Terapia cu pachete de argilă pentru afecțiuni articulare – aplicată zilnic în Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon, Ilfov

 Terapia cu pachete de argilă pentru afecțiuni articulare – aplicată zilnic în Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon, Ilfov

Pachetele cu argilă sunt aplicate zilnic pacienților internați în Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, în funcție de afecțiuni și de tratamentul prescris de medicii specialiști.

În acest centru medical, deschis în urmă cu doar patru ani și construit de la zero, după toate standardele europene, se recuperează medical cazuri grave și foarte grave de accidente rutiere, accidente de muncă sau casnice, pacienți care au suferit intervenții chirurgicale complexe, cu paralizii sau alte afecțiuni locomotorii ori degenerative. Tratamentele sunt aplicate în regim de internare și includ mai multe tipuri de terapii zilnic, de fizioterapiekinetoterapie și masaj medicalCea mai nouă este terapia cu pachete de argilă încălzită.

Argila este folosită în terapiile fizioterapeutice pentru efectul său antiinflamator, ca un remediu eficient împotriva afecțiunilor articulare. Argila este benefică și în atenuarea simptomelor caracteristice mialgiei, în reducerea spasticității și a edemelor. Edemele sunt umflături, ca urmare a acumularii excesive de lichid la nivelul țesuturilor. În general, edemele pot fi observate la nivelul extremităților corpului reprezentate de membre.

Argila are următoarele proprietăți:

  • Este un antiseptic eficient, cu rol bactericid;
  • Are funcție regeneratoare, tonifiantă și cicatrizantă;
  • Este un puternic antioxidant;
  • Are efect miorelaxant;
  • Are efect remineralizant

Sunt deosebit de preocupată să aduc, la Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava cele mai noi echipamente medicale, pentru creșterea eficienței tratamentelor pe care le aplicăm pacienților noștri. Mă inspir mult din tehnicile aplicate în cele mai mari și mai renumite clinici din străinătate și echipamentele acestora, așa încât și pacienții români să beneficieze de ele, fără a mai fi nevoiți să părăsească țara. Îmi doresc să fie tratați ca în străinătate, dar la ei în țară, aproape de familii, în limba pe care au învățat-o de la mama. Astfel, starea lor mentală lor este mai bună și ne ajută să ducem la capăt tratamentele, la calitate optimă. Îmi place să spun că avem cele mai bune rezultate dovedite, cu foarte mulți pacienți recuperați, și promit că evoluția noastră va continua, întotdeauna cu ajutorul lui Dumnezeu”, afirmă Alina Ion, manager și fondator al Spitalului de Recuperare Medicală Sfântul Sava din Pantelimon, Ilfov.

Spitalul Sfântul Sava are 118 paturi, din care 18 în regim ATI, cu monitorizare permanentă a funcțiilor vitale. La Spitalul Sfântul Sava, recuperarea medicală începe chiar din secția ATI, după modelul marilor clinici din străinătate, aceasta fiind dotată cu echipamente de recuperare medicală inovative, care nu se regăsesc în alte spitale românești. Echipamentele de recuperare medicală pasivă, cu impulsuri electrice, pot fi aduse la patul bolnavului, chiar din secția ATI, adică la câteva ore după operație, iar recuperarea medicală începe foarte repede după intervenția chirurgicală. Astfel, cresc șansele de recuperare medicală a pacienților, fără ca aceștia să fie supuși efortului fizic. 

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro   

https://spitalulsfantulsava.ro/  

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/  

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881
Update cookies preferences