Tetraplegic după un plonjon în piscină, un tânăr reușește să meargă din nou

 Tetraplegic după un plonjon în piscină, un tânăr reușește să meargă din nou

Un tânăr din Constanța a rămas paralizat după un plonjon în piscină. A avut fracturată coloana cervicală în două locuri, a suferit intervenții chirurgicale pentru reconstrucția fragmentelor osoase, dar speranțele de a mai putea merge sau de a-și mișca mâinile erau mai mult decât rezervate.

Fractura severă de coloană cervicală  provoacă leziuni ale măduvii spinării, ce pot fi ireversibile și permanente, precum paralizia totală. Aceasta impune intervenție chirurgicală de urgență, pentru a depresuriza măduva spinării, pentru a reașeza sau reconstrui fragmentele osoase și pentru a repara leziunile provocate măduvii. Operația este întotdeauna urmată de o perioadă de câteva luni de recuperare medicală.

Fractura de coloană cervicală se numără printre cele mai întâlnite patologii în cazul accidentelor rutiere, ale căderilor de la înălțime, dar și în practicarea unor sporturi. Conform statisticilor, majoritatea leziunilor de coloană cervicală sunt înregistrate la tinerii cu vârste între 15 și 24 de ani, cu precădere bărbați.

Pentru specialiști, pacientul constănțean a fost diagnosticat cu tetraplegie incompletă AIS / FRANKEL B cu nivel neurologic C5 post TVMC ( fractură corp vertebral C5 cu tasare anterioară platou superior) operată pe 11.08.2022 – corpectomie C5, osteosinteză intersomatică C4 – C6 cu grefon osos autolog, fixare metalică anterioară cu placă și șuruburi TCC minor CGS = 15 pct, vezică neruogenă, colon neurogen.

Pentru nespecialiști, starea pacientului era considerată fără șanse de recuperare. Și totuși…

Recuperarea medicală  a tânărului Petru Petecilă a început la Spitalul Sfântul Sava, după  operația la coloana cervicală. Rezultate vizibile au fost înregistrate rapid, în primele două săptămâni. Acum merge susținut, dar va evolua spre și mai bine. Recuperarea este efectuată de un personal super-calificat, cu ajutorul a peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație. 

”Am început cu evoluție mică, dar foarte importantă, cu mișcatul degetelor de la mâna stângă, de la picior. Aici, la Sfântul Sava, găsești absolut totul în materie de echipamente de recuperare. Nu cred că există ceva ce nu găsești aici. Iar relația cu kinetoterapeuții este de parcă ne-am cunoaște din copilărie. Contează foarte mult să vii la sala de recuperare cu drag, căci este foarte obositor, presupune un efort mare, dar nu prea simți acest efort datorită personalului. Simți că evoluezi și ai un confort psihic, care ajută foarte mult” – Petru Petecilă, pacient al Spitalului Sfântul Sava

Pentru o recuperare cât mai rapidă și eficientă, este important și mediul în care au loc procedurile, de aceea Spitalul Sfântul Sava a investit mult în crearea unui spațiu care să semene cât mai puțin cu un spital, cu un mediu familial, cald, primitor, care să sprijine pacienții să aibă un psihic optimist, cu încredere că recuperarea sa va fi posibilă. În echipa spitalului, se află și psihologi, și logopezi, astfel încât bolnavii să aibă toate condițiile unei refaceri optime, pe toate planurile.

Spitalul Sfântul Sava are 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie pentru 118 paturi autorizate, ceea ce înseamnă că grija și timpul dedicate recuperării fiecărui pacient internat sunt generoase. În secția de urgențe, dotată cu 18 paturi dotate cu monitoare ATI, pot fi internați pacienții care au suferit intervenții chirurgicale de orice natură, la 48 de ore după operație. Tot aici pot fi îngrijite și cazurile grave, de paliație. 

Centrul deține peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație, o ambulanță tip C, cu echipamente de resuscitare și terapie intensive. Echipamentele de ultimă generație ale Spitalului Sfântul Sava permit efectuarea recuperării medicale pasive, fără niciun efort fizic din partea pacientului aflat încă în ATI. Această recuperare medicală timpurie dă șanse mari de succes în refacerea pacientului.

Spitalul Sfântul Sava funcționează a fost ridicat de la zero și nu a înregistrat niciun caz de Covid ori de infecții nosocomiale. Funcționează de patru ani, în Pantelimon, Ilfov, cu cele mai bune rezultate dovedite în recuperare medicală.

Spitalul Sfântul Sava face internări pentru recuperare medicală sau îngrijiri palliative în saloane cu 2 sau 3 paturi. Fiecare salon este conectat la instalația de oxigen, are baie proprie, adaptată nevoilor pacienților cu deficiențe majore locomotorii și este supravegheat video din camerele de gardă, astfel încât în orice moment, pacienții aflați în dificultate sau care au nevoie de ajutor, să fie observați și sprijiniți. 

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro   

https://spitalulsfantulsava.ro/  

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/  

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/  

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava Pantelimon – Ilfov ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

0724021090
SUNA ACUM !
0724338881