Fractura de șold – unul dintre cele mai grave accidente casnice la vârstnici

 Fractura de șold – unul dintre cele mai grave accidente casnice la vârstnici

Fractura de șold este unul dintre cele mai grave și cele mai des întâlnite accidente casnice în rândul persoanelor vârstnice.

Intervenția chirurgicală se impune de urgență, întrucât, fractura de col femural are un risc de mortalitate de până la 60%, din cauza complicațiilor pe care le poate provoca. Operația trebuie să se realizeze în maximum 24-48 de ore după accident.

Ulterior operației, cât mai curând posibil, este nevoie de recuperare medicală. Intervenția chirurgicală  la șold este una dintre cele mai complicate și implică o imobilizare la pat a pacientului, uneori și de câteva săptămâni. Orice întârziere în începerea recuperării medicale, micșorează șansele de refacere a pacientului.  Din păcate, spitalele publice din țara noastră nu dețin echipamentele necesare pentru proceduri de recuperare timpurie.

content-image

”După trei zile de la operație, am venit la Spitalul Sfântul Sava, să încep recuperarea medicală, la recomandarea unei cunoștințe din spital, care îl avusese pe tatăl ei internat aici. A zis: mergeți acolo, că e foarte bine. Și, într-adevăr, e foarte bine. Se ocupă de bolnavi, toți angajații vorbesc frumos cu bolnavii, asta contează foarte mult. Toată lumea îi laudă, aici. Eu am început să mă simt mai bine cu piciorul cam după o săptămână. – Maria Chirculescu, pacientă a Spitalului de Recuperare Medicală Sfântul Sava, din Pantelimon, operată pentru fisură de șold.

La Spitalul Sfântul Sava , recuperarea medicală poate începe și la doar câteva zile după operație, indiferent de vârsta pacientului. Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava a preluat modelul de la marile clinici din străinătate, anume de a începe procedurile de recuperare a pacienților încă din salonul de terapie intensivă.

Spitalul Sfântul Sava deține o secție tip ATI, cu 18 paturi cu monitoare specifice, în care pacienții se pot interna pentru recuperare medicală la 48 de ore după intervențiile chirurgicale. Echipamentele de ultimă generație ale Spitalului Sfântul Sava permit efectuarea recuperării medicale pasive, fără niciun efort fizic din partea pacientului aflat încă în patul ATI. Această recuperare medicală timpurie dă șanse mari de succes în refacerea pacientului.

content-image

Cu echipamente medicale de ultimă generație, cu o echipă numeroasă de peste 40 de specialiști în fizioterapie și kinetoterapie, și în condiții optime de internare, cu mai multe ședințe de recuperare medicală pe zi, centrul medical are cele mai bune  rezultate în orice tip de recuperare medicală, dovedite.

Spitalul Sfântul Sava este specializat în recuperare medicală cu internare. Are saloane cu 2 sau 3 paturi și deține peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație, la care se adaugă o ambulanță tip C, cu echipamente de resuscitare și terapie intensivă.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881
Update cookies preferences