Spitalul Sfântul Sava pune pe picioare, la propriu, pacienți aflați în stare vegetativă

 Spitalul Sfântul Sava pune pe picioare, la propriu, pacienți aflați în stare vegetativă

Spitalul Sfântul Sava pune pe picioare, la propriu, pacienți aflați în stare vegetativă

Spitalul Sfântul Sava pune pe picioare, la propriu, pacienți aflați în stare vegetativă. George, un tânăr de 24 de ani, mergea să cumpere ceva de la farmacie pentru fiica lui, în vârstă de două luni. A fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni și a rămas inert. Nu doar atunci, imediat după impact. Așa avea să fie până la sfârșitul zilelor, după cum îi spuneau toți: în stare vegetativă.

După ce a fost salvat de la moarte prin eforturile uriașe ale medicilor neurochirurgi, rămăsese țintuit pe un pat de spital, devenind din ce în ce mai slab, cu oasele proeminente, cu mușchii atrofiați. Era menținut în viață, dar nu exista nicio speranță să mai poată fi un om activ. Alina Ion l-a găsit așa, cu ochii țintuiți în tavan, aprinși ca niște cărbuni, pe care îi mai mișca din când în când, ca într-o rugă disperată de a fi salvat. Ea se ocupa de pacienții paliativi, adică aceia care se află în faze terminale ale unor boli incurabile. A început să-i vorbească, pentru că așa face ea: toți pacienții sunt ”ai ei”, le spune celor mai în vârstă ”mami” și ”tati”, celor mai tineri, ”puiul meu”. Alina e psiholog de profesie și știe că mintea vindecă trupul, iar mintea are nevoie de activitate și de mângâiere.

George răspundea la stimulii vocii ei doar cu ochii. A aflat povestea lui și a început să-i vorbească despre copilul despre care știa că îi e atât de drag. Ochii lui George se luminau într-un mod special, pe care doar părinții îl știu. I-a adus copila lângă pat. George părea că se transformă. Patul rece de fier devenea o trambulină a visurilor, iar inima îi bătea cu putere. Privindu-l, îi citeai dorința extraordinară de a-și îmbrățișa copilul. O făcea cu ochii, iar gura parcă voia să strige de bucurie, dar nu reușea decât un zgomot mut, care te răscolea profund. A fost ziua în care ca Alina a început să se lupte să-l salveze pe George. Îl vom pune pe picioare, o să vedeți!, le-a spus medicilor din spitalul care-l salvase pe George de la moarte, dar care, mai departe, se dovedea neputincios, oricât ar fi dorit să-l recupereze. A fost printre primii pacienți ai noului spital, înființat de Alina Ion, pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative, Sfântul Sava.

Spitalul sfantul sava
Spitalul sfantul sava

După ce și-a văzut fiica, George avea în permanență lângă el câte un lucrușor al micuței sale fetițe: un prosop, un tricou, o căciuliță. Îl ajutau să o simtă aproape și că are pentru ce trăi. A fost și mobilul pe care au accentuat mereu specialiștii în fizioterapie și kinetoterapie de la Sfântul Sava pentru ca George să parcurgă toate exercițiile de refacere a mobilității, de la cei mai neînsemnați mușchi, la mișcările care nouă ne par atât de banale. După un an de terapie la Sfântul Sava, pentru suflet și pentru trup, George se întorcea la fetița lui, pe propriile picioare. Se întâmpla în 2018. De când a reînceput să vorbească, George îi spune Alinei Ion ”mama”. Spune că i-a dat a doua viață.

Acum, George Nica a venit în vizită la Spitalul Sfântul Sava, a mers în sala de kinetoterapie și a făcut câteva demonstrații pe aparatele care l-au redat fetiței lui. Râde, vorbește, se îngrijește pe sine și pe fiica lui.

Nici personajul, nici povestea nu sunt o ficțiune. George Nica este un om în carne și oase, care a trăit o minune, datorită medicilor, asistenților, terapeuților care au crezut și au dorit să demonstreze că nimeni nu trebuie abandonat pe un pat de spital, oricât de grea ar părea lupta.

Ambiția Alinei Ion a fost să demonstreze că pot fi salvați și acei oameni cărora nu li se dă nicio speranță. Să demonstreze că un pacient, chiar aflat în stare vegetativă, are voință să se ridice, dacă știi să-i oferi motivația anume. A reușit!

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative funcționează de trei ani, timp în care a reușit ceea ce mulți alții consideră imposibil.

În Spitalul Sfântul Sava, pachetele de recuperare cu internare sunt personalizate în funcție de diagnosticul fiecărui pacient, la fel și meniurile, hrana fiind întotdeauna proaspătă, preparată în bucătăria proprie, specifică pentru fiecare patologie (ex. regim diabetic, regim renal etc.)

Spitalul Sfântul Sava beneficiază de o ambulanță tip C, dotată cu echipamente de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență și, în curând, va deschide și o secție de terapie intensivă cu 18 paturi.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

Vezi articolul si aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881