Unde pot fi îngrijiți bolnavii și vârstnicii aflați în stare gravă

 Unde pot fi îngrijiți bolnavii și vârstnicii aflați în stare gravă

Îngrijirea persoanelor aflate în faze terminale ale unor boli incurabile necesită o atenție deosebită și specializare medicală, ce nu pot fi acordate de familii, oricât de mare ar fi efortul pe care l-ar depune, fie nemijlocit, fie cu ajutorul unor persoane angajate special pentru asemenea operațiuni, dar fără pregătire medicală.

Bolnavii aflați în faze terminale ale unor boli au nevoie de aplicarea unor tratamente medicale care să le reducă durerea. Acestea sunt adesea injectabile sau perfuzabile și nu pot fi acordate decât de cadre medicale, care se pot deplasa la domiciliu, dar contra cost. Este nevoie de curățarea unor răni sau plăgi și tratarea acestora, care presupun și o atenție deosebită, dar și pregătire specifică. Este nevoie, de asemenea, de supraveghere permanentă și de crearea unor condiții care să le îmbunătățească starea.

Îngrijirea pacienţilor care au boli progresive, incurabile, adică ce nu mai pot fi vindecate se numește paliație și este acordată de cadre medicale specializate. În România însă nu există un program național care să acopere această necesitate, din păcate. Cei mai mulți dintre pacienții care au nevoie de îngrijiri paliative au nevoie și de cineva care să-i țină de mână în ultimele ore de viață, iar acest lucru nu poate fi posibil în spitalele publice din cauza suprasolicitării personalului medical subdimensionat.

Pe lângă administrarea medicației intravenoase, perfuzii endovenoase, pacienții necesită manevre terapeutice pentru evitarea escarelor și a complicațiilor vasculare sau pulmonare. Este necesară montarea și demontarea  de sonde urinare sau nazo-gastrice, oxigenoterapia, monitorizarea paramentrilor vitali 24 de ore și 7 zile din 7 și multe alte proceduri ce nu pot fi asigurate decât în centre medicale specializate.  Spitalul Sfântul Sava pentru Îngrijiri Paliative, Geriatrie și Recuperare Medicală acordă toate aceste servicii medicale în pachetul de bază, împreună cu o serie întreagă de alte proceduri specifice.

content-image

Într-o ambianță ce seamănă izbitor cu un hotel de lux, nicidecum cu un azil pentru bătrâni care înspăimântă orice fiu sau fiică a unui părinte care are nevoie de îngrijire specială la finalul drumului, Spitalul Sfântul Sava asigură căldura sufletească atât de rar întâlnită în sistemul medical public. În camere cu 2 și 3 paturi, cu toată aparatura necesară, de ultimă generație, și cu  medici specializați în multiple afecțiuni, administrare medicație, îngrijire stoma, gastro-stoma, ileostoma, traheostoma, sondă urinară, recuperare respiratorie etc., Spitalul Sfântul Sava asigură îmbunătățirea vieții bolnavilor aflați în faze terminale ale bolilor incurabile, dar și pentru pacienții care au nevoie de recuperare medicală urmare a diverselor afecțiuni, dintre cele mai grave.

Toate informațiile necesare, inclusiv un tur virtual al spitalului se găsesc la adresa https://spitalulsfantulsava.ro/.  Centrul se află în imediata vecinătate a pădurii Pustnicul, în comuna Pantelimon, str. Cozieni nr 2, drumul spre Mânăstirea Pasărea.

Vezi articolul integral aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881