Cătălina de la Spitalul Sfântul Sava, subțire ca o liană, pune pe picioare pacienții imobilizați după accidente vasculare sau alte boli degenerative

 Cătălina de la Spitalul Sfântul Sava, subțire ca o liană, pune pe picioare pacienții imobilizați după accidente vasculare sau alte boli degenerative
E subțire ca o liană și energică, fără să deranjeze în vreun fel. O vezi când ici, când colo în sala de kinetoterapie. Trece de la un aparat la altul, le spune pe nume tuturor pacienților și parcă ar avea perechi de ochi peste tot. Știe când ai terminat seria de exerciții pe care ți-a recomandat-o și vine la tine exact după ce se încheie cele 30 de secunde de pauză. E atentă să nu obosești. ”Exercițiile noastre nu trebuie să vă provoace dureri, ci vindecare”, îți spune privindu-te în ochi, peste mască. Îți explică fiecare exercițiu, ce rol are și de ce trebuie să-l faci corect.

”Hai, Cristi, te rog! Ai numărat până la 5? Numără tu, uite, nu număr eu”. Așa vorbește cu un pacient care nu cooperează prea bine, fiind într-o stare destul de avansată a imobilității după un accident vascular. Dar nu-l lasă. Îl supraveghează și de la distanță, fără ca pacientul să observe. Știe precis câte exerciții face din câte a primit ca temă.

”Bravo, Maria! Uite ce bine ai evoluat. Ieri nu puteai să ridici mâna atât de sus”, îi spune altei paciente, în timp ce leagă niște greutăți de 1 kg la picioarele lui Dan. ”Două serii de câte 10 cu fiecare picior. Ridicăm piciorul cu vârful întins, iar când îl lăsăm, împingem aerul cu vârful și nu dezlipim coapsa de pe minge. Încet, nu ne grăbim, căci trebuie să detensionăm mușhiul spatelui”. Ea este Cătălina. Kinetoterapeut la Spitalul Sfântul Sava. Subțire ca o liană și energică, fără să deranjeze. Are o voce blândă, dar fermă, adică nu poți nici măcar îndrăzni să n-o asculți. Știi că-ți vrea binele și te convinge și pe tine că trebuie să faci exercițiile pe care ți le dă, ca să pleci cu zîmbetul pe buze din sală, să simți că ești alt om decât cel care ai intrat pentru prima oară acolo. Poate dura câteva zile, poate dura câteva luni. Recuperarea medicală după accidente vasculare este un proces de durată, de specialitate, care presupune și multă voință din partea pacientului. La Spitalul Sfântul Sava, rezultatele bune sunt din ce în ce mai numeroase, iar în cei trei ani de activitate, s-au strâns destule. Pe canalul Youtube al Spitalului Sfântul Sava, puteți vedea evoluții ale pacienților, reale, înregistrate de-a lungul timpului. Declarațiile celor ce au trecut prin Spitalul Sfântul Sava sunt mai convingătoare decât oricare altele, de prezentare.

content-image

Între timp, Radu face ture sprijinindu-se în cadru, însoțit de ”altă Cătălină”. Trei-patru  ”Cătălini” o ajută pe Ioana să se ridice din scaun și îi fixează aparatul pe care trebuie să lucreze, deși ea, deocamdată, nu poate să stea singură în picioare. Dar va putea, cu siguranță, căci Spitalul Sfântul Sava are o colecție de Cătăline și Cătălini, tineri, dedicați profesiei lor, implicați în punerea pe picioare, la propriu, a fiecărui pacient care ajunge la ei pe targă, în scaunul cu rotile sau, în câteva cazuri, chiar în stare vegetativă.

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative are 40 de kinetoterapeuți dintr-un număr total de 178 de angajați, toți ”Cătălini” și ”Cătăline”, care își îngrijesc pacienții ca pe membrii propriei familii.

Tratamentul kineto și fizioterapeutic se realizează zilnic, fără întrerupere în zilele de weekend sau sărbători legale. Condițiile de internare sunt excelente, comparabile cu ale unui hotel de 4*, în camere sau saloane cu 2 sau 3 paturi, cu 3 mese pe zi.

Spitalul Sfântul Sava este ridicat de la zero, a fost deschis în urmă cu trei ani, iar de la începutul pandemiei nu a înregistrat niciun caz de COVID. Toți pacienții sunt testați la internare și la externare.

Spitalul Sfântul Sava beneficiază de o ambulanță tip C, dotată cu echipamente de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență și, în curând, va deschide și o secție de terapie intensivă cu 18 paturi.

content-image

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881
Update cookies preferences