Miracolul din Merișani

 Miracolul din Merișani

În urmă cu exact optzeci de ani, Mircea Eliade scria ceva răscolitor de-a dreptul: ”Nu există boli, ci numai bolnavi”.

Întorcându-ne puțin în timp, prin anii 80, eleva de numai nouă ani, Alina Ion, sub imboldul a ceea ce trăise și văzuse în satul străbunicii sale Merișani/Teleorman, începea să îngrijească de una din femeile locului, tanti Marcela, vecina de peste drum. Mâncat, spălat, băut, plimbări și câte și mai câte, toate făcute cu inima unui copil inocent care descoperea viața și greutățile ei în forma pură, adevărată. Fără a ezita, fără a se da bătută. A fost prima ei încercare și o reușită care s-a întins pe parcursul a doi ani. De atunci, tanti Marcela este în permanență în rugăciunile Alinei alături de una dintre cele mai dragi ființe de pe fața pământului, femeia care i-a insuflat dragostea pentru alinare și devotamentul pentru suferință. Străbunica. O femeie cât o mână de om, cu o putere și o dragoste nețărmurită, care a moșit timp de zeci de ani mai toți copii satului. Și care, pe deasupra, i-a avut în grijă și pe mulți bătrâni ai satului. Ca printr-o minune, ca tabloul mântuirii să fie complet, Alina i-a spus preotului Ilie, parohul bisericii din sat de pe vremea aceea că, ”atunci când va fi mare”, ar vrea să construiască din banii ei o biserică.

 

Ctitoria din Merișani, visul devenit realitate

Trei mari vise a avut Alina de când se știe, iar pe primele două deja și le-a îndeplinit.

În anul de grație 2016 biserica și pictura noii biserici, care, de altfel, poartă hramul Sfântului Dimitrie Cel Nou și al sfintei cuvioase Parascheva, au fost sfințite de Episcopul Alexandriei și al Teleormanului, părintele Galaction împreună cu înalți oficiali ai Bisericii Române Ortodoxe. ”Am ținut minte vag la vremea respectivă că o fetiță mică de numai nouă ani mi-a spus că va face aici o biserică din banii strânși de ea. Alina a fost și va rămâne o femeie ambițioasă, credincioasă și puternică” ne-a spus părintele Ilie, fostul paroh al bisericii, cel care i-a și predat ștafeta preotului Paul care a trecut la cele veșnice cu puțin timp înainte de a fi sfințită această nouă ctitorie. ”Dacă vă doriți cu adevărat un Centru de îngrijire bătrâni la superlativ, care are oameni specializați pe îngrijire paliativă și recuperare medicală, vă rog să căutați Centrul pe care l-a făcut chiar lângă noi Alina Ion”, spunea, cu sufletul la gură, Maica Stareță a Mănăstirii Pasărea, Stavrofora Mihaela Costache.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste tot articolul pe www.anchetespeciale.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881