”Vindecare fără ajutorul lui Dumnezeu, nu există, iar noi încercăm să-l aducem pe Dumnezeu mai aproape de pacienți” – Alina Ion, manager al Spitalului Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov

 ”Vindecare fără ajutorul lui Dumnezeu, nu există, iar noi încercăm să-l aducem pe Dumnezeu mai aproape de pacienți” – Alina Ion, manager al Spitalului Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov

Specializat în tratarea cazurilor grave și foarte grave, considerate adesea fără nicio șansă, Spitalul de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, are cele mai bune rezultate în recuperare medicală, în cazuri de paralizie după AVC, imobilitate severă după accidente grave rutiere sau accidente de muncă, în scleroze multiple, stări vegetative, intervenții chirurgicale complexe etc. 

Puși pe picioare, la propriu, pacienții Spitalului Sfântul Sava spun că ”aici se fac minuni”. Fondatoarea Spitalului, Alina Ion, psiholog de profesie și manager al centrului medical din Pantelimon, afirmă că ”Dumnezeu face minuni prin oameni”, iar angajații săi reușesc să recupereze medicale foarte grave ”doar cu ajutorul lui Dumnezeu, căci nu există vindecare fără ajutorul lui Dumnezeu, oricâtă pricepere și oricâte echipamente performante am avea la dispoziție”. 

Alina Ion a înființat de la zero un spital pentru recuperare medicală și îngrijiri paliative, în urmă cu patru ani, fără niciun sprijin din partea statului, ba dimpotrivă: cu fel de fel de piedici. A reușit, în timp scurt, să poziționeze centrul medical pe piața medicală ca fiind cel mai performant, atât din punct de vedere al dotării cu echipamente inovative, multe aduse în premieră în România, cât și al terapeuților, specializați în fizioterapiekinetoterapie și terapia durerii. Pe lângă toate acestea, Alina Ion a avut grijă deosebită la îngrijirea spirituală a pacienților săi, în fiecare salon, în toate sălile de terapie și în sala de masă fiind așezate icoane, pe pereții dinspre Răsărit. În fiecare duminică și la sărbători, Alina Ion aduce preoți pentru a ține slujbe, astfel, pacienții credincioși să poată să-și continue obiceiul de a asista la serviciile religioase, chiar și când sunt departe de bisericile lor. Acum, Alina Ion a adus tocmai din Grecia, gata construită, o biserică mică, dar deosebit de frumoasă, pe care a instalat-o în curtea Spitalului Sfântul Sava. Aceasta va găzdui moaște ale Sfântului Nectarie – vindecătorul de boli și ale Sfântului Sava cel Sfințit, pe care Spitalul Sfântul Sava le-a primit în dar, cu documente de veridicitate. 

Pregătim această bisericuță pentru a fi loc de închinare și de comunicare cu Dumnezeu, spre binele pacienților noștri și al familiilor acestora, dar și al angajaților spitalului. Am încheiat un protocol cu Arhiepiscopia Bucureștilor pentru folosința  gratuită a acestui paraclis, cu hramul Sf. Sava cel Sfințit și Sf. Nectarie, pe toată durata existenței locașului. Ne-am asumat obligația să nu o demolăm niciodată. Slujbele exclusiv ortodoxe vor fi săvârșite de un preot din Arhiepiscopia Bucureștilor și vor fi transmise, din paraclis, în fiecare salon. 

Sunt tare fericită că am reușit să ridicăm acest locaș sfânt și că am primit darurile sfinte pe care le-am primit de la slujitori ai Domnului, cărora le voi fi pe veci recunoscătoare: bucăți din moaștele Sf. Nectarie, vindecătorul de boli, și ale Sf. Sava cel Sfințit, al cărui nume îl poartă spitalul nostru. 

Întotdeauna am avut convingerea că Dumnezeu face minuni prin oameni și că nu există vindecare fără ajutorul lui Dumnezeu. Bolile se vindecă prin terapii și medicamente, dar și cu credință, cu putere spirituală. De aceea, încercăm să-l aducem pe Dumnezeu mai aproape de pacienții noștri, ridicând acest locaș în curtea Spitalului Sfântul Sava, spre ajutorul sufletesc de care cu toții avem nevoie – atât angajații spitalului, cât și pacienții noștri și familiile lor” – Alina Ion, manager al Spitalului Sfântul Sava.

Spitalul Sfântul Sava are aici un canal de youtube, unde numeroși pacienți povestesc experiențele medicale proprii, cum au sosit imobilizați pe targă sau în scaunul cu rotile, și cum, în timp relativ scurt, reușesc să meargă sau cel puțin să se transfere fără ajutor din pat în scaunul cu rotile și să fie, oarecum independenți, ceea ce reprezintă un succes pentru persoanele paralizate. 

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro    

https://spitalulsfantulsava.ro/   

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/   

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/  

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/   

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava Pantelimon – Ilfov ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

0724021090
SUNA ACUM !
0724338881