La Spitalul Sfântul Sava se face recuperare medicală complexă post COVID

 La Spitalul Sfântul Sava se face recuperare medicală complexă post COVID

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative îngrijește numeroși pacienți post COVID, într-un mod complex, cu tehnici pentru recuperarea reală a întregului organism afectat de trecerea prin boală. În recuperarea post COVIDnu folosește deloc camera hiperbară, care nu este recomandată de specialiști.

După infectarea cu SARS-CoV-2, chiar și o formă ușoară a bolii COVID 19 poate avea urmări deosebit de grave, precum parapareza spastică. Deși boala virală într-o formă foarte ușoară nu necesită internare, ci doar izolare și tratament la domiciliu, în timp foarte scurt, de până la două săptămâni, pot apărea primele semne ale unei complicații: amorțeli în călcâie, în degete, pe gambe, care urcă, apoi, până în zona bazinului. În alte două-trei săptămâni, pacientul deja nu mai poate merge fără sprijin, mai întâi într-un baston, apoi într-o cârjă, în două cârje și după aceea nici în două. A fost cazul unui pacient din București, care s-a recuperat la Spitalul Sfântul Sava, primele semne de refacere înregistrându-le la 4-5 zile de la internare.

O altă pacientă, a venit complet imobilizată în urma infecției cu SARS-CoV-2 după o internare de aproape două luni pentru tratamentul anti-COVID. Masajul pe care și-l făcea acasă era ineficient, iar în urma unui tratament injectabil prescris, a făcut o criză de ficat și rinichi, ceea ce presupus o altă internare, de trei săptămâni. Imobilitatea pacientei era avansată și acuza dureri. La Spitalul Sfântul Sava, i-au fost aplicate proceduri cu echipamentele de ultimă generație ale secției de fizioterapie și a efectuat exercițșii zilnice de kinetoterapie, iar în trei săptămâni progresele au fost semnificative: membrele s-au desumflat, mobilitatea s-a instalat treptat, iar psihicul pacientei este unul foarte bun.

Spitalul Sfântul Sava are angajați permanenți 40 de kinetoterapeuți, 8 medici de diferite specialități, inclusiv psihologi și medici de terapie intensivă, personal medical și auxiliar, echipa numărând 180 de angajați. Fizioterapia și kinetoterapia, atât de necesare în recuperarea post COVID, dar și în multiple alte afecțiuni, precum în recuperarea post AVCrecuperarea după accidente rutiere sau de muncărecuperarea în scleroze multiple, paralizii etc., au activitate zilnică și chiar de mai multe ori pe zi, în funcție de recomandare medicilor, activitate neîntreruptă în weekenduri sau alte sărbători legale.

Se lucrează cu pacienții pe 100 de echipamente de ultimă generație, atât în secția de recuperare medicală, cât și în secția de paliație – aici pot fi internați pacienți în stadii terminale ale diferitelor patologii și care beneficiază de toată atenția și demnitatea pe care orice om le merită, indiferent de gravitatea stării de sănătate și până în ultima clipă de viață.

Cele mai folosite echipamente și tehnici în fizioterapia pentru pacienții post COVID și alte afecțiuni sunt:

  • terapia magnetică prin Magnetodiaflux, care determină antiinflamatoare naturale, relaxarea mușchilor, îmbunatațirea circulației sanguine localizate. Echipamentul este folosit și în recuperarea artrozelor, reumatismului abarticular, reumatismului inflamator cronic, a sechelelor postraumatice, în afecțiuni cardiovasculare și gastrice;
  • curenții diadinamici – se utilizează un curent scăzut pentru efectul său analgezic și spasmolitic. Curentul cu efect predominant inhibitor are frecvența de 100 Hz, iar curentul de 50 Hz acționează dinamogen, provocând excitarea și susținerea tonusului muscular, elimină edemele, reducând durerea și crescand tonusul muscular;
  • terapia cu laser non-invazivă, ce utilizează fascicule intense de lumină care ajută la reducerea durerii. Când razele infraroșii sunt orientate către o zonă a corpului, în celule apar schimbări fiziologice. Spre deosebire de laserele chirurgicale, cele terapeutice trec ușor prin piele, fără a o rupe;
  • terapia Shockwave sau ”terapia durerii” este o nouă tehnologie, care utilizează undele șoc pentru a trata durerile cronice ale sistemului musculoscheletal. Terapia Shockwave are la bază generarea de energie înaltă într-un timp foarte scurt, cu o viteză care depășește viteza sunetului. Unda șoc creează presiune asupra țesuturilor afectate, ceea ce duce la creșterea permeabilității celulare, stimulând microcirculația și metabolismul celular, grăbind astfel vindecarea, precum și dizolvarea depunerilor de calcar.

Sala de kinetoterapie este una dintre cele mai bine dotate din spitalele private din România, cu echipamente de ultimă generație și specialiști de excepție, care își demonstrează eficiența pe un număr remarcabil de paciențiAvantajele kinetoterapiei sunt reducerea sau eliminare durerii și a procesului,  inflamator, restabilirea amplitudinii articulare pe toate unghiurile de mișcare, redobândirea forței musculare, îmbunătățirea mobilității, reabilitarea neuromusculară, redobândirea echilibrului, recaștigarea reflexelor posturale și a dexterității, creșterea rezistenței la efort, reeducarea respiratorie etc.

În Spitalul Sfântul Sava, pachetele de recuperare sunt personalizate în funcție de diagnosticul fiecărui pacient, la fel și meniurile, hrana fiind întotdeauna proaspătă, preparată în bucătăria proprie, specifică pentru fiecare patologie (ex. regim diabetic, regim renal etc.)

Spitalul Sfântul Sava este ridicat de la zero, a fost deschis în urmă cu trei ani, iar de la începutul pandemiei nu a înregistrat niciun caz de COVID. Toți pacienții sunt testați la internare și la externare.

Spitalul Sfântul Sava beneficiază de o ambulanță tip C, dotată cu echipamente de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență și, în curând, va deschide și o secție de terapie intensivă cu 18 paturi.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881