Recuperare medicală după AVC, cu ședințe de kinetoterapie de două ori mai multe, în Spitalul Sfântul Sava

Recuperare medicală după AVC

Accidentul vascular cerebral este o urgență medicală și necesită intervenție de specialitate în cel mai scurt timp. Apare când alimentarea cu sânge a creierului este întreruptă sau redusă și din această cauză  țesutul creierului nu mai primește oxigen și nutrienți. Celulele încep să moară în câteva minute, de aceea este esențială intervenția medicală rapidă.

Cum recunoaștem un accident vascular cerebral suferit de o persoană

  • Față. Dacă cerem persoanei să zâmbească, observăm că se lasă o parte a feței
  • Brațe. Dacă cerem persoanei să ridice ambele brațe în același timp, observăm fie că un braț nu poate fi ridicat, fie că unul dintre brațe se lasă involuntar în jos
  • Vorbire. Dacă solicităm persoanei să repete o frază ușoară, observăm că vorbirea este confuză.
  • Confuzie, probleme de echilibru și coordonare, amorțeală sau paralizie la nivelul feței, a unui braț sau a unui picior, dificultăți bruște de vedere – vedere încețoșată sau înnegrită ori dublată, durere de cap bruscă și severă

Accidentul vascular cerebral (AVC) impune intervenția chirurgicală în cel mai scurt timp posibil, iar după intervenție, trebuie urmat un program profesionist de recuperare medicală. Nu trece de la sine.

La Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative se efectuează, cu internare, RECUPERARE MEDICALĂ NEUROLOGICĂ, POSTOPERATORIE, ORTOPEDICĂ, DUPĂ ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL (AVC).

Până la data de 21 martie, Spitalul Sfântul Sava are o promoție, prin care dublează numărul  ședințelor zilnice, programate la internarea pacienților, de kinetoterapie și masaj terapeutic/reflexoterapie. Dacă un pacient are programată câte o ședință zilnică de lucru la sala de kinetoterapie, el va beneficia gratuit de o a doua ședință pe zi.  Astfel, recuperarea medicală se accelerează, iar pacientul va fi și mai motivat. 

”În data de 24 octombrie, am fost la biserică și m-am dus într-o vizită cu soția. Eram invitat la masă. Am mâncat, am plecat acasă, pe drum, am picat jos. Soția a chemat salvarea și așa am ajuns la Slatina, am stat 4 săptămâni acolo. După 4 săptămâni, eu am cerut să merg la privat pentru că nu puteam să fac recuperare. 

Ei îmi spuneau că de ce nu vreau să ridic piciorul. Zic: „Nu pot! Nu vedeți că sunt paralizat pe partea stângă?” Ei tot îmi ziceau că sunt puturos, că nu vreau și tot așa am avut discuții cu toți medicii. Cât am stat acolo, nu am făcut nicio baie. Deci în 4 săptămâni, nu m-am spălat niciodată, nici pe mâini, nici pe față. Nu mișcam piciorul, mâna. În prezent, piciorul merge bine. A început și mâna să își dea drumul. Am făcut 25 de ședințe de fizioterapie la picior și la mână și merg la masaj în fiecare zi până plec. Fac baie din două în două zile, mâncarea e foarte bună, curățenie, aerisire, tot ce trebuie într-un salon de spital.” – Ion Anghelescu, pacient 

recuperare medicalăÎn Spitalul Sfântul Sava, asistența medicală și monitorizarea pacienților are loc 24 de ore din 24 și 7 zile din 7. Procedurile de recuperare medicală se efectuează fără pauze pentru sărbătorile legale, astfel încât exercițiile să aibă continuitate și eficiență, iar recuperarea să fie cât mai rapidă posibil, în funcție de tipologie.

În doar trei ani de la înființare, Spitalul Sfântul Sava înregistrează performanțe greu de egalat în domeniul recuperării medicale a persoanelor cu deficiențe majore de mobilitate. Rezultatele pot fi vizionate pe canalul de youtube al spitalului, dând click aici. 

Spitalul Sfântul Sava  este un centru medical multidisciplinar, cu o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri și personal nemedical, care au în responsabilitate 118 paturi avizate. Astfel, numărul mare de specialiști raportat la numărul de paturi face ca atenția pe care o primește fiecare pacient în parte să fie una deosebită.

Spitalul Sfântul Sava deține peste 70 de echipamente medicale de ultimă generație, precum și o ambulanță tip C, dotată cu aparatură de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență și, în curând, va deschide și o secție de terapie intensivă cu 18 paturi.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/   

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/  

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/ 

Vezi articolul si pe g4media.ro

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881