La Spitalul Sfântul Sava, pot fi recuperați și pacienți cărora nu li se mai dă vreo șansă să meargă, inclusiv din stare vegetativă

 La Spitalul Sfântul Sava, pot fi recuperați și pacienți cărora nu li se mai dă vreo șansă să meargă, inclusiv din stare vegetativă

O istorie de la Spitalul Sfântul Sava. George Nica a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni și a rămas inert. Nu doar atunci, pe loc, ci așa avea să fie până la sfârșitul zilelor: în stare vegetativă. Avea doar 24 de ani și o fetiță abia născută.

A fost salvat de la moarte, prin eforturi uriașe ale medicilor, însă era țintuit pe un pat de spital, devenind din ce în ce mai slab, cu oasele proeminente și mușchii atrofiați. Era menținut în viață, dar fără speranțe de mobilitate. Alina Ion l-a găsit așa, cu ochii țintuiți în tavan, aprinși ca niște cărbuni, pe care îi mai mișca din când în când, ca într-o rugă disperată de a fi salvat. Ea avea o firmă pentru îngrijirea pacienților cu boli paliative, la domiciliu sau în spitale publice. A început să-i vorbească, pentru că așa face ea: toți pacienții sunt ”ai ei”, le spune celor mai în vârstă ”mami” și ”tati”, celor mai tineri, ”puiul meu”. Alina e psiholog de profesie și știe că mintea vindecă trupul, iar mintea are nevoie de acțiune.

Spitalul Sfântul Sava

George răspundea doar cu ochii la auzul vocii ei. A aflat povestea lui și a început să-i vorbească despre copil. Ochii lui George se luminau într-un mod special, pe care toți părinții îl știu. I-a adus copila lângă pat. George părea că se transformă. Inima îi bătea cu putere. Privindu-l, îi citeai în privire dorința extraordinară de a-și îmbrățișa copilul. O făcea cu ochii, iar gura parcă voia să strige de bucurie, dar nu reușea decât un zgomot mut, care te răscolea profund. A fost ziua în care ca Alina a început să lupte să-l salveze pe George. Am să-l pun pe picioare, o să vedeți!, le-a spus medicilor care-l salvaseră pe George de la moarte, dar care, mai departe, se dovedeau neputincioși, oricât ar fi dorit să-l recupereze. A fost printre primii pacienți ai noului spital înființat de Alina Ion pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative, Sfântul Sava. 

George primea câte un lucrușor al micuței sale fetițe – un prosop, un tricou, o căciuliță, erau întotdeauna în mâinile lui. Erau resortul lui pentru viață și au reprezentat mobilul pe care au accentuat mereu specialiștii în fizioterapie și kinetoterapie de la Spitalul Sfântul Sava pentru ca George să parcurgă toate exercițiile de refacere a mobilității, de la cei mai neînsemnați mușchi, la mișcările care nouă ne par atât de banale. După un an, George se întorcea la fetița lui, pe propriile picioare, ajutat de cadru. Se întâmpla în 2018. De când a reînceput să vorbească, George îi spune Alinei ”mama”. 

foto George Nica astăzi după recuperare medicală la Spitalul Sfântul Sava

Astăzi, George Nica a venit în vizită la Spitalul Sfântul Sava, locul unde el s-a născut pentru a doua oară. A mers în sala de kinetoterapie și a făcut câteva demonstrații pe aparatele care l-au redat fetiței lui. Râde, vorbește, se îngrijește pe sine și pe fiica lui. Personajul nu este o ficțiune, este un om în carne și oase, care a trăit o minune, datorită medicilor, asistenților, terapeuților care au crezut și au dorit să demonstreze că nimeni nu trebuie abandonat pe un pat de spital, oricât de grea ar părea lupta. 

Ambiția Alinei Ion a fost să demonstreze că pot fi salvați și acei oameni cărora nu li se dă nicio speranță. Să demonstreze că un pacient aflat în stare vegetativă are voință să se ridice, dacă știi să-i oferi motivația anume. A reușit!

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative funcționează de trei ani, timp în care a reușit ceea ce mulți alții consideră imposibil.

În Spitalul Sfântul Sava, pachetele de recuperare cu internare sunt personalizate în funcție de diagnosticul fiecărui pacient, la fel și meniurile, hrana fiind întotdeauna proaspătă, preparată în bucătăria proprie, specifică pentru fiecare patologie (ex. regim diabetic, regim renal etc.)

Spitalul Sfântul Sava beneficiază de o ambulanță tip C, dotată cu echipamente de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență și, în curând, va deschide și o secție de terapie intensivă cu 18 paturi.

Date de contact Spitalul Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

Vezi articolul si aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881