Protocolul de recuperare dupa artroplastia de sold: ce facem dupa inlocuirea soldului

 Protocolul de recuperare dupa artroplastia de sold: ce facem dupa inlocuirea soldului

Exercitiile fizice, mentinerea unei diete sanatoase si a greutatii corporale si luarea de masuri pentru prevenirea cheagurilor de sange pot ajuta la o recuperare de succes in urma interventiei chirurgicale de inlocuire a soldului. Protocolul de recuperare medicala dupa artroplastia de sold este unul laborios, dar se poate duce la bun sfarsit cu ajutorul tehnicilor moderne si al unei echipe experimentate.

Perioada de recuperare dupa o interventie chirurgicala ortopedica implica de obicei multe etape si procese importante care va vor determina sanatatea si mobilitatea pe termen lung.

Inlocuirile de sold au devenit o procedura comuna, dar succesul final al operatiei va fi insa determinat de succesul procesului de recuperare medicala dupa artroplastia de sold.

Medicii si specialistii nostri folosesc cele mai bune metode si echipamente disponibile pentru a promova o recuperare totala si de succes dupa inlocuirea soldului. Ei va vor ghida prin fiecare pas al procesului de recuperare medicala dupa artroplastia de sold.

recuperare medicala dupa artroplastia de sold

Cu toate acestea, exista masuri pentru o recuperare sanatoasa si lina, care trebuie luate independent. Continuati sa cititi pentru a afla masurile pe care le puteti lua pentru a va imbunatati procesul de recuperare proteza.

Ce puteti face pentru a va imbunatati recuperare medicala dupa artroplastia de sold

Obiectivele kinetoterapiei si fizioterapiei

Perioada terapiei fizice dupa o operatie se mai numeste reabilitare sau recuperare medicala. Dupa cum sugereaza si numele, recuperarea isi propune sa ajute pacientii sa revina la normal. Kinetoterapia indeplineste aceasta misiune vizand mai multe obiective de sanatate.

Pentru proteza sold, recuperarea cea mai indicata este terapia fizica. Aceasta imbunatateste circulatia si va ajuta sa ramaneti activi, ajutand circulatia sangelui si recuperarea. Circulatia sangelui insuficienta poate duce la simptome neplacute, cum ar fi amorteala precum si o recuperare mai lenta.

Kinetoterapia va ajuta de asemenea sa va adaptati cu proteza. Pentru a deveni mai puternic, aveti nevoie de recuperare dupa artroplastia de sold pentru a va intari muschii soldului si ai picioarelor.

Spital Sfantul Sava Pantelimon

O inlocuire a soldului determina, de asemenea, un interval limitat de miscare. In primele saptamani dupa operatie, este posibil sa simtiti durere si rigiditate la nivelul soldurilor. Mobilitatea limitata este un simptom normal al interventiei chirurgicale, dar recuperare medicala dupa artroplastia de sold poate ajuta la imbunatatirea acesteia. Veti efectua exercitii care va vor ajuta sa faceti articulatia soldului mobila, flexibila si mai puternica.

Kinetoterapia va ajuta, de asemenea, la imbunatatirea procesului de vindecare si va reduce simptomele durerii.

Exercitii timpurii

Momentul exact al procesului de recuperare dupa artroplastia de sold depinde de sanatatea generala si de recomandarile medicilor. Curand dupa operatie, veti incepe exercitii minore. Aceste exercitii postoperatorii precoce au drept scop mentinerea circulatiei sanguine sanatoase la nivelul picioarelor. De asemenea, va ajuta sa va intariti corpul inferior in pregatirea activitatilor viitoare.

Exercitii mobile

Dupa ceva timp, veti putea sa va suportati si sa sustineti o parte din greutatea dvs. folosind picioarele. In acest moment, veti face mai multe miscari ale picioarelor, cum ar fi extinderea si flexarea picioarelor, ceea ce va va ajuta sa va consolidati muschii soldului.

Exercitii active in recuperare medicala dupa artroplastia de sold

Dupa cateva saptamani de proteza sold recuperare, veti putea suporta mai multa greutate pe noul sold. Terapeutii nostri vor incepe, de asemenea, sa va supuna unor exercitii de rezistenta. Exercitiile de rezistenta va vor solicita muschii astfel incat sa devina mai puternici pana cand va vor putea sprijini pe deplin in diverse activitati.

Alegeti cei mai buni specialisti pentru procesul de recuperare, specialistii Spitalului Sfantul Sava. Citeste mai multe despre pachetele noastre de recuperare medicala in Recuperare medicala cu internare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881
Update cookies preferences