Ce trebuie să verifici la internarea pentru recuperare medicală

 Ce trebuie să verifici la internarea pentru recuperare medicală

După accidente vasculare majore, cum ar fi accidentul vascular ischemic sau hemoragic, atacuri de cord, traumatisme grave precum accidente de circulație, căderi de la înălțime, victimele au nevoie de intervenții chirurgicale de urgență, dar recuperarea lor, parțială sau totală, necesită tratamente în cabinete de profil, specializate în recuperare medicală.

În România, există mai puțin de 1300 de medici specialiști în recuperare medicală, adică aproape jumătate din numărul total al medicilor ATI. În aceste condiții, este lesne de înțeles de ce majoritatea familiilor pacienților cu afecțiuni grave de mobilitate sunt nevoite să-i îngrijească la domiciliu, deși aceștia ar avea nevoie acută de tratamente zilnice de specialitate și chiar  de reeducare în ceea ce privește mersul, uneori și alte activități instinctive ale organismului.

Înainte de a internarea într-un spital de recuperare medicală, trebuie verificat în mod obligatoriu dacă centrul medical are angajați medici specialiști din toate specialitățile și dacă beneficiază de serviciile specializate ale unor kinetoterapeuți, fizioterapeuți, precum și care este numărul acestora, pentru a estima de câtă atenție va beneficia pacientul.

Fiecare pacient trebuie să fie tratat ca un tot unitar, nu doar pentru o singură afecțiune. Trebuie beneficieze de o consultație preliminară în care să se discute istoricul medical, dar să se analizeze atent și alte afecțiuni știute ori neștiute ale pacientului, pentru ca, în funcție de acestea, să se poată acționa concertat, la toate nivelurile. De asemenea, pacientul trebuie să efectueze un set complet de analize, electrocardiogramă și ecografie abdomino-pelvină. Apoi, pe baza tuturor acestor informații și pe baza prescripțiilor medicului chirurg care a efectuat operația, se va stabili schema de tratament, planul de recuperare.

De asemenea, pacientul sau familia acestuia trebuie să știe dacă asistența medicală este asigurată permanent și cum este monitorizat bolnavul pe parcursul internării în privința parametrilor esențiali, precum tensiunea arterială, pulsul, saturația de oxigen, temperatura. În mod ideal, acești parametri trebuie verificați de cel puțin două ori pe zi. Tratamentul se poate schimba, în funcție de evoluția pacientului, conform monitorizărilor.

Există spitale care s-au specializat în recuperarea medicală, unde sunt folosite cele mai noi echipamente și tehnologii de kinetoterapie, fizioterapie, cu probabilitate extrem de ridicată de recuperare medicală, puse în practică pe baza unui plan de tratament complex. Un astfel de centru medical este Spitalul Sfantul Sava pentru Îngrijiri Paliative, Geriatrie și Recuperare Medicală. Beneficiază de un personal specializat numeros, cu 30 de kinetoterapeuți si fizioterapeuți, 8 medici specialiști, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere și, pe lângă secția de recuperare medicală, dintre toate centrele medicale de profil, are cel mai mare număr de paturi alocate secției de paliație.

Spitalul Sfântul Sava se găsește în imediata apropiere a Capitalei, dar aici pot fi internați pacienți din toată țara și din străinătate, în condiții deosebite și în siguranță raportat la epidemia Covid 19.

Spitalul Sfântul Sava este singurul din România care nu a înregistrat niciun caz Covid, întrucât efectuează teste atât la internare, cât și la externare. Familiile pacienților, indeferent unde s-ar afla, sunt înștiințați frecvent cu privire la evoluția pacienților internați și pot efectua vizite programate, în deplină siguranță.

Toate informațiile necesare, inclusiv un tur virtual al spitalului se găsesc la adresa https://spitalulsfantulsava.ro/. Centrul se află în imediata vecinătate a pădurii Pustnicul, în comuna Pantelimon, str. Cozieni nr 2, drumul spre Mânăstirea Pasărea.

Vezi articolul integral aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881