O tânără paraplegică în urma unui accident rutier face primii pași la Spitalul Sfântul Sava

 O tânără paraplegică în urma unui accident rutier face primii pași la Spitalul Sfântul Sava

Andreea are doar 25 de  ani. Era pasageră, când a avut loc accidentul rutier, în urma căruia a rămas paralizată de la brâu în jos. Fractura de coloană a fost operată, dar șansele care i se dădeau pentru a mai putea merge din nou erau minime.

La internarea în Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava din Pantelimon, pacienta nu-și simțea corpul în partea inferioară. ”Era foarte slăbită, avea dureri mari și era demoralizată. Din februarie până în prezent, evoluția sa a fost constant pozitivă. A urmat programul nostru intens de recuperare, cu mai multe ședințe pe zi de fizioterapiekinetoterapiemasaj terapeutic. Acum face primii pași folosindu-se de cadru, dar poate înainta puțin și dacă se sprijină doar în baston. Suntem convinși că va reuși, căci noi nu vom abandona până când această fată frumoasă va pleca acasă pe propriile-i picioare. Așa i-am promis!”, spune Alina Ion, managerul și fondatorul Spitalului Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov.

După orice fractură, dar cu atât mai mult în cazul fracturilor vertebrale, pacientul trebuie operat, iar după intervenția chirurgicală, cât mai curând posibil, trebuie să înceapă un program specializat de recuperare medicală. Orice întârziere reduce șansele de refacere a pacientului.  

Spitalul Sfântul Savadin Pantelimon, Ilfov, a implementat un model al clinicilor din străinătate, prin care începe programul de recuperare încă din salonul ATI, indiferent de tipul intervenției chirurgicale pe care o suportă un pacient. Aici încep terapiile de recuperare medicală la numai câteva zile după operație, prin exerciții pasive, care nu supun pacientul niciunui efort fizic.

Echipamentele de ultimă generație ale Spitalului Sfântul Sava și care, în marea lor parte, sunt aduse în premieră în România, permit efectuarea exercițiilor încă din patul ATI. Această recuperare medicală timpurie dă șanse mari de succes în refacerea pacientului.

Ulterior, când pacientul devine apt pentru exerciții fizice, încep procedurile de fizioterapie și kinetoterapie, cu mai multe ședințe de recuperare medicală pe zi, inclusiv masaj terapeutic. Datorită echipamentelor inovative și tehnicilor aplicate de specialiștii săi, Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, obține cele mai bune  rezultate dovedite, în orice tip de recuperare medicală.

Spitalul Sfântul Sava este specializat în recuperare medicală cu internare. Are saloane cu 2 sau 3 paturi și deține peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație, la care se adaugă mai multe ambulanțe pentru transport pacienți, dar și o autospecială tip C, cu echipamente de resuscitare și terapie intensivă. 

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro   

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881
Update cookies preferences