Recuperarea medicală timpurie, așa cum se face în Occident, încă din secția de terapie intensivă, poate începe și în România

 Recuperarea medicală timpurie, așa cum se face în Occident, încă din secția de terapie intensivă, poate începe și în România

Recuperarea medicală timpurie, așa cum se face în Occident, încă din secția de terapie intensivă, poate începe și în România

Un echipament medical de ultimă generație, care în Occident este des întâlnit în secțiile de terapie intensivă și pentru recuperarea medicală timpurie a pacienților, a  fost adus și în România. Deosebit de versatil, aparatul poate fi montat la patul pacientului și folosit din aproape orice poziție a acestuia: întins, pe jumătate înclinat sau șezând. Este util în afecțiunile ortopedice și neurologice, în mod special, dar nu se limitează doar la aceste două tipuri de afecțiuni.

recuperare medicală
recuperare medicală

”Echipamentul Thera Trainer BEMO ne ajută în recuperarea pacienților care se internează la noi imediat după operații, astfel putând începe recuperarea medicală timpurie, care este crucială în multiple afecțiuni. Cu cât recuperarea începe mai devreme, cu atât pacientul își poate recăpăta mai repede mobilitatea după interventii chirurgicale. 

Thera Trainer este un echipament inovativ, pe care multe spitale sau clinici și-l doresc și pe care noi am reușit să-l aducem în Spitalul Sfântul Sava. Poate fi folosit atât pentru membrele superioare, cât și pentru cele inferioare. Acest echipament efectuează mobilizarea pasivă, pasivo-activă, activă și activă cu rezistență. Specialiștii kinetoterapeuți decid ce trepte folosesc, în funcție de starea pacientului, ei putând seta viteza și rezistența. Tot antranamentul se realizează în deplină siguranță pentru pacientul de recuperat, fără să-l suprasolicite, întrucât echipamentul este dotat cu senzori care percep spasmul și greutatea membrului. 

Kinetoterapeuții Spitalului Sfântul Sava îl numesc aparatul perfect pentru inițierea recuperării timpurii, întrucât folosirea lui ajută la reducerea complicațiilor datorate internării în secția de terapie intensivă, activează metabolismul, stabilizează funcțiile pulmonare, ajută la întreținerea mobilității și forței membrelor, toate acestea fără a implica un efort fizic însemnat din partea pacientului”, spune Alina Ion, managerul Spitalului de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava, despre noul echipament adus în România.

recuperare medicală
recuperare medicală

Specialiștii în recuperare medicală din acest centru medical folosesc mai multe echipamente de ultimă generație, care au efecte vizibile în scurt timp asupra pacienților, precum electroterapia cu curenți Trabert, galvanic și diadinamic, terapia cu ultrasunete, laserterapia, magnetoterapia, regeneratorul TECAR, electroterapie cu curenți stereodinamici, curenți de înaltă frecvență, electroterapie skanlab, termoterapie, terapie cu lumină Bioptron etc. Luna trecută, spitalul de recuperare medicală a fost dotat cu alte două tipuri de echipamente medicale inovative pentru recuperarea mersului, respectiv a funcțiilor mâinii, prin stimulare electrică funcțională (FES). Aceste sisteme sunt foarte ușor de purtat de către pacienți, având forma unor orteze, dar cu funcții de contractare a mușchilor prin impulsuri electrice. Nu au fire și nu incomodează pacienții. 

Spitalul Sfântul Sava  este un centru medical multidisciplinar, cu o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri și personal nemedical. Are 118 paturi avizate, ambulanțe de transport pacienți și, de curând, o ambulanță tip C, dotată cu echipamente și personal specializat pe intervenții de urgență și resuscitare. Deține una dintre cele mai mari capacități de fizioterapie din România. Fiind un spital ridicat de la zero, condițiile de internare sunt la standarde ridicate, asemănătoare unui hotel de 4*. Numărul atât de mare de specialiști raportat la numărul maxim de pacienți care pot fi internați simultan explică atenția deosebită pe care o primește fiecare persoană internată.

 

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative asigură asistență medicală și monitorizare 24/7 bolnavilor oncologici sau cu alte afecțiuni grave, în faze terminale. Îngrijirile paliative se desfășoară în saloane cu 2 sau 3 paturi. De curând, a deschis și o secție cu 18 paturi pentru monitorizare permanentă a funcțiilor vitale ale pacienților, în regim de terapie intensivă.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/ 

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/fizioterapie/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

 

Vezi articolul si aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava Pantelimon – Ilfov ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

0724021090
SUNA ACUM !
0724338881