Spitalul Sfântul Sava acordă servicii de recuperare medicală neurologică, după AVC, postoperatorie, ortopedică, post COVID, cu internare în condiții de hotel 4*

 Spitalul Sfântul Sava acordă servicii de recuperare medicală neurologică, după AVC, postoperatorie, ortopedică, post COVID, cu internare în condiții de hotel 4*

”AVC-ul acesta mi s-a întâmplat pe 18 octombrie și nu mișcam mâna, nu mișcam piciorul, eram legumă.  Trebuia să stau tot timpul culcată, să nu mă ridic, așa, în șezut, deci nu eram bine deloc. Mai ales mâna, mâna era cârpă și piciorul la fel”. Acest început de poveste este unul comun în rândul pacienților care au trecut prin experiența grea a unui atac vascular cerebral (AVC) și care vin să se recupereze medical la Spitalul Sfântul Sava. După o internare de câteva săptămâni, durata fiind stabilită de medici și de evoluția pacienților, în funcție de gradul de invaliditate și de patologiile acestora, cei mai mulți dintre ei pleacă acasă pe propriile picioare. Spun adesea că li s-a întâmplat o minune, dar minunea o fac pacienții înșiși, sub supravegherea, e drept, profesionistă și extrem de caldă a specialiștilor Spitalului Sfântul Sava.

Fizioterapeuții și kinetoterapeuții, dar și întreaga echipă medicală a Spitalului Sfântul Sava sunt numiți ”copii” de către pacienți, în primul rând pentru că sunt tineri, dar și pentru că în centrul nostru medical, relația specialist – pacient este una familială, care să facă orice bolnav să se simtă bine, nestresat, sprijinit și apreciat, la fel ca acasă.

Aici, cu ajutorul acestor copii nemaipomeniți și extraordinari, pentru că sunt foarte buni copiii, mi-am revenit cât de cât cu mâna. Piciorul nu-l mișcam eu că voiam, mi-l mișcau copiii și așa am reușit să pășesc cât de cât, să mă ajut de mână cât de cât. Am mulțumiri de la infirmieră, până la medici. Nemaipomeniți, extraordinari, oricare dintre ei. Deci mâna merge, deși asta era moartă de tot, piciorul la fel și așa că sunt foarte mulțumită de copiii de la sală. Ne încurajează de fiecare dată și nu numai pe mine, pe toți, pe toți. Trag și de cel de 80 de ani, trag și de cel de 50. Ei nu zic: „Nu vrei să faci, nu mai fac. Te las așa.” Nu! Pe cât se poate, se chinuie cu ei, îi ridică la cadru, îi ridică la spalier, le mișcă picioarele să meargă, deci ei merg înainte cu toți, nu contează vârsta. Sunt foarte buni toți. Oricui se află în situația mea, îi recomand spitalul pentru că este foarte bun! Foarte bun!”

Spitalul Sfântul Sava este un centru medical multidisciplinar, cu o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri și personal nemedical. Are 118 paturi avizate, ambulanțe de transport pacienți și, de curând, o ambulanță tip C, dotată cu echipamente și personal specializat pe intervenții de urgență și resuscitare. Fiind un spital ridicat de la zero, condițiile de internare sunt la standarde ridicate, asemănătoare unui hotel de 4*, nicidecum unui spital obișnuit. Numărul atât de mare de specialiști raportat la numărul maxim de pacienți care pot fi internați simultan explică atenția deosebită pe care o primește fiecare persoană internată.

Spitalul Sfântul Sava

De la începutul pandemiei, Spitalul Sfântul Sava nu a înregistrat niciun caz infectat cu SARS CoV -2.

Pacienți oncologici sau cu alte afecțiuni grave, cei care au suferit accidente vascular-cerebrale ori victime ale accidentelor de circulație sau de muncă, persoane ce au nevoie de monitorizare și îngrijire permanentă, sunt cumva abandonați de sistemul medical public, care nu face față numărului mare de bolnavi COVID.

Or, recuperarea medicală după accidente este esențială pentru refacerea mobilității pacienților, chiar dacă nu întotdeauna în totalitate, dar măcar pentru un grad suficient de independență.

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative din Pantelimon (Ilfov) asigură asistență medicală și monitorizare 24/7 bolnavilor oncologici sau cu alte afecțiuni grave, în faze terminale. Îngrijirile paliative se desfășoară în saloane cu 2 sau 3 paturi.

Spitalul Sfântul Sava acordă servicii de recuperare medicală neurologică, după AVC, postoperatorie, ortopedică, post COVID etc. cu internare, în cele mai bune condiții. Cei 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapiemasaj terapeutic, lucrează cu pacienții din prima zi de internare, fără pauze în weekend sau în sărbătorile legale, astfel încât exercițiile să aibă continuitate și eficiență, iar recuperarea să fie cât mai rapidă posibil, în funcție de tipologie.

Spitalul Sfântul Sava beneficiază de o ambulanță tip C, dotată cu echipamente de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență și, în curând, va deschide și o secție de terapie intensivă cu 18 paturi.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

 

Vezi articolul aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881