Spitalul Sfântul Sava pentru Îngrijiri Paliative, Geriatrie și Recuperare Medicală este locul unde nimeni nu se teme de `halatul alb`

 Spitalul Sfântul Sava pentru Îngrijiri Paliative, Geriatrie și Recuperare Medicală este locul unde nimeni nu se teme de `halatul alb`

Când intri într-un spital, prima oară te izbește mirosul. Un aer, fie închis, de boală, fie unul prea pătrunzător de substanțe chimice. Apoi, agitația. Holul de primire e ca un furnicar. Multă lume umblă haotic dintr-o parte în alta, cu fișe sau dosare în mâini, însoțitori îngrijorați care caută uși, personal medical întotdeauna grăbit. Imaginea și simțul olfactiv îți induc o stare de temere, subconștientă, termenul utilizat de specialiști fiind ”sindromul halatului alb”.

”Mie nu mi-e frică de medici”, spun cei mai mulți dintre pacienți, dar dacă li se măsoară tensiunea imediat ce au intrat într-un spital, se constată o creștere chiar și cu 2-3 puncte față de tensiunea lor arterială obișnuită. Pe lângă valori crescute ale tensiunii arteriale, unii pacienți resimt disconfort, anxietate și stare de agitație. Atunci când intră într-un spital, al cărui rol este, evident, de a-l face bine, de a-i ameliora suferințele, iar nu de a i le accentua, pacienții înregistrează, adesea, o stare de temere. Din cauza acestor stări induse, se înregistrează și reticența de a se prezenta la medic a multora dintre persoanele care ”duc bolile pe picioare”, până când evoluția acestora devine avansată și greu de tratat.

 

Spitalul Sfântul Sava arată ca un hotel de lux, încă de la intrare. Totul strălucește, de la gresia ca o marmură din palatele prinților arabi, până la chipurile celor ce te primesc la recepție. Holul e plin de flori, nu de oameni speriați. Camerele nu arată ca saloanele de spital, ci ca unele în care merită să-ți petreci vacanța. Au 2 sau 3 paturi și baie proprie, deosebit de spațioasă și cu  facilități pentru persoanele cu probleme de mobilitate. Probabil că toate acestea sunt considerate a fi lipsite de importanță, câtă vreme aici ajung și bolnavi în stare vegetativă. Ei bine, în Spitalul Sfântul Sava mentalitatea personalului este de perseverență maximă cu orice pacient, oricât ar părea de greu de recuperat. Nu există ”nu pot”, iar minunile se întâmplă, în primul rând pentru că pacienților li se dă  încredere și capătă dorința de a se recupera, oricât de dificile ar fi afecțiunile lor, precum accidentele vasculare, operații dificile de extirpare a unor tumori, accidente grave care îi imobilizează.

content-image

Recuperarea medicală se realizează de profesioniști cu experiență și rezultate extraordinare. Spitalul Sfântul Sava are cea mai mare echipă de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie: 30 de kinetoterapeuți si fizioterapeuți, 8 medici specialiști, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere. Echipamentele sunt de generația nouă, unele dintre ele fiind unice în România. Terapia durerii se aplică la Spitalul Sfântul Sava în mod frecvent, în special pacienților care au nevoie de îngrijiri paliative. Toate tratamentele se asigură în regim de spitalizare continuă, cu asistență medicală 24/7. Tehnicile speciale și tehnologiile ultramoderne aplicate după un plan de tratament complex oferă pacienților Spitalului Sfântul Sava o probabilitate extrem de ridicată de recuperare medicală.

Toate informațiile necesare, inclusiv un tur virtual al spitalului se găsesc la adresa https://spitalulsfantulsava.ro/. Centrul se află la ieșirea din București, în imediata vecinătate a pădurii Pustnicul, în comuna Pantelimon, str. Cozieni nr 2, drumul spre Mânăstirea Pasărea.

Vezi articolul complet aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881
Update cookies preferences