Alina Ion despre Casa Națională de Sănătate: ”E ca-n B.D. – Noi urmărim să nu fim urmăriți”

 Alina Ion despre Casa Națională de Sănătate: ”E ca-n B.D. – Noi urmărim să nu fim urmăriți”

Alina Ion, managerul spitalului privat de recuperare medicală Sfântul Sava, din Pantelimon, într-o postare de pe pagina sa de socializare, afirmă despre Casa Națională de Sănătate că funcționează după principiul lui Trandafir, din comedia ”B.D. la munte și la mare”: ”Noi urmărim să nu fim urmăriți”.

”Casa Națională de Asigurări din Sănătate și subsidiarele din fiecare județ au o mare responsabilitate în ceea ce privește regimul inuman la care au fost și poate că încă mai sunt supuși vârstincii și persoanele cu dizabilități din azile. Atât timp cât CNAS decontează milioane de euro anual pentru servicii medicale în legătură cu pacienții internați în azile, are obligația fundamentală de a verifica dacă aceste servicii sunt reale sau fictive.

Având în vedere că eu am sesizat încă din 2016 nereguli în ceea ce privește finanțările acordate de Casa Națională de Sănătate, adresez public următoarele întrebări:

CNAS și subsidiarele sale din județe, fie și după acordarea deconturilor sau măcar după declanșarea scandalului ”Azilele Groazei”, au verificat:

  1. Dacă fiecare CNP al pacienților din azile a fost consultat de medici și le-au fost eliberate rețete compensate sau cardurile de sănătate au fost folosite fictiv?
  2. Dacă au fost eliberate rețete și dacă au fost efectuate analize medicale, de ce medicii nu s-au sesizat cu privire la starea gravă în care se aflau pacienții?
  3. Dacă departamentele de control, pe care fiecare Casă Județeană de Sănătate le are specializate pe farmacii, spitale și laboratoare de analize medicale, au efectuat controale?
  4. Dacă departamentul antifraudă, care există în CNAS, tocmai pentru a sesiza potențiale fraude din bani publici, a făcut vreo investigație?
  5. Dacă ce fel și câte decontări s-au efectuat prin Casele Județene de Sănătate, dacă au cerut să prezinte rapoarte cu privire la decontările efectuate pentru fiecare azil, astfel încât să poată prezenta un raport public general, întrucât banii din CNAS sunt bani publici?

Dacă nimic din toate acestea nu s-a întâmplat, înseamnă că CNAS funcționează după principiul Gogu și Trandafir din ”B.D. la munte și la mare: Noi urmărim să nu fim urmăriți”

Alina Ion este fondatoarea și managerul Spitalului de Recuperare Medicală Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov. Spitalul pe care îl conduce a fost construit din fonduri 100% private și nu beneficiază de subvenții publice. Unitatea medicală deține toate avizele de funcționare necesare, fiind construit conform standardelor europene și are angajați cu contract de muncă 40 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, 11 medici specialiști, 47 de asistenți medicali și 45 de infirmiere, care deservesc 118 paturi.

De la începutul scandalului ”azilelor groazei”, Alina Ion a avut mai multe intervenții publice cu soluții concrete pe care autoritățile pot să le aplice în situația acestor cămine.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881
Update cookies preferences