Fractura vertebrală poate determina probleme grave pulmonare și chiar moarte timpurie

 Fractura vertebrală poate determina probleme grave pulmonare și chiar moarte timpurie

Fractura de coloană prezintă un risc ridicat de invaliditate și, în unele cazuri, chiar de deces, mai ales în cazul fracturilor cervicale care secționează măduva spinării. Orice fractură vertebrală poate determina probleme pulmonare și respiratorii, iar în unele cazuri chiar moarte timpurie.

Fractura vertebrală poate fi provocată de accidente, cele mai multe fiind accidentele rutiere, dar și de căderi pe șezut sau de lovituri la cap. O asemenea fractură poate să nu provoce simptome, dar cel mai tipic provoacă dureri în zona afectată. Alte simptome ce pot fi resimțite sunt slăbiciune, amorțeală, furnicături, șoc spinal, care poate duce la paralizie flască sau spasticitate. Aceste așa zise mici fracturi pot modifica permanent forța și forma coloanei vertebrale, ducând la postura aplecată numiă cifoză sau cocoașă.

După un accident cu fractură vertebrală, pacientul trebuie operat, iar după intervenția chirurgicală, cât mai curând posibil, trebuie să înceapă un program specializat de recuperare medicală. Orice întârziere reduce șansele de refacere a pacientului.  Din păcate, spitalele publice din țara noastră nu dețin echipamentele necesare pentru proceduri de recuperare timpurie. Spitalul Sfântul Savadin Pantelimon, Ilfov, preluând modelele marilor clinici din străinătate, a organizat un sistem medical de recuperare încă din salonul ATI, în care pacienții pot începe terapiile la câteva zile după operație, indiferent de vârstă.

content-image

Echipamentele de ultimă generație ale Spitalului Sfântul Sava și care, în marea lor parte, aduse în premieră în România, permit efectuarea recuperării medicale pasive, fără niciun efort fizic din partea pacientului aflat încă în patul ATI. Această recuperare medicală timpurie dă șanse mari de succes în refacerea pacientului.

După ce pacientul este apt pentru exerciții fizice, încep procedurile de fizioterapie și kinetoterapie, cu mai multe ședințe de recuperare medicală pe zi, inclusiv masaj terapeutic. Astfel, centrul medical Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, obține cele mai bune  rezultate dovedite, în orice tip de recuperare medicală.

Când mă aflam în vizită la copii, în Anglia, am suferit o fractură vertebrală și a trebuit să mă întorc de urgență în țară, unde am fost operat. Nu-mi mai puteam folosi deloc picioarele. După operație, am început recuperarea medicală la Spitalul Sfântul Sava. Știam că aici sunt buni profesioniști și că recuperarea este garantată. Colectivele de specialiști sunt unite și sar imediat în ajutorul pacientului, care e întotdeauna pe primul loc. Aparatele pe care le au sunt cele mai adecvate pentru tipurile de mișcări care trebuie efectuate și corectate. Recomand acest spital oricui are nevoie de recuperare medicală ” povestește Ștefan, pacient al Spitalului Sfântul Sava, recuperat medical, cu o evoluție foarte bună.

content-image

Spitalul Sfântul Sava este specializat în recuperare medicală cu internare. Are saloane cu 2 sau 3 paturi și deține peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație, la care se adaugă mai multe ambulanțe pentru transport pacienți, dar și o autospecială tip C, cu echipamente de resuscitare și terapie intensivă.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881