E: contact@spitalulsfantulsava.ro
Tel: 0724.021.090, 0724.338.881

Există numeroase tratamente pentru diverse afecţiuni, astfel încât este posibil să vă întrebaţi de ce alegerea kinetoterapiei ca proces de recuperare medicală este atât de importantă.

Kinetoterapia este un sistem de diagnostic și tratare a afecțiunilor medicale care se concentrează pe structura și funcționarea întregului corp. Se bazează pe ideea că sănătatea dvs. generală și bunăstarea depind de oasele, mușchii, ligamentele și țesuturile conjunctive care trebuie să funcţioneze fără probleme. Durerea de spate este una dintre principalele afecțiuni pentru care oamenii solicită ajutor de la un kinetoterapeut.

Kinetoterapeuţii utilizează mişcarea ca terapie pentru a încerca să vă reducă durerea pentru a restabili anumite funcţii ale corpului.

De ce să alegeţi kinetoterapie pentru coloană?

Dacă aveți dureri de spate care provoacă probleme semnificative sau nu par să se îmbunătățească, este indicat să încercați kinetoterapia. Spitalul Sfântul Sava este dotat cu aparate medicale performante utilizate pentru recuperarea diverselor patologii.

În sala de kinetoterapie veţi întâlni şi Cuşca Rocher, care este folosită în special pentru recuperarea în afecţiuni neurologice şi post traumatice. Cuşca Rocher implică un proces extrem de complex de recuperare medicală şi oferă posibilitatea unei terapii prin mobilizarea articulaţiilor şi a coloanei vertebrale. Prin intermediul unui sistem de scripeți și chingi ce permit suspendarea părților afectate ale corpului și executarea de mișcări în toate cele trei planuri, corpul întâmpină rezistențe diferite din direcții diferite.

Unul din avantajele utilizării cuştii Rocher este faptul să permite determinarea cu precizie a valorii forței, sensul și direcția de acționare asupra corpului. De asemenea, se permite o rezistență constantă pe toată amplitudinea mișcării.

Cuşca Rocher este indicată pentru cei care suferă de afecţiuni ale coloanei vertebrale, contracții musculare la nivelul coloanei vertebrale, accidente vasculare. Cu ajutorul kinetoterapiei şi a cuştii Rocher se pot evita intervenţiile chirurgicale, durerea va fi redusă şi se va îmbunătăţi coordonarea, mobilitatea şi rezistenţa corpului.

Ce se întâmplă când alegeţi kinetoterapie pentru coloană?

O primă întâlnire cu un specialist în kinetoterapie va consta într-o evaluare a pacientului din punct de vedere motric și muscular. Kinetoterapeutul va alege programul potrivit de exerciţii, în funcţie de starea pacientului şi în funcţie de cât de grave au fost afectate abilităţile sale motorii.

Care sunt beneficiile kinetoterapiei?

Îndepărtează cauza de bază a durerii:

 • Reduce durerea și rigiditatea mușchilor și articulațiilor
 • Îmbunătățirea mobilității articulare
 • Tratează problemele coloanei vertebrale rezultate din postura slabă sau leziuni ale coloanei

Ameliorează durerea cronică printr-un tratament neinvaziv:

 • Scade stresul asupra articulațiilor
 • Reduce tensiunea în organism
 • Ameliorează durerile de cap și migrenele

Încurajează corpul să se vindece:

 • Crește circulația
 • Reduce tensiunea arterială
 • Ajuta în redobândirea echilibrului
 • Ajută la recuperarea după un accident vascular cerebral sau un atac de cord
 • Duce la recâștigarea dexterității

Tehnicile manuale utilizate în kinetoterapie pot ajuta la ameliorarea durerii și îmbunătățirea modului în care funcționează coloana. Aceste efecte pot dura destul de mult pentru ca dumneavoastră să vă mișcați din nou și să începeți să reveniți la activitățile normale.

Suntem mereu pregătiți pentru a vă oferi un sprijin prin servicii de kinetoterapie pentru coloană!

CONTACTAȚI-NE!CONTACTAȚI-NE!

Cum va putem ajuta?

 

CENTRUL MEDICAL DE GERIATRIE, RECUPERARE ȘI ÎNGRIJIRI PALIATIVE SFÂNTUL SAVA S.R.L.

Judeţul Ilfov, oraş Pantelimon, str. Cozieni nr.2, J 23/3390/2018, CUI 39643885

C.G.R.P. SPITALUL SFÂNTUL SAVA

Spitalul Sf Sava își păstrează activitatea în regim normal și aplicăm cele mai bune măsuri de protecție: procedurile de triaj sunt stricte, măsurile de igienizare sunt drastice, astfel incât spitalul să fie un mediu sigur pentru pacienții noștri și pentru personalul medical.
Personalul medical este testat periodic conform legislației in vigoare.

Începând cu data de 23.04.2020, internăm persoane doar cu testul Real Time PCR negativ realizat cu maxim 48 h înainte de data internării.
Nu realizăm testarea la internare, ci doar la externare cu 48 h înainte.

Vă rugăm să înțelegeți situația dată și să respectați restricțiile aplicate pentru binele pacienților noștri!

Cu stimă,

Echipa Sp. Sf. Sava