Există viață și după accidente sau afecțiuni grave: recuperarea aproape totală este astăzi posibilă

 Există viață și după accidente sau afecțiuni grave: recuperarea aproape totală este astăzi posibilă

O zi poate fi ca nicio alta dinainte. O secundă te poate costa viața sau integritatea corporală, mobilitatea. Un accident vascular, un infarct miocardic, o clipă de neatenție care înseamnă un accident grav, îți schimbă cursul vieții. Totul pare că se năruie în familia ta după această zi.

Teamă față de posibilitatea pierderii celor dragi, regrete pentru că nu le-ai fost aproape, disperare în fața durerii sau neputinței lor de a învinge boala. Doar cei care nu au trecut prin asemenea experiențe de viață nu le pot înțelege. Și câți sunt cei care le înțeleg?! Mult prea mulți în țara noastră. Accidentele se întâmplă, important e să putem să le depășim.

Cu ajutorul specialiștilor în kinetoterapie și fizioterapie, pot fi recuperați pacienți care suferă atacuri cardio-vasculare și accidente fizice care lasă sechele, adesea ce par insurmontabile. Este nevoie de perseverență, să se lucreze zilnic și în mai multe etape în fiecare zi, pe parcursul câtorva săptămâni, în funcție de gravitatea afecțiunii.

Da, recuperarea este posibilă, uneori în proporții atât de mari, încât pare o minune dumnezeiască. Da, există în România un centru de recuperare medicală în care se întâmplă minuni. În 2-3 săptămâni, pacienți imobilizați complet încep să meargă, mai întâi ajutându-se de cadru sau baston, la finalul perioadei de recuperare, multora dintre ei fiindu-le necesar doar brațul cuiva pentru sprijin.

În Spitalul Sfantul Sava pentru Îngrijiri Paliative, Geriatrie și Recuperare Medicală pot fi recuperate medical pacienți care au suferit accidente cardio-vasculare, traumatisme cerebrale și ale măduvei spinării, atrofie musculară, paralizie, tetrapareză spastică, hemiplegie, paraplegie, stare vegetativă, fracturi, tasare de vertebre, spondiloză, discopatie și alte tipuri de recuperare medicală neurologică sau de ortopedie.

  • ”Este un loc binecuvântat de Dumnezeu, cu minunățiile astea de profesioniști, care te pun efectiv pe picioare”
  • ”Sunt foarte, foarte omenoși. Lucrează întâi cu sufletul, apoi cu meseria”
  • ”Aici te fac să te simți important, să te simți ca în familie”

Terapeuții din Spitalul Sfântul Sava pun un accent deosebit pe interacțiunea cu pacientul, pe stimularea dorinței acestuia de a se recupera, nu se limitează la a marca un exercițiu realizat și apoi să trimită pacientul în cameră. Serviciile medicale sunt acordate în regim de cazare hotelieră la standarde înalte și 3 mese incluse, pentru pacienți adulți de toate vârstele, din orice localitate din țară sau din străinătate și indiferent de stadiul bolii.

Hrana este preparată zilnic în bucătăria proprie, după un meniu adaptat pacienților cu nevoi speciale. Internarea pentru recuperare medicală se asigură în saloane cu 2 și 3 paturi, în regim de spitalizare continuă, asistență medicală 24/7 oferită de personal specializat, cu competență în servicii de recuperare medicală.

Tehnicile speciale și tehnologiile ultramoderne aplicate după un plan de tratament complex oferă pacienților Spitalului Sfântul Sava o probabilitate extrem de ridicată de recuperare medicală. Toate informațiile necesare, inclusiv un tur virtual al spitalului se găsesc la adresa https://spitalulsfantulsava.ro/. Centrul se află în imediata vecinătate a pădurii Pustnicul, în comuna Pantelimon, str. Cozieni nr 2, drumul spre Mânăstirea Pasărea.

Vezi articolul integral aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881
Update cookies preferences