Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – locul în care câțiva tineri reînvață să meargă, să râdă și să spere

 

Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava” este casa lor. Temporară, dar a lor. Sunt doar niște copii, care au suferit în câțiva ani, cât alții nu ar putea duce într-o viață. Și totuși, au puterea să râdă. Au reînvățat aici să râdă.

Umorul îi ajută să treacă peste durere, peste tristețea pe care o citesc în ochii părinților, cărora tot ei le dau curaj.Au 19, 20, 20 și ceva de ani. Sunt victime ale unor accidente rutiere foarte grave sau ale propriilor jocuri la piscină. Au suferit leziuni grave ale coloanei vertebrale, ce i-au adus în imposibilitatea de a mai merge. Unii erau paralizați complet, de la gât în jos, atunci când au venit la recuperare medicală, la Spitalul ”Sfântul Sava”. Nimeni nu le mai dădea vreo șansă.

Într-o zi frumoasă de vară, câțiva dintre ei au vrut să stea laolaltă, să glumească și să râdă cu poftă pe terasa Spitalului ”Sfântul Sava”.

 

”Eu sunt Violeta, 21 de ani, accident de mașină…

Eu, Petruț, 21 de ani, accident la piscină.

Eu sunt Ionuț, 27 de ani, accident de mașină…

Eu sunt cel mai tânăr: am 19 ani. Tot accident de mașină.

Eu, 25 de ani, accident în piscină…

Mai lipsesc doi, tot cu accidente de mașină”.

Fac glume pe seama lor înșile și îmi spun că n-are lumea ce să vadă la ei.

”Ba are lumea ce să vadă!”, ne spune fondatoarea Spitalului de recuperare medicala ”Sfântul Sava”, Alina Ion, psiholog și manager al acestui centru medical de excelență.

content-image

”Toți au venit la Spitalul ”Sf. Sava” imobilizați, pe targă, fără să se poată mișca și fără ca cineva să le mai dea șanse că vor mai putea păși singuri vreodată. Sau că vor mai putea sta măcar într-un scaun rulant. Erau deprimați, speriați, li se citea disperarea pe chip. În câteva luni, starea lor psihică, în primul rând, s-a schimbat. Ca psiholog de profesie, pun mare accent pe rolul stării mentale în vindecare.

Dacă pacienților nu li se cultivă speranța că vor reuși, dacă nu li se acordă atenție ca și când ar fi unii de-ai tăi, dacă nu văd chipuri luminoase în jurul lor, care să-i încurajeze la cea mai mică reușită, e foarte greu să continue lupta. Căci, da, recuperarea medicală este o luptă grea! Să reînveți să mergi, să reînveți să-ți folosești brațele, să poți din nou să ții în mână o lingură sau să te piepteni, e foarte greu. E nevoie de efort susținut, de ambiție, de speranță.

Tinerii aceștia sunt copiii mei, nu doar pacienții noștri. M-am atașat de fiecare dintre ei, le știu trăirile, ambițiile, dezamăgirile. Îi susțin cu toată puterea și mă rog zilnic pentru ei.

 

content-image

Au progresat mult de când sunt internați la noi și am îndrăzneala să cred că aproape toți vor pleca pe propriile picioare. Priviți-i! Sunt veseli și optimiști, iar această stare de spirit îi ajută să lupte.

Cred în minunile pe care Bunul Dumnezeu le poate face prin oameni, prin forța și priceperea noastră, prin dăruirea sufletească pe care fiecare angajat o pune în beneficiul acestor copii.

Cred că spitalul trebuie să fie ca o a doua casă, în care pacienții să se simtă respectați și cărora să le fie drag să se trateze. Să nu spună că abia așteaptă să plece, ci să spună că abia așteaptă să revină, pentru a se recupera și mai mult, și mai bine. Complet, dacă se poate.

Cu aceste gânduri am clădit Spitalul ”Sf. Sava” și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare reușită. Pentru fiecare pacient care se ridică din scaunul rulant și pășește singur. Pentru fiecare mână care începe să prindă din nou obiecte și pentru fiecare vorbă rostită din guri ce păreau amuțite pentru tot restul vieții. Dau uitării tot zbuciumul, toate necazurile și toate cumpenele. Zâmbetele acestor copii șterg tot, ca un burete al speranței. Dumnezeu să le ajute!”, ne spune Alina Ion, cu ochii aproape în lacrimi, deși e o femeie puternică, în ciuda fragilității sale aparente.

Ea este mereu în mijlocul pacienților, îi susține și îi încurajează în timpul exercițiilor, îi îmbrățișează și îi sărută părintește, ca pe propriii copii. Alina Ion trăiește pentru pacienți, pentru spitalul pe care l-a ridicat de la firul ierbii și despre care spune că face ”terapie pentru suflet”. Chiar dacă, în realitate, are cele mai bune rezultate dovedite, în recuperarea medicală de orice tip.

În cei 6 ani de funcționare, Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava” a reușit să repună pe picioare la propriu peste 6500 de pacienți, ce fuseseră internați în stare gravă și foarte gravă.

Date de contact ale Spitalului de Recuperare Medicală ”Sf. Sava”:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

Str.Cozieni nr 2, Pantelimon, Ilfov

author avatar
Recuperare Medicala
Spitalul cu cele mai bune rezultate in Recuperare Medicala. Peste 7500 cazuri grave recuperate. Vrem sa te ajutam si pe tine sa-ti recastigi viata! Intra in contact cu noi chiar acum, suntem aici 24/7.