Paralizat după un accident rutier, un tânăr reușește să facă primii pași, la Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon

 Paralizat după un accident rutier, un tânăr reușește să facă primii pași, la Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon

Delian are 22 de ani. În luna decembrie, în urma unui accident rutier, a suferit o fractură a coloanei vertebrale, la nivelul toracelui. Diagnostic: paraplegie. Adică, paralizat de la brâu în jos.

Nu avea voie să stea așezat, nu-și putea mișca membrele inferioare, de fapt, nici nu le mai simțea. Percepea doar o căldură ușoară acolo unde știa că are picioare. 

La jumătatea lunii ianuarie, s-a internat în Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava, din Pantelimon. Avea o stare generală dificilă și era lipsit de speranță. Mai puțin de 3 luni au fost necesare specialiștilor de la Sfântul Sava pentru ca Delian să poată deja să facă primii pași, cu ajutorul dispozitivelor speciale. Își simte ambele picioare, stă singur la marginea patului și a câștigat forță musculară în brațe, abdomen și torace, ceea ce îl ajută să poată să-și mențină echilibrul și să se deplaseze cu scaunul rulant.

Tratamentul aplicat, aici, pacienților victime ale unor accidente grave, face posibilă recăpătarea controlului, fie și parțial, asupra zonelor afectate, prin kinetoterapiefizioterapie și masaj terapeutic. Recăpătarea și menținerea tonusului muscular al pacienților imobilizați la pat se obține și se menține prin proceduri specifice, cu recomandarea medicului și sub asistență de specialitate. Recuperarea medicală cu internare în Spitalul Sfântul Sava dă rezultate foarte bune, întrucât pacienții sunt supuși mai multor tipuri de proceduri zilnic, în funcție de diagnostic, de recomandarea medicului și de starea zilnică a acestora. 

Cei mai mulți pacienți aduși la Sfântul Sava pe targă, fără posibilitatea de se descurca singuri sub nicio formă, reușesc, în doar câteva săptămâni de terapie să se transfere singuri din pat în scaunul rulant, își pot menține atât poziția așezat, cât și poziția ortostatism, adică să stea în picioare, ajutat de dispozitivele speciale.

Spitalul Sfântul Sava este specializat în recuperare medicală, cu cele mai bune rezultate dovedite. În prezent, în acest centru de excelență se recuperează medical mai mulți tineri, victime ale unor accidente grave de circulație sau de altă natură, așa cum este și cazul lui Delian. 

Echipamentele performante, inovative, ale Spitalului Sfântul Sava, cele mai multe aflate doar în dotarea acestui centru de recuperare și aduse în premieră în țara noastră, împreună cu experiența și profesionalismul personalului, pun pe picioare pacienți considerați irecuperabili, fără să li se dea vreo șansă de revenire. 

La Spitalul Sfântul Sava se fac internări pentru recuperare medicală de orice natură – după accidente vascular – cerebrale (AVC), după traumatisme cerebrale și vertebrale, fracturi, orice tip de intervenție chirurgicală.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro    

https://spitalulsfantulsava.ro/   

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/   

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/  

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/   

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava Pantelimon – Ilfov ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

0724021090
SUNA ACUM !
0724338881