Spitalul privat Sfântul Sava oferă servicii de terapie intensivă, fără risc de infecții nosocomiale

 Spitalul privat Sfântul Sava oferă servicii de terapie intensivă, fără risc de infecții nosocomiale

Infecțiile nosocomiale cel mai des întâlnite, dobândite în timpul internării în spital, sunt cele care apar la locul unei intervenții chirurgicale sau al procedurilor invazive post-operatorii, cum ar fi intubarea pentru administrarea de oxigen, introducerea sondelor etc. 

Bolile provocate de virusurile și bacteriile intraspitalicești pot fi gastroenterita, meningita, pneumonia și infecțiile de tract urinar. Acestea apar, de regulă, la 48 de ore după internare, la 3 zile după externare sau până la 30 de zile după o intervenție chirurgicală. Infecțiile nosocomiale pot să fie cauzate de deficiențe de igienă, sterilizare, manevre sau îngrijiri medicale.

Pentru a evita contractarea acestor agenți patogeni, pacienții aflați în stare gravă, ce nu pot fi externați la domiciliu, pot fi trnasferați în siguranță în Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon, în secția specializată în monitorizarea permanentă a funcțiilor vitale, în regim de ATI. 

Secția Spitalului Sfântul Sava are 18 paturi, fiecare fiind dotat cu monitor ATI, instalație de oxigen și sistem de monitorizare video a pacientului. La patul pacientului, poate fi începută și recuperarea medicală timpurie, spitalul fiind dotat cu cele mai noi și mai performante echipamente, care stimulează centrii nervoși, fără a supune bolnavul la efort fizic.

Aici pot fi aduși pacienții la 48 de ore după o intervenție chirurgicală sau pacienții care necesită îngrijiri paliative, fără a suporta riscul infectării nosocomiale, întrucât Spitalul Sfântul Sava este nou, construit de la zero și funcționează cu rigori drastice de igienă și circuit al bolnavilor, precum și în privința accesului persoanelor în unitatea medicală.

De asemenea, în Spitalul Sfântul Sava sunt primiți pacienți cu boli cronice progresive sau incurabile, care prezintă un risc pentru viață, precum cancerul, bolile avansate de inimă, insuficiența renală, ori afecțiuni grave precum accidentul vascular cerebral, demența, boala Parkinson, care sunt predispuși la infecții nosocomiale, întrucât imunitatea lor este scăzută. 

Pacienții cu astfel de patologii au nevoi speciale, ce nu pot fi acoperite de îngrijirea la domiciliu. Este necesară internarea lor pe o perioadă lungă de timp. Este recomandată, deci, internarea într-o secție de îngrijiri paliative a unui spital specializat, unde se asigură asistență și monitorizare permanentă, 24 de ore din 24 și 7 zile din 7, fără riscuri de contaminare.

Pentru pacienții cu boli incurabile, Spitalul Sfântul Sava  acordă peste 30 de servicii medicale de paliație în pachetul de bază, împreună cu o serie întreagă de alte proceduri specifice. 

După o intervenție chirurgicală efectuată într-un spital public din România sau în cazul pacienților cu boli cronice avansate, riscul contractării nosocomiale este unul foarte ridicat. Spitalele evită să raporteze corect numărul infecțiilor nosocomiale. Țara noastră raportează o medie de 2% a infecțiilor nosocomiale din numărul total al bolnavilor, în timp ce media europeană se situează la 8%. Acest lucru ar însemna că România are spitale mai sigure de patru ori decât media europeană, ceea ce nu este real.

Spitalul Sfântul Sava pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative este un centru de excelență, în care condițiile de internare și îngrijirea pacienților sunt la standarde superlative. A fost ridicat de la zero și este funcțional de patru ani, cu cele mai bune rezultate înregistrate în recuperarea medicală de orice tip: ortopedică, neurologică, pulmonară, cardiacă, post COVID etc.  

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro   

https://spitalulsfantulsava.ro/  

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/  

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/  

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881
Update cookies preferences