E: contact@spitalulsfantulsava.ro
Tel: 0724.021.090, 0724.338.881
recuperare avc

Timpul de recuperare medicală după o vătămare, precum și repausul corect este mai dificil și mai important decât își dau seama de majoritatea oamenilor.

De ce este important să respectăm timpul de recuperare medicală post AVC?

Scopul recuperării medicale după un atac vascular cerebral este de a vă ajuta să vă recuperați abilitățile pe care le-ați pierdut atunci când acesta v-a afectat o parte din creier. Prin recuperare dupa accident vascular vă puteţi redobândi independența și vă puteţi îmbunătăţi calitatea vieții.

Severitatea complicațiilor după un accident vascular cerebral și capacitatea de recuperare a fiecărei persoane variază foarte mult. Cercetătorii au descoperit că persoanele care participă la un program de recuperare accident vascular într-un centru recuperare avc se comportă mai bine decât majoritatea persoanelor care nu au parte de recuperare într-un centru.

Care sunt implicaţiile în recuperarea după AVC?

Există multe abordări pentru recuperare dupa un accident vascular. Planul dvs. de recuperare depinde de partea corpului sau de tipul de abilitate afectată de AVC.

Activitățile fizice pot include:

  • Exerciții de abilitate motorie: aceste exerciții pot ajuta la îmbunătățirea forței și coordonării musculare.
  • Pregătire pentru mobilitate: s-ar putea să învăţaţi să folosiţi ajutoare de mobilitate, cum ar fi bastoanele.

Când trebuie să începeţi recuperarea după AVC?

Cu cât începeți mai devreme un tratament de recuperare medicală neurologică, cu atât este mai probabil să recâștigați abilitățile pierdute.

Cine participă la echipa dvs de recuperare medicală?

În procesul de recuperare dupa accident vascular sunt implicaţi mulţi specialişti. Foarte mulţi oameni fac confuzie între fizioterapie sau kinetoterapie şi recuperare medicală. Recuperarea medicală poate conţine planuri de tratament atât din specialitatea de kinetoterapie cât şi fizioterapie, masaj terapeutic şi multe alte tratamente ce nu ţin numai de aparatul locomotor.


Specialiștii care pot ajuta cu nevoile fizice sunt:

Medicii. Medicul dumneavoastră de îngrijire primară – precum și neurologii și specialiștii în medicina fizică și recuperare medicală – vă pot ghida îngrijirea și vă pot ajuta la prevenirea complicațiilor. Acești medici vă pot ajuta, de asemenea, să câștigați și să mențineți comportamente de viață sănătoase pentru a evita un alt AVC.

Asistente de recuperare. Asistenții specializați în îngrijirea persoanelor cu limitări la activități vă pot ajuta să încorporați abilitățile pe care le învăţaţi din nou în rutină zilnică.

Kinetoterapeuți. Acești terapeuți vă ajută să vă relaxați şi să efectuaţi mișcări precum mersul și păstrarea echilibrului.

Terapeuți ocupaționali. Acești terapeuți vă ajută să îmbrăcaţi, să vă legați pantofii. Terapeuții ocupaționali pot aborda, de asemenea, probleme cognitive, precum și siguranța.

Specialiștii care se concentrează pe abilități cognitive, emoționale și vocaționale includ:

Logopezi. Logopedie pentru a ajuta la vorbire, citit, scris sau înghițire.

Psihologi. Acești specialiști evaluează abilitățile de gândire și vă ajută să vă adresați problemele de sănătate mentală și emoțională.

Specialiști de recreere terapeutică. Acești specialiști vă ajută să reluați activitățile și rolurile de care v-ați bucurat înainte de accidentul vascular cerebral, inclusiv hobby-uri și participarea activă în cadrul comunității.

Suntem alături de tine! Pentru că iubim oamenii și-l iubim pe D-zeu.

CONTACTAȚI-NE!CONTACTAȚI-NE!

Cum va putem ajuta?

 

CENTRUL MEDICAL DE GERIATRIE, RECUPERARE ȘI ÎNGRIJIRI PALIATIVE SFÂNTUL SAVA S.R.L.

Judeţul Ilfov, oraş Pantelimon, str. Cozieni nr.2, J 23/3390/2018, CUI 39643885

C.G.R.P. SPITALUL SFÂNTUL SAVA

Spitalul Sf Sava își păstrează activitatea în regim normal și aplicăm cele mai bune măsuri de protecție: procedurile de triaj sunt stricte, măsurile de igienizare sunt drastice, astfel incât spitalul să fie un mediu sigur pentru pacienții noștri și pentru personalul medical.
Personalul medical este testat periodic conform legislației in vigoare.

Începând cu data de 23.04.2020, internăm persoane doar cu testul Real Time PCR negativ realizat cu maxim 48 h înainte de data internării.
Nu realizăm testarea la internare, ci doar la externare cu 48 h înainte.

Vă rugăm să înțelegeți situația dată și să respectați restricțiile aplicate pentru binele pacienților noștri!

Cu stimă,

Echipa Sp. Sf. Sava