Recuperarea medicală de specialitate poate reface mobilitatea și după cele mai complicate fracturi

Recuperare medicală cu șanse mari de redobândire a mobilității, chiar și după cele mai complicate și mai grave fracturi, se poate realiza doar în centre de specialitate, exercițiile făcute acasă nefiind suficiente, cel puțin în prima fază.

Fracturile care survin în urma unor căzături inclusiv în propria locuință, din cauza amețelii sau a pierderii echilibrului în cazul persoanelor vârstnice, care pierd elasticitatea oaselor,  cu osteoporoză, sunt printre cele mai grave. Acestea sunt, de regulă, la nivelul șoldului și impun intervenții chirurgicale deurgență, urmate de lungi perioade de refacere. Dacă nu se intervine la timp și nu se realizează recuperare medicală de specialitate, pacientul își poate pierde definitiv independența motorie, urmând să fie permanent asistat de-a lungul restului vieții.

De asemenea, fracturile grave dobândite de persoane tinere în accidente de orice natură necesită recuperare medicală ortopedică, începută cât mai curând posibil după o intervenție chirurgicală. Acum este posibilă și în România recuperarea medicală timpurie, la patul bolnavului, încă din secția de terapie intensivă, așa cum se procedează în spitalele renumite din Vestul Europei. Asemenea proceduri, începute la câteva zile după intervenția chirurgicală, dau șanse mari de recuperare totală a pacienților.

Din păcate, mulți pacienți, mai cu seamă din rândul celor vârstnici, după externarea post-operatorie, evită să facă mișcare de frica durerii. Or, această atitudine poate duce la eșecul operației.

Cu cât pacienții operați încep să se miște mai repede, cu atât șansele lor de recăpătare a mobilității sunt mai mari. Pentru o recuperare de succes, este însă nevoie de specialiști.  Recuperarea medicală la domiciliu este aproape în totalitate ineficientă în acest stadiu al afecțiunii, întrucât teama de durere îl determine să renunțe la mișcare. Pacientul trebuie să înceapă cât mai rapid exercițiile asistate de kinetoterapeut și fizioterapeut.

Recuperarea medicală poate fi efectuată în ambulatoriu, în cabinete specializate, sau cu internare, în spitale dedicate.

Avantajele internării pentru recuperare medicală:

  • Recuperare medicală la patul bolnavului, inclusiv în saloane de terapie intensivă, începută timpuriu, imediat după intervenția chirurgicală
  • Exerciții de kinetoterapie și fizioterapie de două sau mai multe ori pe zi
  • Supraveghere medicală permanentă, 24 de ore din 24
  • Susținere psihologică de specialitate
  • Evitarea efortului deplasării de la cabinet acasă, după finalizarea exercițiilor, care adesea sunt extenuante. Pacientul este dus cu scaunul cu rotile în salon și așezat în pat, imediat după realizarea terapiei
  • Adaptarea tratamentului în funcție de evoluția afecțiunii, investigate medical periodic
  • Alimentație dietetică asigurată, în funcție de specificul fiecărei patologii
  • Evitarea pierderii de timp cu deplasarea și așteptarea, în funcție de programare

content-image

Toate aceste avantaje ajută pacientul să se recupereze mai ușor, într-un timp mai scurt decât în situația în care ar face recuperare medicală în ambulatoriu.

În Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava, pacientul este adus cu salvarea proprie de la spitalul în care a fost operat sau de la domiciliu. Înainte de internare, se fac analize medicale și se discută în detaliu cu familia despre consecințele afecțiunii pacientului și programul ce urmează a-i fi stabilit. Spitalul asigură pijamale, prosoape, papuci, săpun, perie de dinți, pieptăn etc., tot ce este necesar unui pacient la internare.

Spitalul Sfântul Sava are cea mai mare sală de fizioterapie din România și cele mai bune rezultate în recuperarea medicală. Are echipamente de utlimă generație, atât în domeniul investigațiilor medicale, cât și pentru recuperare medicală, unele dintre ele fiind unice în țara noastră. Datorită acestor dotări performante și inovative, la Spitalul Sfântul Sava se face recuperare medicală la patul pacientului, chiar în stadiul de terapie intensivă, adică la foarte puțin timp după ce a suferit o intervenție chirurgicală. Astfel, se evită atrofierea musculaturii și se reînvață creierul să execute comenzi pe care le-a ”uitat” în urma unui AVC sau a unor leziuni craniene în diverse accidente. Spitalul este dotat cu rezervor propriu de oxigen medicinal, fiecare pat dintre cele 118 câte are evizate, având acces la instalația de oxigen. 18 paturi sunt dedicate supravegherii funcțiilor vitale, 24 de ore din 24, în regim de terapie intensivă.

content-image

Spitalul Sfântul Sava se află în Pantelimon, Ilfov.

Date de contact: 0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/fizioterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

 

 

 
author avatar
Recuperare Medicala
Spitalul cu cele mai bune rezultate in Recuperare Medicala. Peste 7500 cazuri grave recuperate. Vrem sa te ajutam si pe tine sa-ti recastigi viata! Intra in contact cu noi chiar acum, suntem aici 24/7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Update cookies preferences