România ocupă locul 2 în UE la accidentele de muncă. Victimele nu au șanse de recuperare medicală în sistemul public de sănătate, dacă accidentele sunt grave

Recuperare medicală

Recuperare medicală în sistemul public de sănătate

Accidentele de muncă sunt la un nivel extrem de ridicat în România, comparativ cu celelalte țări europene, în anul 2018, țara noastră ocupând locul al doilea, după Luxemburg, la numărul de accidente mortale produse la locul de muncă. Raportarea s-a făcut la 100.000 de angajați. În acel an, aproape două milioane și jumătate de angajați din întreaga Uniune Europeană au fost nevoiți să lipsească mai mult de 4 zile de la serviciu, din cauza unui accident de muncă, 78% dintre victime fiind bărbați.

După un accident de muncă, angajatul care este asigurat are dreptul la tratament medical, servicii și produse pentru recuperarea capacității de munca, precum dispozitive medicale, tratamente de recuperare în spitale sau clinici publice. Teoretic, căci practica diferă mult în România în privința recuperării medicale după accidente, ca, de altfel, în majoritatea domeniilor.

Ștefan Mitoi, un tânăr de 19 de ani, a căzut de la 14 metri înălțime, la locul de muncă. A fost operat, dar, la Piatra Neamț, însă nu i s-a dat nicio șansă să meargă din nou. S-a internat în Spitalul Sfântul Sava pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative”Aici am progrese mari în foarte scurt timp. Nu mă așteptam! Am început să merg cu cadrul, apoi am trecut la cârje. Am căutat pe internet o clinică unde să vin să mă recuperez, să am măcar o șansă, căci sunt atât e tânăr. Când am ajuns aici, nu aveam încredere. Mi se spusese, la Piatra Neamț, că nu mai am nicio șansă. Când am venit, de-abia puteam să stau în scaunul cu rotile, nu puteam să fac nimic. Nu am întâlnnit pe nicăieri oameni cum sunt aici! E ca un colț de rai!” – Ștefan Mitoi, 19 ani, pacient al Spitalului Sfântul Sava.

Managerul Spitalului Sfântul Sava, psihologul Alina Ion, spune că a făcut un scop din a aduce în centrul medical persoane, mai ales foarte tinere, cărora sistemul public nu le dă nicioșansă de recuperare.

Alina Ion, managerul Spitalului Sfântul Sava: ”Reușim pentru că punem tot sufletul în palmele pacienților noștri”

recuperare medicală
recuperare medicală

”Pentru noi, aici, la Sfântul Sava, nu există ”nu se poate”. Minunile sunt făcute de Dumnezeu, prin oameni, iar noi reușim să facem minuni. Am început cu George Nica, un tânăr de 34 de ani aflat în stare vegetativă după un accident rutier și căruia nimeni, dar absolut niciun spital nu-i dădea vreo șansă. L-am adus aici spunând răspicat în spitalul în care era conectat la aparate și i se numărau zilele că îl voi pune pe picioare. Am reușit! George Nica este acum la el acasă și își îngrijește singur copila. A durat doi ani, dar am reușit să-l redăm familiei. Cu Ștefan, la fel, l-am pus pe picioare. Avem nenumărate astfel de cazuri și vom continua. Spitalul Sfântul Sava înregistrează cele mai bune rezultate în recuperarea medicală pentru că noi punem tot sufletul în palmele pacienților noștri! Credem în Dumnezeu și în minunile pe care le poate face prin noi” – Alina Ion, manager

Spitalul Sfântul Sava are 118 paturi avizate pentru recuperare medicală și îngrijiri paliative, deservite de peste 180 de medici, asistenți, fizioterapeuți, kinetoterapeuți, infirmieri. Specialiștii fiind atât de numeroși raportat la numărul de paturi, atenția acordată fiecărui pacient este specială. De aceea și rezultatele Spitalului Sfântul Sava sunt superlative în recuperarea medicală pentru cele mai complexe afecțiuni. Deține peste 70 de echipamente de nouă generație în fizioterapie și kinetoterapie, deservite de 40 de kinetoterapueți și fizioterapeuți.

Centrul medical a fost construit de la zero în urmă cu trei ani. De câteva zile, a deschis și o secție de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale ale pacienților aflați în stare foarte gravă sau după intervenții chirurgicale, fără riscuri de infectare cu nosocomiale. Centrul medical are ambulanțe proprii atât pentru transportul pacienților, cât și pentru intervenții de urgență.

Spitalul se află în imediata vecinătate a pădurii Pustnicul, în comuna Pantelimon, str. Cozieni nr 2, drumul spre Mânăstirea Pasărea.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/ 

author avatar
Recuperare Medicala
Spitalul cu cele mai bune rezultate in Recuperare Medicala. Peste 7500 cazuri grave recuperate. Vrem sa te ajutam si pe tine sa-ti recastigi viata! Intra in contact cu noi chiar acum, suntem aici 24/7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualizeaza preferinte cookie-uri