Paralizia după accidentul vascular cerebral poate fi diminuată prin recuperare medicală timpurie pasivă

 Paralizia după accidentul vascular cerebral poate fi diminuată prin recuperare medicală timpurie pasivă

Accidentul vascular cerebral (AVC) produs în emisfera stângă a creierului determină o paralizie pe partea dreaptă a corpului, iar cel produs în emisfera dreaptă a creierului, creează deficite pe partea stângă a corpului.

Paralizia poate afecta doar mușchii feței, un braț sau un picior, dar poate afecta întreaga parte a corpului. Pacienții care au suferit un accident vascular cerebral și care au paralizată o parte a corpului, au mari dificultăți în a efectua activități elementare precum mersul sau prinsul/apucatul obiectelor cu mâna, echilibrul, menținerea corpului, înghițirea, vorbirea, coordonarea ochilor, etc., în funcție de centrii nervoși care au fost afectați în timpul AVC. 

Tocmai din cauză că în timpul unui accident vascular cerebral, o parte din celulele nervoase sunt distruse, prin inundarea cu sânge a unei porțiuni a creierului și imposibilitatea alimentării lor cu oxigen, creierul trebuie să reînvețe să dea anumite comenzi pentru anumite funcții ale corpului, iar pacientul trebuie să reînvețe să meargă, să vorbească, să înghită, să privească.

Recuperarea medicală a unui pacient care a suferit AVC durează, în medie, între 6 luni și 1 an, în funcție de gravitatea accidentului, dar și de specificul fiecărei persoane. Recuperare medicală pasivă trebuie să înceapă cât mai curând după intervenția chirurgicală cerebrală, ideal fiind chiar din salonul de terapie intensivă. În România, sunt puține spitalele care pot asigura recuperare medicală în secțiile de neurochirurgie, de aceea terapia de recuperare începe mai târziu, după externarea pacientului, uneori și după câteva luni. Or, acest fapt duce de multe ori la o recuperare mai lentă sau chiar la imposibilitatea recuperării medicale a pacientului.

Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, specializat în recuperare medicală și îngrijiri paliative, are o secție de monitorizare a funcțiilor vitale în regim de terapie intensivă, cu 18 paturi dotate cu monitoare ATI și instalație de oxigen, în care poate fi începută recuperarea medicală timpurie, la doar câteva zile după intervenția chirurgicală. Practic, în această secție, se continuă tratamentul și monitorizarea funcțiilor vitale într-un mod similar cu secția ATI din spitalul de neurochirurgie, dar este dublat de recperare medicală pasivă, prin echipamente speciale, inovative, care nu se găsesc în alte spitale românești.

Spre exemplu, chiar la patul bolnavului sunt aduse echipamente medicale care, prin impulsuri electrice și fără să presupună niciun efort din partea pacientului, stimulează creierul acestuia să dea comenzi acelor organe care au fost afectate în urma accidentului vascular cerebral. Astfel, pacientul începe să fie recuperat chiar de când acesta nu poate conștientiza ce mișcări trebuie să facă pentru a reînvăța creierul să dea comenzi funcționale. Or, acest tip de terapie este esențial într-o recuperare medicală de succes. După ce pacientul este apt pentru a începe kinetoterapia și fizioterapia la sală, recuperarea medicală este intensificată prin masaj terapeutic, exerciții fizice, terapii specific, a căror intensitate și frecvență este stabilită de specialiști.

Spitalul Sfântul Sava deține cele mai performante aparate și cea mai numeroasă echipă specializată în kinetoterapie și fizioterapie, ceea ce explică și obținerea celor mai bune rezultate în recuperare medicală.

 Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/ 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava Pantelimon – Ilfov ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

0724021090
SUNA ACUM !
0724338881