Cum poate fi recuperată medical mobilitatea pierdută a articulațiilor

 Cum poate fi recuperată medical mobilitatea pierdută a articulațiilor

Spitalul pentru Recuperare Medicală Sfântul Sava

Înaintarea în vârstă, anumite accidente sau intervențiile chirurgicale determină pierderea elasticității articulare și, inevitabil durerea acută sau cronică a acestora. Cel mai des întâlnite afecțiuni ale articulațiilor și coloanei sunt artroza și artrita, sciatica, reumatismul, hernia. 

Artrita ajunge să deterioreze cartilajele, membranele și lichidul din cavitatea articulațiilor, care acționează ca un material de amortizare între oase. 

Când artrita afectează încheieturile mâinilor, aceasta poate să cauzeze durere și rigiditate, mai ales dacă mâinile sunt folosite intens. Pierderea mobilității și forței mâinilor este o temere frecventă în rândul persoanelor care suferă de dureri articulare. O metodă noninvazivă de a ajuta articulațiile să își mențină flexibilitatea și mobilitatea, fără să cauzeze disconfort, sunt exercițiile pentru mâini, care atenuează durerile articulare.

Conform medicilor specialiști, există episoade acute, de accentuare a simptomelor, când se recomandă folosirea echipamentelor speciale, menite să amelioreze disconfortul articular. 

Exercițiile pentru mâini, în cazul bolilor articulare, sunt pentru a atenua durerile, și nu pentru a le determina sau a le crește în intensitate. Din acest motiv, în centrele specializate în recuperare medicală, se aplică terapia cu mișcare pasivă continuă. Pentru pacienți, este o metodă bine tolerată, de restabilire rapidă a funcției articulare pierdute, a mobilității și a încrederii.

KINETEC este un astfel de echipament, deosebit de apreciat de către medicii specialiști chirurgi și ortopezi sau de către kinetoterapeuți, dar în egală măsură, și de către pacienți. Acest aparat este folosit pentru recuperare medicală prin mișcarea continuă pasivă pentru membrele superioare sau inferioare (v. videoclipul). Cu ajutorul Kinetec, este redus semnificativ timpul necesar recuperării medicale, mișcările fiind efectuate fără efort sau durere din partea pacienților.

Un astfel de echipament se află în dotarea Spitalului Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative din Pantelimon, Ilfov, centrul medical cu cele mai bune rezultate dovedite în recuperarea pacienților după intervenții chirurgicale de orice tip, inclusiv neurologică, după accidente vascular-cerebrale, traumatisme ale coloanei vertebrale, accidente de muncă sau casnice, toate tipurile de afecțiuni ortopedice, scleroze multiple, artroze etc. Spitalul Sfântul Sava deține echipamente pentru recuperare pulmonară post-Covid sau pentru pacienții care înregistrează remanențe după anestezii, în urma unor intervenții chirurgicale.

Spitalul pentru Recuperare Medicală Sfântul Sava
Spitalul pentru Recuperare Medicală Sfântul Sava

Spitalul a fost dat în folosință  în urmă cu 4 ani și are o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri, care deservesc 118 paturi avizate de Ministerul Sănătății. Terapiile se realizează în regim de internare, în condiții similare unui hotel de 4*.

Cei 40 de fizioterapeuți și kinetoterapeuți aplică terapiile fără întrerupere în zilele de sărbători legale, astfel tratamentul continuu având un efect benefic în timp mai scurt. 

Spitalul pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava are peste 70 de echipamente medicale de fizioterapie, kinetoterapie, de investigații și monitorizare medicale, de ultimă generație, unele dintre ele aduse în premieră în România sau care se găsesc în doar câteva alte spitale din țară. Deține una dintre cele mai mari săli de fizioterapie din țară, dotată cu echipamente inovative, care își dovedesc eficiența mai ales în recuperarea medicală după AVC, afecțiune considerată cel mai adesea fără șanse de recuperare.

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative din Pantelimon (Ilfov) asigură asistență medicală și monitorizare 24/7 bolnavilor oncologici, în saloane cu 2 sau 3 paturi.  

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/ 

 

Vezi articolul si aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava Pantelimon – Ilfov ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

0724021090
SUNA ACUM !
0724338881