Unde pot fi îngrijiți pacienții după operații sau cu boli incurabile, fără risc de infectare cu nosocomiale

 Unde pot fi îngrijiți pacienții după operații sau cu boli incurabile, fără risc de infectare cu nosocomiale

Teama de îmbolnăvire în spital, după o intervenție chirurgicală, preocupă din ce în ce mai mulți pacienți din România. Această frică ajunge, în multe cazuri, să primeze în fața necesității tratamentului medical. Pe de altă parte, spitalele evită să raporteze infecțiile nosocomiale, tot din teamă, dar de această dată, teama de a panica pacienții sau de a fi sancționați managerii.

Infecțiile nosocomiale sau intraspitalicești sunt provocate de bacterii rezistente la antibiotice, tocmai pentru că acestea se dezvoltă într-un mediu în care sunt folosite preponderent soluții de dezinfectare și antibiotice. Infecțiile nosocomiale pot provoca inclusiv decesul pacienților cu imunitate scăzută, întrucât boala nu răspunde la tratamentul cu antibiotice.

Cele mai frecvente tipuri de infecții dobândite în timpul internării în spital sunt cele care apar la locul intervenției chirurgicale, gastroenterita, meningita, pneumonia și infecțiile de tract urinar. Acestea apar, de regulă, la 48 de ore după internare, la 3 zile după externare sau până la 30 de zile după o intervenție chirurgicală.

Pentru a evita riscul infectării cu nosocomiale, ideal ar fi ca pacientul operat să fie externat la 48 de ore și transferat într-un spital, unde să fie îngrijit post-operator și recuperat medical, fără riscuri de infectare cu bacterii intraspitalicești. Astfel de centre medicale există și în țara noastră, fiind spitale noi, ridicate de la zero, care respectă standardele cele mai recente de circuite intraspitalicești, astfel încât contactul cu exteriorul – poartă de intrare a bacteriilor și virusurilor – să fie bine gestionat.

De asemenea, pacienții cu boli cronice progresive sau incurabile, care prezintă un risc pentru viață, precum cancerul, bolile avansate de inimă, insuficiența renală, ori afecțiuni grave precum accidentul vascular cerebral, demența, boala Parkinson, sunt predispuși la infecții nosocomiale, întrucât imunitatea lor este scăzută. 

Un pacient cu astfel de patologii, are nevoi speciale, ce nu pot fi acoperite de îngrijirea la domiciliu. Este necesară internarea lor pe o perioadă lungă de timp, ce vine cu riscul îmbolnăvirii intraspitalicești. Și în aceste cazuri, recomandabilă ar fi internarea într-o secție de îngrijiri paliative a unui spital specializat, unde se asigură asistență și monitorizare permanentă, 24 de ore din 24 și 7 zile din 7, fără riscuri de contaminare.

Spitalul Sfântul Sava pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative este un centru de excelență, în care condițiile de internare și îngrijirea pacienților sunt la standarde superlative. A fost ridicat de la zero și este funcțional de patru ani, cu cele mai bune rezultate înregistrate în recuperarea medicală de orice tip: ortopedică, neurologică, pulmonară, cardiacă, post COVID etc.  

Pentru pacienții cu boli incurabile, Spitalul Sfântul Sava  acordă peste 30 de servicii medicale de paliație în pachetul de bază, împreună cu o serie întreagă de alte proceduri specifice. De curând, spitalul a deschis o secție de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale ale pacienților, în regim similar ATI, cu supraveghere 24 de ore din 24, inclusiv prin monitorizare video, iar oxigenul medical este accesibil fiecărui pat din toate saloanele de internare.

 

 

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://relansare.spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/ 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava Pantelimon – Ilfov ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

0724021090
SUNA ACUM !
0724338881