Recuperarea medicală a victimei unui accident rutier, cu imobilizare la pat, realizabilă în două săptămâni

 Recuperarea medicală a victimei unui accident rutier, cu imobilizare la pat, realizabilă în două săptămâni

Unde este posibilă această minune? La Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon. Rafael. Este numele unui înger care, în tradiția creștină realizează toate tipurile de vindecări. Rafael este și numele pe care îl poartă tânărul din povestea noastră, care a reușit să se vindece după un grav accident rutier, deși nimeni, nici chiar el, nu credea că va mai fi posibil să meargă singur. În Spitalul Sfântul Sava, priceperea echipelor de recuperare se îmbină cu o mare credință în Dumnezeu.

”Eram la volan. Eram singur în mașină și cam atât îmi amintesc. M-am trezit într-un spital, unde medicii spuneau că am probleme grave la mână, la picior, la cap și două coaste rupte.” Așa începe povestea lui Rafael.

Sursa Foto Spitalul Sfântul Sava

Are 21 de ani și a fost adus pe targă la Spitalul Sfântul Sava. Era imobilizat la pat, nu putea să miște deloc un picior și mâna dreaptă. Avea dureri foarte mari, iar în spitalul unde a fost îngrijit inițial, genunchiul nu a fost mobilizat corect, ceea ce a determinat calcifieri pe tendoanele care acoperă genunchiul.

Kinetoterapeuții știu că principala problemă în recuperarea victimelor unor traumatisme grave o reprezintă durerile și teama de mișcare, precum și lipsa de încredere că pot face anumite lucruri. ”Relația de încredere ce se stabilește între terapeut și pacient este una esențială în tratamentul de recuperare. În spitalul nostru, se pune mare accent pe această relație și considerăm că acesta este un atu, care explică, de fapt, de ce avem atât de multe reușite.

Odată ce Rafael a început să aibă încredere în mine și în el, au început și lucrurile bune. Mersul a fost inițiat din a doua săptămână de internare în Spitalul Sfântul Sava. Cea mai mare problemă era cea legată de amplitudinea de mișcare pe genunchi, întrucât atunci când se calcifiază un tendon, este destul de greu să mai revii la o amplitudine normală.

Dat fiind că Rafael este tânăr și, în timp, a început să reziste mai bine la durere, a avut sprijinul familiei și toată dedicarea echipei de terapeuți din spitalul nostru, am recuperat o parte din amplitudinea genunchiului. Mai are de recuperat, dar este aproape recuperat”, declară zâmbind, încrezător, Valentin, unul dintre kinetoterapeuții care se ocupă de Rafael.

Rafael merge acum în baston, dar continuă tratamentul de recuperare medicală în Spitalul Sfântul Sava. Aici sunt 30 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, probabil cea mai mare echipă de specialitate dintr-un spital privat din România. Recuperarea medicală se face în regim de internare, cu asistență 7 zile din 7 și 24 de ore din 24.

Condițiile oferite de Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală, Îngrijiri Paliative și Geriatrie sunt excelente, în saloane cu 2 sau 3 paturi, la standarde de hotel de 4 stele, cu hrană pregătită zilnic în bucătăria proprie, adaptată fiecărui tip de afecțiune cronică. Spitalul deține 70 de echipamente de recuperare medicală, de ultimă generație și deosebit de performante.

Spitalul Sfântul Sava se află în comuna Pantelimon și internează pacienți adulți din toată țara și din străinătate. Turul virtual al spitalului și toate detaliile cu privire la echipamentele de recuperare medicală, a specialităților medicale și a tratamentelor aplicate pot fi vizionate la adresa: https://spitalulsfantulsava.ro/. Povestea reală a lui Rafael, în filmul de mai jos.

Vezi articolul integral aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881