Nu e de glumă! După COVID, vă puteți alege cu parapareză spastică

 Nu e de glumă! După COVID, vă puteți alege cu parapareză spastică

Chiar și o formă ușoară a bolii COVID 19 poate avea urmări deosebit de grave, așa cum este parapareza spastică. Deși, la început, nu necesită internare, ci doar izolare și tratament la domiciliu, în timp foarte scurt, de până la două săptămâni, pot apărea primele semne ale unei complicații: amorțeli în călcâie, în degete, pe gambe, care urcă, apoi, până în zona bazinului. În alte două-trei săptămâni, pacientul deja nu mai poate merge fără sprijin, mai întâi într-un baston, apoi într-o cârjă, în două cârje și după aceea nici în două.

Este cazul unui pacient din București, care, deși a crezut că a scăpat de SARS CoV 2, a făcut complicații grave post COVID și s-a internat în spital.

Am stat cinci săptămâni internat. Am făcut tratament medicamentos, am făcut kinetoterapie trei săptămâni și ceva, fizioterapie alte două săptămâni, dar rezultatele, în loc să fie pozitive … starea de sănătate din punct de vedere al locomoției a început să regreseze, în ciuda procedurilor aplicate”.

Pacientul a început să caute alternative, iar mărturiile persoanelor care au beneficiat de internarea în Spitalul Sfântul Sava l-au determinat să încerce și această variantă.

”Când am ajuns aici, mergeam în cârje. Foarte, foarte puțin puteam să mă deplasez fără ajutorul lor, doar câțiva pași, în interiorul casei: din dormitor la baie, din domitor la bucătărie, atât, și în rest numai în cârje.

După câteva zile, oricum sub o săptămână, 4 – 5 zile de kinetoterapie aici, la Sfântul Sava, deja am început să merg mai bine și mai mult fără sprijin, deci fără cârje și de atunci rezultatele au tot progresat. Sunt deja la a doua săptămână și jumătate și rezultatele se văd. Cobor, urc scările fără cârje, doar cu un pic de sprijin pe balustradă. De când am venit aici, am obținut aceste rezultate. Acum, eu nu merg cu liftul, numai pe scări, urcat – coborât 2 etaje, de câteva ori pe zi. Eu sunt foarte mulțumit de modul în care am evoluat din momentul în care am venit la Sfântul Sava.

Ca să nu pară că îi laud, pot să fac comparație cu spitalul unde am fost înainte de a veni aici: nu se compară. Nu se compară! Aici, terapeuții stau lângă mine, îmi verifică fiecare mușchi să vadă, atunci când fac un exercițiu: lucrează mușchiul, se încordează, nu se încordează, îmi corectează mișcările, dacă văd că poziția corpului nu este cea care trebuie, mi-atrag atenția, deci, practic, de la începutul ședinței de kinetoterapie până la sfârșit, tot timpul sunt cu ochii pe mine”.

Recuperarea medicală post COVID este deosebit de importantă. Procedurile trebuie începute rapid pentru a avea succes, iar acestea este necesar să fie realizate de specialiști.

30 de terapeuți performanți în kinetoterapie și fizioterapie, împreună cu 8 medici specialiști și o echipă generoasă de asistenți și infirmieri, reușesc să recupereze medical pacienți internați după orice tip de intervenții chirurgicale, după AVC și accidente sau boli degenerative, care restrâng mobilitatea. Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală, Îngrijiri paliative și Geriatrie are 100 de paturi, în saloane cu 2 sau 3 locuri, în condiții excelente, de hotel, cu băi adaptate nevoilor pacienților cu deficiențe majore locomotorii. Centrul deține peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație, iar de curând a achiziționat și o ambulanță tip C, care poate interveni în regim de urgență, pentru resuscitare, cu personal specializat, precum și 18 paturi cu echipament de terapie intensivă pentru noua secție ATI, ce va fi deschisă în curând.

content-image

La Spitalul Sfântul Sava, regula de la care nu se abate niciunul dintre angajați este de a îngriji pacienții ca pe membrii propriei familii. De aceea, la Spitalul Sfântul Sava nu te simți al nimănui, oricât de greu ți-ar fi să faci ceva de unul singur.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

 

Vezi articolul și pe: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881