuperarea să fie cât mai rapidă posibil, în funcție de tipologie.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/   

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/  

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/ 

http://relansare.spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881
Update cookies preferences