E: contact@spitalulsfantulsava.ro
Tel: 0724.021.090, 0724.338.881
Kinetoterapie Thera Trainer Tigo

Atunci când orice parte a sistemului nervos este deteriorată, semnalele nervoase care se deplasează nu ajung la mușchi și rezultă paralizia. Pe baza nevoilor pacientului, tratamentul de recuperare pentru paralizie poate varia de la kinetoterapie și terapie până la terapie ocupațională.

Ce este paralizia?

Paralizia este o pierdere a forței și a controlului asupra unui mușchi sau a unui grup de mușchi dintr-o parte a corpului. De cele mai multe ori, acest lucru nu se datorează unei probleme cu mușchii înșiși. Este mai probabil din cauza unei probleme undeva de-a lungul lanțului de celule nervoase care se deplasează din corp la creier şi invers.

Există multe tipuri și grade de paralizie. Starea de paralizie poate fi:

 • Parțială, când mai aveți un anumit control asupra mușchilor.
 • Totală, când nu vă puteți mişca mușchii.
 • Permanentă, când controlul muscular nu revine niciodată.
 • Temporară, când se poate relua controlul muscular.
 • Spastică, când mușchii sunt strânși și duri.

Tratamentul de recuperare în caz de paralizie

În anumite cazuri, unii pacienţi îşi pot recăpăta controlul total sau parţial după urmarea unui tratament de recuperare paralizie. Recuperarea este adesea recomandată pentru a rezolva problemele care pot apărea ca urmare a paraliziei, pentru a permite persoanei paralizate să trăiască cât mai independent și pentru a oferi persoanelor o calitate superioară a vieții. Unele dintre tratamentele de recuperare a pacienților cu paralizie utilizate includ:

 • Fizioterapia şi kinetoterapia: se folosesc tratamente precum căldură, masaj și exerciții fizice pentru a stimula nervii și mușchii.
 • Terapia ocupațională se concentrează pe modalități de a desfășura activități din viața de zi cu zi.
 • Ajutorul pentru mobilitate care include scaune cu rotile.
 • Dispozitivele de susținere.

Întrebări importante de pus când urmaţi un tratament de recuperare în caz de paralizie

Este important să alegeţi tratament de recuperare paralizie după ce starea de sănătate vi s-a stabilizat. Deși cea mai apropiată clinică poate fi cea mai convenabilă și poate oferi multe avantaje în ceea ce privește sprijinul oferit de familie și prieteni, este posibil să nu ofere serviciile necesare pentru nevoile dvs.

Este foarte important să localizați cel mai potrivit centru de recuperare a pacienților cu paralizie pentru a primi îngrijiri adaptate pentru boala dvs, care va facilita recuperarea maximă.

Unele dintre cele mai importante întrebări care trebuie puse atunci când alegeți un centru de recuperare includ:

 • Are dotările necesare pentru afecţiunea de care suferiţi?
 • Medicii au experienţă în recuperare pacienților cu paralizie?
 • Clinica dispune de echipamente de ultima generaţie pentru recuperarea în caz de paralizie?
 • Care este relaţia dintre personal și pacient?

Este important ca persoanele cu paralizie să mențină un stil de viață sănătos. Aceasta include rămânerea pacientului activ fizic și urmarea unui tratament de recuperare paralizie.

Departamentul de recuperare medicală pune la dispoziția pacienților programe complexe de gimnastică medicală, individualizate, desfăşurate într-un cadru medical specializat, multidisciplinar, prin intermediul aparaturii de ultimă generație. Cu multă răbdare și tehnici eficiente, cu echipamente speciale și aparatură de ultimă generație, echipa noastră de medici, kinetoterapeuți şi fizioterapeuți noștri reușesc, în 14-28 zile de terapie, să obțină rezultate vizibile în ceea ce privește mobilitatea pacienților.

Suntem mereu pregătiți pentru a vă oferi un sprijin în recuperarea pacienților cu paralizie!

CONTACTAȚI-NE!CONTACTAȚI-NE!

Cum va putem ajuta?

 

CENTRUL MEDICAL DE GERIATRIE, RECUPERARE ȘI ÎNGRIJIRI PALIATIVE SFÂNTUL SAVA S.R.L.

Judeţul Ilfov, oraş Pantelimon, str. Cozieni nr.2, J 23/3390/2018, CUI 39643885

C.G.R.P. SPITALUL SFÂNTUL SAVA

Spitalul Sf Sava își păstrează activitatea în regim normal și aplicăm cele mai bune măsuri de protecție: procedurile de triaj sunt stricte, măsurile de igienizare sunt drastice, astfel incât spitalul să fie un mediu sigur pentru pacienții noștri și pentru personalul medical.
Personalul medical este testat periodic conform legislației in vigoare.

Începând cu data de 23.04.2020, internăm persoane doar cu testul Real Time PCR negativ realizat cu maxim 48 h înainte de data internării.
Nu realizăm testarea la internare, ci doar la externare cu 48 h înainte.

Vă rugăm să înțelegeți situația dată și să respectați restricțiile aplicate pentru binele pacienților noștri!

Cu stimă,

Echipa Sp. Sf. Sava