Cât de repede te poți recupera medical după o fractură de șold

Robert, în vârstă de numai 30 de ani, a căzut pe scări și și-a fracturat șoldul. Se întâmpla în luna aprilie. Patru luni după intervenția chirurgicală, nu a avut voie să facă nicio mișcare, pentru ca operația de șold să nu mai prezinte riscuri.

În luna septembrie, a primit acordul medicului chirurg să înceapă recuperarea medicală. S-a internat în Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov. Era dependent de două cârje, prezenta dureri mari și temere în a se sprijini în piciorul operat. Abia dacă atingea pământul.

Cu un program intensiv de recuperare, care cuprinde, zilnic, mai multe ședințe de fizioterapiekinetoterapie și masaj terapeutic, Robert a renunțat la una dintre cârje în numai două săptămâni, iar după o lună, folosea doar bastonul, pentru siguranță, pe distanțe medii și lungi.

A dat dovadă de o voință de fier, el lucrând la aparate chiar și în pauzele de masă. Spunea mereu: ”O să plec acasă pe picioarele mele!”

content-image

Cu o săptămână înainte de a se împlini două luni de la internarea sa în Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava, Robert a fost externat. S-a întâmplat așa cum a spus: pe picioarele lui, fără niciun sprijin, și cu un zâmbet larg pe chip.

Fractura de șold este una dintre cele mai grave, recuperarea pacienților după operație fiind complicată și de lungă durată. Recuperarea medicală începe la câteva luni după intervenția chirurgicală și trebuie efectuată în mediu profesionist, pentru ca mobilitatea pacientului să fie reluată.

Una dintre cauzele cele mai întâlnite ale fracturilor grave de col femural sau de șold este osteoporoza. Farcturile se produc la cea mai mică neatenție, în căzături care, persoanelor sănătoase, nu le creează riscuri. Din păcate, nu doar vârstnicii suferă de această afecțiune, ci și tinerii, așa cum este cazul lui Robert.

Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava efectuează tratamente în regim de internare, în saloane cu 2 și 3 paturi, în condiții cu standarde înalte, la nivelul marilor spitale din Europa. Pacienții beneficiază de mai multe tipuri de terapii zilnic, astfel încât recuperarea lor să se facă în timp cât mai scurt, în funcție de prescrierile medicilor și de patologii.

Deține o vastă echipă de profesioniști, formată din medici specialiști și 40 de fizioterapeuți și kinetoterapeuți. Echipamentele sunt inovative, cele mai multe aduse în premieră națională.

În 5 ani de funcționare, Spitalul Sfântul Sava numără peste 5.000 de cazuri recuperate medical, multe dintre acestea fiind considerate fără nicio șansă, înainte de internare.

Spitalul Sfântul Sava are 118 paturi, din care 18 în regim ATI, cu monitorizare permanentă a funcțiilor vitale. La Spitalul Sfântul Sava, recuperarea medicală începe chiar din secția ATI, după modelul marilor clinici din străinătate, aceasta fiind dotată cu echipamente de recuperare medicală inovative, care nu se regăsesc în alte spitale românești. Echipamentele de recuperare medicală pasivă, cu impulsuri electrice, pot fi aduse la patul bolnavului, chiar din secția ATI, adică la câteva ore după operație, iar recuperarea medicală începe foarte repede după intervenția chirurgicală. Astfel, cresc șansele de recuperare medicală a pacienților, fără ca aceștia să fie supuși efortului fizic.

content-image

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

 

author avatar
Recuperare Medicala
Spitalul cu cele mai bune rezultate in Recuperare Medicala. Peste 7500 cazuri grave recuperate. Vrem sa te ajutam si pe tine sa-ti recastigi viata! Intra in contact cu noi chiar acum, suntem aici 24/7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Update cookies preferences