Pacienții paralizați pot fi puși pe picioare, indiferent de vârstă, într-un spital din România

 Pacienții paralizați pot fi puși pe picioare, indiferent de vârstă, într-un spital din România

În Spitalul de Recuperare Medicală  Sfântul Sava din Pantelimon, Ilfov, sunt puși pe picioare pacienți paralizați, indiferent de vârstă sau de gravitatea afecțiunilor.

Paralizia se referă la pierderea mișcării și a simțurilor, ca urmare a lezării coloanei vertebrale sau a unei părți a creierului. Aceste leziuni survin fie în urma unor accidente, fie în urma unor boli neurologice.

Cu paraplegie flască incompletă cronică și stenoza canalului medular, cu localizări multiple în coloana cervicală, doamna Filipescu avea dificultăți mari în a se deplasa, fie și prin casă. A alunecat pe gresie și a căzut de mai multe ori. După ultima căzătură, a trebuit să se opereze la coloană.

La sfârșitul lunii septembrie, s-a internat în Spitalul Sfantul Sava. După o lună de recuperare medicală, într-un regim adaptat necesităților și puterilor dumisale, doamna Filipescu zâmbește mulțumită că poate să meargă din nou.

Nu mai puteam face nimic! Aveam dureri de coloană, iar picioarele nu le mai simțeam. Eram amărâtă rău! Am venit aici și pot să spun că sunt mult mai bine. Merg si cu cârja, și cu cadrul, merg pe picioarele mele! Sunt foarte mulțumită de progresele mele. Echipa de terapeuți de la Sfântul Sava este foarte bună. Mulțumesc mult pentru ajutor!”

content-image

Alina Ion, manager și fondatoare a Spitalui Sfântul Sava, spune că ”doamna Filipescu lucrează la aparatele din sala de kinetoterapie, deosebit de motivată. Îi încurajează și pe ceilalți pacienți, iar nouă ne spunea mereu: ”Vreau să merg și trebuie să merg!”. A reușit, în mai puțin de o lună, și asta ne bucură foarte mult. În 5 ani de la deschiderea Spitalului Sfântul Sava, noi am reușit să punem pe picioare, al propriu, peste 5.000 de pacienți. Celor mai mulți dintre ei, nu li se mai dădeau șanse de recuperare. Cu toate acestea, noi am reușit”.

content-image

Paraplegia descrie o paralizie completă sau incompletă, afectând picioarele, uneori și trunchiul, Gradul în care este afectat trunchiul depinde de cât de afectată este măduva spinării. Paraplegia cronică reprezintă ultimul stadiu al acestei boli, când nu se mai remarcă nici un progres, iar deficitul funcţional, motor, sfincterian şi psihic rămân neschimbate.content-image

Așadar, pacienta s-a internat pentru recuperare medicală, într-un stadiu considerat imposibil de recuperat. Cu echipamentele inovative pe care Spitalul Sfântul Sava le deține, cele mai multe, în premieră națională, și cu terapeuții profesioniști, printre cei mai performanți din țara noastră, doamna Filipescu a reușit să meargă din nou, în mai puțin de o lună de tratament.

Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava efectuează tratamente în regim de internare, în saloane cu 2 și 3 paturi, în condiții de standarde înalte, chiar și pentru spitale mari din Europa. Pacienții beneficiază de mai multe tipuri de terapii zilnic, astfel încât recuperarea lor să se facă în timp cât mai scurt, în funcție de prescrierile medicilor și de patologii.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro   

https://spitalulsfantulsava.ro/  

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/  

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/  

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881