Ce poate fi mai trist decât să vezi că persoana care te-a învățat să vorbești nu mai poate rosti nici cuvinte simple?

 Ce poate fi mai trist decât să vezi că persoana care te-a învățat să vorbești nu mai poate rosti nici cuvinte simple?

Mama ne învață să mâncăm, să râdem, să vorbim, să mergem. Mama știe cum să facă să ne simțim în siguranță oricând, de la cea mai mică vârstă, până la maturitate. Ce poate fi mai trist în relația cu mama decât să vezi că nu mai poate comunica nici cele mai simple cuvinte?! După tot ce te-a învățat, după tot ce a făcut o viață pentru binele tău…

Un accident vascular cerebral ischemic transformă o persoană în câteva minute. Nu mai poate să meargă, nu mai poate folosi mâinile, nu mai știe să privească, să-și folosească ochii, nu mai știe să înghită, aproape că uită și să respire. Devine dependentă de prezența permanentă a cuiva care să o ajute.

După doi ani de la un accident vascular cerebral ischemic, copilul, căci copii suntem atât timp cât avem ”părinți pe pământ, nu în gând”, și-a adus mama la Spitalul Sfântul Sava, pentru recuperare medicală.

În urma recuperării, mama mea a început din nou să meargă, a început a rosti cuvinte simple și și-a îmbunătățit considerabil starea de spirit. Mulțumesc echipei Spitalului Sfântul Sava și urez acestuia succes cu viitorii pacienți”. Scrisoarea de mulțumire a copilului, la externarea mamei, nu mai are nevoie de cuvinte în plus. Rostesc suficient.

content-image

La Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava, din Pantelimon, pacienta a urmat programe complexe de recuperare medicală, în regim de internare, cu mai multe proceduri de fizioterapiekinetoterapie pe zi, psihologie și logopedie.

În recuperarea medicală după AVC, specialiștii recomandă regimul cu internare, început la cât mai scurt timp după intervenția chirurgicală. Cu cât recuperarea medicală este mai timpurie, cu atât șansele de refacere a pacientului cresc. În mod cert, este nevoie de timp îndelungat pentru recuperare, întrucât creierul afectat de AVC are nevoie să redobândească cunoștințele pe care le-a ”uitat” odată cu pierdere celulelor nervoase din timpul accidentului vascular.

Spitalul Sfântul Sava funcționează de patru ani, în Pantelimon, Ilfov și are cele mai bune rezultate dovedite în recuperare medicală. Este recomandat de medici chirurgi ai celor mai mari spitale din România, tocmai pentru profesionalismul de care dă dovadă în recuperarea medicală de orice tip a pacienților internați.

Centrul deține peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație, o ambulanță tip C, cu echipamente de resuscitare și terapie intensivă. Echipamentele inovative ale Spitalului Sfântul Sava, cele mai multe fiind aduse în premieră în țara noastră, permit efectuarea recuperării medicale pasive, fără niciun efort fizic din partea pacientului aflat încă în ATI, chiar după 48 de ore de la orice intervenție chirurgicală.

Capacitatea spitalului este de 118 pacienți, din care 18 paturi sunt dotate cu monitoare tip ATI, toate saloanele având acces la instalația de oxigen medicinal. Pentru maximum 118 pacienți internați, lucrează 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie, plus alte zeci de medici, asistenți medicali și infirmieri, ceea ce relevă atenția și dedicarea pentru fiecare pacient în parte.

content-image

Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, face internări pentru orice tip de recuperare medicală sau îngrijiri paliative în saloane cu 2 sau 3 paturi. Fiecare salon are baie proprie, adaptată nevoilor pacienților cu deficiențe majore locomotorii și este supravegheat video din camerele de gardă, astfel încât, în orice moment, pacienții aflați în dificultate sau care au nevoie de ajutor, să fie observați și sprijiniți.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881
Update cookies preferences