Recuperarea medicală după accidente sau boli degenerative nu se poate face acasă

Spitalul Sfantul Sava

În urma unei căzături de la 14 metri, Denis a suferit o  fractură la nivelul unei vertebre toracale, rezultând o parapareză. Nu își mai putea mișca picioarele și nici pe marginea patului nu se putea așeza fără să fie ajutat de cineva. După câteva săptămâni de recuperare medicală, a fost externat pe propriile picioare. Pare greu de crezut, dar povestea este adevărată și repetabilă, nu la Viena, ci în România.

Pentru victimele accidentelor cu traume sau pentru pacienții cu afecțiuni grave cerebro-vasculare sau cardiologice, recuperarea este posibilă, dar nu poate fi realizată acasă, fără specialiști, oricâte eforturi ar depune familia și oricâtă determinare ar avea pacientul.

Teama de spitalizare, în această criză pandemică, poate fi fatală. Există însă și centre de excelență, unde Covid nu există, dar există preocupare pentru recuperarea cât mai bună și într-un timp cât mai scurt a bolnavilor, victime ale unor accidente fizice sau ale unor boli grave, care îi imobilizează la pat sau în cărucioare.

În Spitalul Sfântul Sava pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative, întreg personalul este vaccinat impotriva COVID-19 și fiecare pacient este testat PCR atât la internare, cât și la ieșirea din spital, fiind singurul din România care asigură testare PCR la externare. Accesul familiilor se face în mod controlat, echipate  și doar când este nevoie, pentru a evita orice risc pentru pacienți. Toate spațiile sunt curățate și dezinfectate, nebulizate, în mod obligatoriu de două ori pe zi și ori de câte ori este nevoie. Halatele de unică folosință, manușile și măștile de protecție fac parte din abundență din consumabilele spitalului.

”Eu am venit aici pe targă. Cei de la Spitalul Sfântul Sava mi-au dat încă o șansă la viață. Aveam pareză, nu puteam să mișc picioarele, când am fost adus aici. Acum plec pe propriile picioare”.

Terapeuții Spitalului Sfântul Sava l-au înscris într-un program de recuperare medicală care a vizat:

  • îmbunătățirea controlului motor bilateral;
  • creșterea forței musculare;
  • exersarea transferului în șezut, la marginea patului;
  • exerciții de mers și de echilibru;
  • creșterea toleranței la efort;
  • antrenament pentru mersul cu cadrul.

Rezultatele au început să apară după prima săptămână, iar la finalul perioadei de recuperare, a plecat acasă pe propriile picioare. Este o poveste scurtă, reală, despre reușită. A personalului specializat în recuperare medicală, dar și a pacienților. Tehnicile speciale și tehnologiile ultramoderne aplicate după un plan de tratament complex oferă pacienților Spitalului Sfântul Sava o probabilitate extrem de ridicată de recuperare medicală. Toate informațiile necesare, inclusiv un tur virtual al spitalului se găsesc la adresa https://spitalulsfantulsava.ro/.

Serviciile medicale sunt acordate în regim de cazare hotelieră la standarde înalte, în saloane cu 2 și 3 paturi, cu 3 mese incluse. Hrana este preparată în bucătăria proprie, conform regimului alimentar prescris de medic. Internarea pentru recuperare medicală se asigură în regim de spitalizare continuă, asistență medicală 24/7 oferită de personal specializat, cu competență în servicii de recuperare medicală.

 

Spitalul Sfântul Sava funcționează de numai trei ani, a fost ridicat de la zero și nu a înregistrat niciun caz de Covid. Funcționează cu o echipă medicală formată din 8 medici specialiști în discipline multiple, 30 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere.

La Spitalul Sfântul Sava, regula de la care nu se abate niciunul dintre angajați este de a îngriji pacienții ca pe membrii propriei familii. De aceea, la Spitalul Sfântul Sava nu te simți al nimănui, oricât de greu ți-ar fi să faci ceva de unul singur.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

Embed: https://www.youtube.com/watch?v=ykfNZnX36ss

taguri: ATI, ATI privat, recuperare medicala, recuperare accident rutier, recuperare accident vascular, afectiuni vertebrale, arteriopatie, artroze, boala raynaud, curenti diadinamici, cusca rocher, fizioterapie, hernie de disc, hipertensiune, hipertensiune arteriala, kinetec, kinetoterapie, laserterapie, logopedie, magnetoterapie, neuropatie periferica, polineuropatie, recuperare respiratorie, reeducare mers, regenerator tecar, reumatism abarticular, reumatism inflamator cronic, sechele posttraumatice, semipareza, terapia durerii, terapia shockwave, terapie cu laser, terapie cu lumina bioptron, terapie ultrasunete, termoterapie, tetrapareza, thera trainer, tigo trombangeita obliteranta, recuperare post COVID, recuperare fractura sod, fractura col femural

author avatar
Recuperare Medicala
Spitalul cu cele mai bune rezultate in Recuperare Medicala. Peste 7500 cazuri grave recuperate. Vrem sa te ajutam si pe tine sa-ti recastigi viata! Intra in contact cu noi chiar acum, suntem aici 24/7.

Lasă un răspuns