Recuperare medicală și îngrijiri paliative la standarde internaționale, într-un spital românesc

 Recuperare medicală și îngrijiri paliative la standarde internaționale, într-un spital românesc

Aproape 200.000 de pacienți români au nevoie anual de recuperare medicală și îngrijire paliativă după accidente cerebro-vasculare sau după orice alt tip de accidente ce reduc mobilitatea, care necesită îngrijiri paliative specializate. Din păcate, doar puțin peste 100 de medici sunt atestați și activează în acest domeniu. După ce le este salvată viața, pacienții care trec prin experiențe atât de grave nu au unde se recupera și, astfel, în loc să le fie redată mobilitatea și independența, mulți dintre ei devin poveri pentru propriile familii. Spitalul Sfântul Sava pentru Îngrijiri Paliative, Geriatrie și Recuperare Medicală a fost înființat tocmai pentru a oferi șanse la o viață normală pacienților care au învins lupta cu moartea.

Am avut un accident vascular. Am fost internată în Spitalul din Alexandria. Am căutat peste tot un loc unde să merg la recuperare după externare. Am aflat de pe internet de Spitalul Sfântul Sava. Mâna dreaptă și piciorul erau moarte. În nici două săptămâni, mi-am revenit. De la o zi la alta se cunoștea diferența. Eu nu puteam duce mâna la gură și acum o ridic sus de tot. Piciorul? Ea mort. Acum merg singură, nu se mai ține kinetoterapeutul de mine Îi mulțumesc lui Dumnezeu că există acest spital! Și la masă, și în cameră, sunt condiții foarte bune. Nu se compară cu alte spitale. Este o minune. Eu m-am simțit excelent și m-am recuperat, m-am refăcut. Am venit ca un bolovan aici și acum zburd”. Așa declară una dintre zecile de pacienți care ajung la Spitalul Sfântul Sava pe targă sau în cărucior și pleacă pe propriile picioare, la finalul perioadei de tratament stabilită de specialiști.

content-image

Într-un termen stabilit în funcție de gravitatea afecțiunii suferite, pot fi recuperate medical victime ale unor accidente cardio-vasculare, traumatisme cerebrale și ale măduvei spinării, atrofie musculară, paralizie, tetrapareză spastică, hemiplegie, paraplegie, stare vegetativă, fracturi, tasare de vertebre, spondiloză, discopatie și alte tipuri de recuperare medicală neurologică sau de ortopedie.

De exemplu, după un accident rutier grav, un pacient poate veni în Spitalul Sfântul Sava la 2-3 zile post operator, imediat ce chirurgul îi dă voie să se externeze. Medicii de recuperare îl examinează la internare și stabilesc obiectivele de recuperare, în funcție de recomandarea chirurgului. Terapeuții încep, apoi, procedurile de mobilizare, care pot fi pasive, realizate atât de kinetoterapeut, cât și de Kinetec, un echipament extrem de performant aflat în dotarea Spitalului Sfântul Sava, foarte rar întâlnit în clinici de recuperare. Sunt pacienți care au reușit să se recupereze în doar două săptămâni, sunt și alții care necesită perioade mai lungi, în funcție de gravitatea accidentului suferit sau a afecțiunilor determinate de accidente cerebrale.

Terapeuții din Spitalul Sfântul Sava pun un accent deosebit pe interacțiunea cu pacientul, pe stimularea dorinței acestuia de a se recupera, nu se limitează la a marca un exercițiu realizat și apoi să trimită pacientul în cameră. Serviciile medicale sunt acordate în regim de cazare hotelieră la standarde înalte și 3 mese incluse, pentru pacienți adulți de toate vârstele, din orice localitate din țară sau din străinătate și indiferent de stadiul bolii. Hrana este preparată zilnic în bucătăria proprie, după un meniu adaptat pacienților cu nevoi speciale. Internarea pentru recuperare medicală se asigură în saloane cu 2 și 3 paturi, în regim de spitalizare continuă, asistență medicală 24/7 oferită de personal specializat, cu competență în servicii de recuperare medicală.

Tehnicile speciale și tehnologiile ultramoderne aplicate după un plan de tratament complex oferă pacienților Spitalului Sfântul Sava o probabilitate extrem de ridicată de recuperare medicală. Toate informațiile necesare, inclusiv un tur virtual al spitalului se găsesc la adresa https://spitalulsfantulsava.ro/. Centrul se află în imediata vecinătate a pădurii Pustnicul, în comuna Pantelimon, str. Cozieni nr 2, drumul spre Mânăstirea Pasărea.

Vezi atricolul complet aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881