Un nou echipament de recuperare medicală după atacul cerebral vascular ajunge în România

 Un nou echipament de recuperare medicală după atacul cerebral vascular ajunge în România

Accidentul vascular cerebral (AVC) reprezintă cea mai frecventă cauză de mortalitate în rândul adulților din țara noastră, la egalitate cu bolile coronariene, după cum arată statisticile Organizației Mondiale a Sănătății.

Accidentele vasculare sunt și prima cauză de invaliditate, acestea afectând persoane de vârste diferite, de la pacienți foarte tineri până la cei mai vârstnici. Persoanele cu risc cardiovascular sunt și cele mai predispuse la atacuri vascular-cerebrale, iar după vârsta de 55 de ani, acest risc se dublează la fiecare 10 ani.

Spitalele din România reușesc să facă față cu greu numărului mare de pacienți cu afecțiuni cardio-vasculare, iar cei care trec printr-un atac vascular-cerebral au nevoie stringentă de recuperare medicală pentru a putea redobândi o mobilitate și o activitate care să nu-i fixeze în pat pentru tot restul vieții. Din nefericire, sunt puține centre de recuperare medicale, iar medicii specialiști depășesc cu puțin numărul de 100, la nivel național. Există însă o ”concentrație” mare de specialiști în recuperare medicală, într-un spital de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative. Aici vor putea fi recuperați mai rapid pacienții care au suferit atacuri cerebrale vasculare, traumatisme cerebrale sau traumatisme vertebromedulare incomplete, pacienți cu scleroză multiplă sau cu paralizie cerbrală.

content-image

Echipamentele sunt inovative, existând doar două spitale din România, care le au în dotare. Este vorba despre sisteme de recuperare a mersului, respectiv a funcțiilor mâinii, prin stimulare electrică funcțională (FES). Aceste sisteme sunt foarte ușor de purtat de către pacienți, având forma unor orteze, dar cu funcții de contractare a mușchilor prin impulsuri electrice. Nu au fire și nu incomodează pacienții.

Cele două sisteme, diferite pentru membrele superioare și membrele inferioare, îmbunătățesc abilitățile de a efectua sarcini zilnice, reduc spasticitatea musculară, ajută mișcările volutive ale membrelor și încheieturilor, reeducă musculatura. Practic, după un atac cerebral vascular, pacientul este nevoit să reînvețe mișcări care, înaintea AVC, erau considerate instinctuale.

Aceste aparate inovative pentru recuperarea mersului și a mișcărilor brațelor, prin stimulare electrică funcțională monitorizează mișcarea pacientului în trei planuri, prin utilizarea unui giroscop triaxial și un accelerometru. Sistemul identifică fazele ciclului de mers și algoritmul nou se adaptează la schimbarea dinamicii de mers și realizează stimularea în 0,01 secunde. Oferă un răspuns de încredere de 30 de ori mai rapid decât am clipi din ochi.

content-image

Se pot ajusta rapid la pacienți diferiți, oferă un control precis asupra mișcărilor și conțin teste integrate de 10 metri de mers, respectiv de 6 minute. Astfel, se poate urmări și documenta ușor progresul zilnic al pacientului. Evaluările standardizate ajută urmărirea în mod obiectiv și documentarea progresului, mărind astfel eficiența fiecărei sesiuni terapeutice.

Spitalul Sfântul Sava pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative va folosi aceste sisteme prin stimulare electrică funcțională în tratamentele pacienților săi, performanța deja înregistrată în materia recuperării medicale urmând să crească și mai mult. Spitalul Sfântul Sava înregistrează cele mai bune rezultate în recuperare medicală a pacienților declarați ”fără șanse”, deoarece aici sunt reuniți 8 medici de specialități diferite, 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere, care reușesc să obțină rezultate vizibile în mobilitatea pacienților, într-o perioadă scurtă de timp, de 14 – 28 de zile, de la internare. Are 118 paturi avizate, astfel echipa numeroasă de specialiști având timp pentru a acorda atenție deosebită fiecărui pacient.

recuperare medicală

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative se efectuează, cu internare, RECUPERARE MEDICALĂ NEUROLOGICĂ, POSTOPERATORIE, ORTOPEDICĂ, DUPĂ ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL (AVC). În Spitalul Sfântul Sava, asistența medicală și monitorizarea pacienților are loc 24 de ore din 24 și 7 zile din 7. Procedurile de recuperare medicală se efectuează fără pauze pentru sărbătorile legale, astfel încât exercițiile să aibă continuitate și eficiență, iar recuperarea să fie cât mai rapidă posibil, în funcție de tipologie.

Spitalul Sfântul Sava  este un centru medical multidisciplinar, cu o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri și personal nemedical, care au în responsabilitate 118 paturi avizate. Astfel, numărul mare de specialiști raportat la numărul de paturi face ca atenția pe care o primește fiecare pacient în parte să fie una deosebită.

Spitalul Sfântul Sava deține peste 70 de echipamente medicale de ultimă generație, precum și o ambulanță tip C, dotată cu aparatură de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență și, de curând, a deschis și o secție cu 18 paturi, de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale, după sistemul de terapie intensivă.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881
Update cookies preferences